Събев: Филмът с транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи

Защо превозвачите искат оставки след като имахме ясни договорки, попита той
8 май 2022 11:50, Петя Славова
186
Събев: Филмът с транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи
Снимка: БГНЕС

Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи. Това написа в профила си във Facebook министърът на транспорта Николай Събев. Поводът за коментара - скандала след срещата между представители на правителството и превозвачи.

" Чудя се защо те (превозвачите – бел. ред.) искат оставки като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен.

В социалната мрежа той заяви: "В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи“, написа Събев вчера.

Още по темата

Пред bTV тази сутрин той участва в пряко включване след това на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране. Г-жа Милтенова представлява част от фирмите, които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Но ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара, заяви Николай Събев.

По думите му, Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, той отвърна: Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи.

Относно заявката за пълна транспортна блокада на 18 май, Събев заяви, че Министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превози.

Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
събев,държавата не е **еконт**така не се управлява,хващай другарчето си от харвард,и беж,по-далеко от БЪЛГАРИЯ.
163
3
 
7
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
И тов нищо не направи . А се дуеше и обещаваше . Лапач като останалите в ПП
162
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕКОНТА продължава пропадането на страната ни Еконте я кажи как си плати 300000 лв и те назначиха за министър на държавната хранилка ЗНАЧИ за теб може Еконге я кажи пощите как фалираха за да може твоите да печелят Еконте а твоите камиони къде хътуват по въздуха ли ПОЗОР СТЕ Оставка и Разследване
161
12
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Този прилича на типичен нацист
160
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 166 А бе токмак , ти или си много задръстен или си много ***.Тези от харвард продадоха за три секунди евтин газ,който никой не е правил това досега и никой незнае на кого са продали.
159
5
 
16
 
! Отговори
~ преди 1 година
То е ясно, че все държавата го храни, но като че май два пъти и то по много. Наглец като укрите
158
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека министъра да отговори той на държавна хранилка ли е или се изхранва с Еконт.
157
2
 
12
 
! Отговори
смях в залата преди 1 година
До Анонименпробвай доставка по спиди едно евро пале до Видин или Свиленград и после по еконт да видиш разликата .
156
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ако не е конфликт на интереси, то тогава какво е?
155
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз работя само със СПИДИ. Първо са по-евтини, второ са по-коректни
154
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Събчо си купи министерски пост за 300 000 лева, за да фалира пощите. То си беше прозрачно ясно, че е инвестирал в дарение на ПъПъПъПъ, за да стане монополист.
153
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи, обявете бойкот на фирма ЕКОНТ! Спрете да финансирате човек, който съсипа цяла институция на над 100г., като остави стотици хиляди пенсионери без пенсии в продължение на седмици, който шантажира и рекетира частния бизнес да работи чрез него, за да монополизира собствения си бизнес!
152
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният аз съм Наско, но в транспорта! Само да не висне на някой прозорец, че си е опасно! Какво чака бизнеса от тези типове?! Трябва да си напълно откачил за да чакаш нещо смислено!
151
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този е пътник. до месец максимум.
150
8
 
8
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Комионче Разбира се, че може всичко за БСП - те са "винаги готови" да се покажат пред ЕС или шапките си в САЩ..Никой там не се интересува от нас, но от украинците се интересуват без съмнение..Тези ще свалят 10 кожи от гърба на българина за да нахранят един украинец без да им мигне окото! За това и казвам, че БСП и СИЕ не са българи, не милеят за България, не само пригласят, но и действат като наши най-върли врагове..СЪБУДЕТЕ СЕ!
149
6
 
21
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
На тези, които се репчат и командват да напомним само, че дните им са преброени. Нормално е в такива съдбовни времена да се минава по-кротце...
148
6
 
33
 
! Отговори
Комионче преди 1 година
Вие си говорете глупости, но малките транспортни фирми започнаха да фалират, а до месец и големите. Малките бензиностанции също са пред фалит, а фирмите свиват търговските и складови площи. Вие си дрънкайте пред медиите , но харата усещат идващия глад и така както са гласували за Вас , така след 2-3 седмици същите хора ще са на площадите, защото глада е по-силен от тока. Нища против украинците, но може ли да има 40 лв. дневно за тях, а с българите да се подигравате ?
147
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен151 Това няма нищо общо с Октомврийската революция, както се казва..т.е., може и да е добър в нещо, но това не означава, че е добър в ситуацията, която дискутираме...Може и да е добър мениджър, но определено е лош политик и трябва да си отиде от политиката заедно с всички други БСПта и Сие...Имаме нужда от истински политици, работещи за цялото общество и Държава, не от такива фалшиви мениджъри, дърпащи чергата към себе си...
146
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на Събев. Много добър мениджър. БДЖ вече вдигнаха приходите с 20% и започват да увеличават заплатите.
145
5
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До ПроСоТо - продължение.. Истината е, че ние имаме отговорност за това кого избираме в политиката, но в случая с БСП - те сами се предлагат и ние ги "избираме"..Това стана така и с всички останали политици у нас, с малката тайна, че бСП не допуска талантливи хора в управлението, независимо от коя партия са - те имат своите средства да ги откажат от политиката още в зародиш..Бойко беше голямия им провал, защото изглежда много елементарен, но се оказа истински талант и те са му бесни..