Кирил Петков назначи двама заместник-министри

Това са Николай Найденов и Мариета Георгиева
12 май 2022 14:51, Красимир Ангелов
16
Кирил Петков назначи двама заместник-министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени двама заместник-министри, съобщават от правителствената пресслужба.

Николай Найденов е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Магистър е по право и има магистратура със специалност "Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси". Притежава богат опит в сферата на транспорта.

До този момент е бил член на съвета на директорите на "Столичен автотранспорт". През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството  на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция „Пътна инфраструктура“, в "Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, както и в "Холдинг БДЖ" и "Информационно обслужване".

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Тя е специалист в сферата на професионалното образование.

Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин.  

Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ "Св. Климент Охридски". Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ "Неофит Рилски". Преминала е през множество допълнителни квалификации.

Заместник-министър Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН "Неофит Рилски" за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
до всички папури ! преди 1 година
НЯМА ПО МОЖЕЩА ПАРТИЯ ОТ ГЕРБ ПЪК ВИЕ ТЪ.ПА.НА.РИ. СИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РАДЕФ ЯНЕФ КИРЧО КОКОРЧО И ВСИЧКИ ПИГМЕЙСКИ ПАРТИЙКИ ДЕТО ВИ ОБИРАТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН!!!!ГЕРБ ПОБЕДА!!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Кире, за кога ги назначаваш тия.... та ти скоро ще си ходиш...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздувай щата, народа богат - да плащат. Не ви ли харесва промяната?
6
1
 
8
 
! Отговори
Емо преди 1 година
"Еконт" си купи същото министерство изборно за 300 000 лева,после плати няколко десетки милиона стари задължения,министър пък не става да има задължения към хазната!Ударно фалира "Български пощи" от миналия месец още.Този папур,Киро,да беше назначил зам.министрите от "Спиди" и "Интер логистика" и министерството направо готово за излитане -линията София-Скопие!Пак провал Киро,провал!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде още чантаджий с огромни заплати,секретарки,служебни коли и т.н....а народа през това време...
4
4
 
1
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Админите,защо триете похвалите за Просто Киро!
3
1
 
6
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Отдавна не съм 15 годишен да се занимавам с тоя, яко написна с глупостите си спирам да му обръщам внимание.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли са приятели и роднини?
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този освен да назначава зам.министри друго прави ли? ОСТАВКА на ПРОСТО КИРО ГРИНДЪРА.