Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните

Той прогнозира, че цените ще си останат на тези нива
Обновена: 13 май 2022 22:18 | 13 май 2022 22:18, Йоана Цонева
259
Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните
Снимка: БГНЕС

Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават да залагат и да губят. Това заяви в "Панорама" по БНТ вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Очакваме на видим на 20 май плащането на Гърция и какво ще се случи там. Така той коментира защо България и Полша първи са били засегнати от спирането на руския газ.

По думите му "Газпром" се опитва да намери вариант за плащане, по-различен от това, което са предложили, но от ЕК все още се чува, че всички схеми, предложени от "Газпром", са в нарушение на санкциите, каза вицепремиерът.

В момента текат преговори със САЩ за дългосрочни доставки на газ. Цените на борсата в момента не са нормални, дължат се на повишеното търсене от страна на Европа и войната в Украйна, допълни Василев.

Още по темата
Той каза още, че ЕК ще даде изключение за санкционния пакет за внос на руски петрол за България, в противен случай страната ни ще наложи вето. Обясни, че в случая с газа решението е на "Газпром".

Този еднократен шок, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези нива, прогнозира финансовият министър.

Василев каза още, че антикризисните мерки са започнали с бюджета - вдигната е минималната заплата, пенсиите - изпреварващо. Детските градини станаха безплатни, инвестира се в здравеопазване, образование, имаше компенсации за газа за битовите потребители, за електроенергия за бизнеса, отчете още Асен Василев.

Вицепремиерът допълни, че новият антикризисен пакет ще изпревари инфлацията и ще омекоти удара върху най-бедните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
1
 
! Отговори
fact преди 1 година
каза го и си свърши работата!Боеко, тиквата, изгони 2 милки от българите в чужбина да работът за коричка хлеб, щото тука, от ваште "мерки" и това не можеха да получат. СЕГА ПАК И ОТНОВО?УБИВАЙ!
141
0
 
0
 
! Отговори
овцебико преди 1 година
аз - червен, ха ха ха ??? Ти четеш ли правилно или пък четеш, но не можеш да разсъждаваш, кастриран си изглежда в горната глава ? Аз не обиждам, констатирам и установявам истината !
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М че най-бедните ме съмнява да се редят на бензиностанциите по принцип...Та кво ще омекотят не знам
139
1
 
3
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
До 159, с червени полирани от пясъкоструйка мозъчета,които само с обиди влизат в дискусия,не разговарям.Ходи лижи *** на Рундьо.
138
1
 
1
 
! Отговори
до биволъ преди 1 година
Биволе, много си се объркал бе, та ти все още си овца и то подстригана, изчакай си реда не бъркай породите ! Когато изброи червените забрави най-червения *** к'о'м'ундур оня от Банкя викат му Тиква или вожда Винету той сам си призна, че няма да си скъса червената мазна книжка и я скри под керемидите на курникът си....докато станеш бивол от овца има много още плява да преживяш....
137
1
 
9
 
! Отговори
Бат-Баян преди 1 година
Гледах в панорама как ядосаха Асен Василев,който си глътна езика за ПАВЕЦ "Чаира" когато се опита пак да обвини ГЕРБ за тежката авария там.Голям *** е този харвардец.
136
1
 
2
 
! Отговори
Лилипутин преди 1 година
Трайте,че както ви спрях газа, ще ви пръдна с една ракета свръхзвукова и ще ви затрия.
135
1
 
5
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
Не знам кой чагърта ГЕРБ и докога ще го чагърта. То и децата разбраха,че дружно ги чагъртаха за да налапат кокала пак "некорумпираните" Корнелия,Рашков,Бойкикев,Гнома,Тошко Африкански и кукувците, Харвардските комунистически отрочета и червените "Луканови" куфарни олигарсчета, криминални приватизаторчета, Прокопиевчета и неговите добре платени ***.
134
3
 
1
 
! Отговори
Колко ттъпи преди 1 година
са герберугите си проличава от кавала 151 който се е зачудил, дали щялоюда 7ммстига слънцето на финландците за слънчеви панели ? Ха ха ха Тиквата за едно е прав, че и феновете му са ппрости колкото него !
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя къде е чувал поговорка, че ако не седиш на масата си част от менюто, по голяма глупост не можа ли да изтърси. На България не и трябва да минава на евро. Далеч по богати страни едва се с взеха след въвеждане на еврото, а ние не ми се мисли кава бедното ще ни налегне
132
1
 
2
 
! Отговори
до 151 преди 1 година
Ти сериозно ли написа това ? И колко слънце трябва а, много ли, или една кофа ? Сммешник, дори нямаш знание колкото овца !
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела управлява тя толкова може, а кокорчо и канадеца прибират пачки и ще ходят в дубай спецов да ги шлаифа
130
0
 
2
 
! Отговори
до 150 преди 1 година
до знаеш и Северна Държава като Финландия - Слънце Бол!
129
1
 
5
 
! Отговори
147, т'ъпак преди 1 година
замислил си за финландците които имат стандарт хиляда пъти над твоя, какъв ид'иот си хабер нямаш ! Още от утре всеки финландец ще си монтира слънчеви панели и няма да се занимава с ток от ко'м'ундури, имат си и парите и възможностите, а ти ще си останеш подстригана овца от към мозък ! Финландия в момента е втора по стандарт в ЕС, това знаеш ли го червенобузест *** ?
128
1
 
0
 
! Отговори
бахти утрепките преди 1 година
Братята финландци ако закъсат да ни се обадят, ше помагаме с квото можем.
127
2
 
4
 
! Отговори
Гледайте преди 1 година
филмът "Сикарио" да видите как се избиват мафиоти когато законите ги защитават или не ги ловят ! Тиквата и всички герберасти трябва да бъдат избити по същият начин, обаче сме България и ще им се навеждаме и търпиме ! За терора който наложиха над българският народ през 90-те трябва да имат точно същата съдба каквато получиха мафиотите във филма ! Смърт !
126
3
 
2
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Русия Спря Износа на Ток за Финландия! Не Искат да си Плащат в Рубли!! а и искали членове на НАТО да стават... ами на Свещи!
125
4
 
2
 
! Отговори
Не знам преди 1 година
С опозиция в лицето на ГЕРБ-ДПС-Възраждане, ПП може да управляват още поне 2 мандата.
124
1
 
0
 
! Отговори
Аман вече преди 1 година
От ГЕРБ-ажийски рев, не можем да пуснем критика към Кирчо и Кокорчо, че ще вземе да излезе, че и ние сме ГЕРБ-аджии. АЙДЕ СПРЕТЕ СЕ МАЛКО ОПЛАКВАЧКИ ТАКИВА! АМАН!
123
2
 
3
 
! Отговори
Страхува ли ви Лаура преди 1 година
ГЕРБ трябва да се изчегърта, после изчегъртаното да се изгори и да се пусне по река Марица, за да излезе далеч от териториите и акваториите на Майка България.