Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни

ГЕРБ нямало да даде стотинка за протести
Обновена: 14 май 2022 15:08 | 14 май 2022 12:25, Александър Попов
553
Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда първо за батериите, сега за геотермалните се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили", добави Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми.

„Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“

Той призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“.

Борисов заяви, че самият бизнес ще свали Петков: „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
3
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 450: ако един резнилентичко беше завършил газовата връзка с Гърция и беше направил нужните пристанищни съоръжения за разтоварване на втечнен газ в Бургас или Варна, спирането на руския газ нямаше да е абсолютно никаква драма. Но сега се видя точно колко е диверсификацията на Боко, една голяма и кръгла нула! Ако ще и договор с Венера да имаш за доставки на газ, ако няма как той да се достави, договора ти си остава просто тоалетна хартия! Толкова с държавността на Боко!
398
1
 
15
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Бате Бойко обеща да ми купи колело ако го защитавам, ама друг път, че сега няма пари за свинска мас за да ме намаже като филия и да ме изяде.
397
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не е истина колко калмуци, кудуци и кияци се нароиха от *** и Пульо. Гангрена , която незабавно трябва да се отстрани , за да съществува България.
396
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
450 ти не си добре само Русия ли има природни ресурси стига с тия опорки
395
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия установява нов световен ред, или не разбирате какво се случва, вече няма геополитика, има геоикономика. Който владее природните ресурси той определя правилата, финансовите ресурси остават на заден план. Доларовата система отива на бунището, съпротивляващите се ще бъдат смазани с инфлация, стагнация и всякакви икономически бедствия.Мошенникът петков трябва да бъде изправен пред съд за нанесени вреди на България, чрез провокациите му, които доведоха до спиране да руските доставки за България
394
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко си обслужваше само неговата мафиотска олигархия и си получаваше комисионни бонуси за нощното шкафче отделно евро фондове сега пресъхна кранчето и призовава неговите бизнесмени да правят преврат да хвърлят камъни по Петков
393
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
446 възползваха се от страха на хората и сега ако ББ беше на власт щяхме да го гледаме от сутрин до вечер на щабове и брифинги по тв за войната и да ни плаши за да си прави далаверите
392
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Природната простотия не е пречка пред ставането премиер в България...2020 година когато започна ковид истерията беше затворил парковете и имаше охрана, не може да влизаш и да се разхождаш... никой лекар специалист не може да даде обосновано отговор защо парковете бяха затворени.
391
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
441 той Рашков ги е намерил но до там няма развитие защото тези който трябва да го съдят нямат желание
390
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте плюли Петков дори не му дадохте шанс още от първия ден от неговото управление го спънахте и така до ден днешен Борисов извинявай но много си далече от истината на Петков не можеш да му стъпиш на малкия пръст ти си п р о с т а той не е и ще те натика в затвора защото е умен и ще намери начин нищо че си окупирал всичко с твоята мафия
389
15
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
И при този не бяхме в разцвет, ама сега стана по-лошо от преди.
388
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селският тарикатчо няма нищо общо с Русия, този е фашист, както и *** петков, може да си е сложил украинско знаме на къщата, но не вярвам, понеже е страхлив и ще стане мишена. Драпа с всякакви средства да може да се върне пак във властта и тогава ще направи такива предателства, ще затъмни всичко досега. Ако не може да върне липсващите пари, трябва просто да бъде разстрелян, както луканов, илия павлов и други по-дребни фигури. Ха-ха, хи-хи!
387
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се интересувам КАК РАШКОВ ЗА ЕДНА ГОДИНА НЕ УСПЯ ДА НАМЕРИ КРАЖБИТЕ НА ББ!КЪДЕ И КОЛКО И ОТ КЪДЕ Е ОТКРАДНАЛ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ И В РЪЦЕТЕ НА РАДЕВ! ИМА ЛИ КРАЖБИ ИЛИ НЯМА?ИСКАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА? ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО НЕ Е УВОЛНЕНИЕ!
386
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камъни ще летят към всички в опозицията вие се борите за власт и пари и бутане страната в пропастта в това време на война и заплаха вие вместо да помислите и да работите за нашето спокойствие се борите с популизъм и манипулация да се докарате до власта възмутена съм вие не сте политици а сбирщина алчна за власт лични интереси и пари ББ ти си позор
385
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ скрии пътната газова карта и до ден днешен не знаем какво е подписал с Русия и се прави на п р о с т заедно с Теменужка иначе джипките са подарени Герб са невини той Петков е виновен че ББ не построй газовата връзка
384
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да за мафията се отвори пара сега като се върне във власта ще правят контрабанда ще обслужват разни тъмни сделки с раша явно човека с кученцето има нужда от спасителя си с руската тръба
383
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ излъга за ковид мерките малките фирми с безлихвения заем знаете ли колко много хора кандидатстваха и им беше отказано на мен ми отказаха че съм си плащал осигуровките а това беше и условието да кандидатстваш отговарях на всички условия но накрая не ми отпуснаха кредита после говорих с много хора и те така с откази ББ е лъжец
382
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш крадец
381
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много му е тъжно на горкия, че не може да краде и подозира всички в неговите грехове. Не те иска народа, достатъчно седя на власт и по никакъв начин не се подобри живота нито на пенсионери, нито на майки с деца, нито на инвалиди, само на неговите хора. Пенсионирай си се, стой си под магнолийката с внуците и се радвай на живота, че не остава много, а никой нищо не взема със себе си в отвъдното.
380
10
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ръждясали, промити, облъчени и силно манипулирани мозъци защитават новите герои-*** и Пульо , защото и те са такива и или са завършили Харвард , или друго килийно училище.