Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни

ГЕРБ нямало да даде стотинка за протести
Обновена: 14 май 2022 15:08 | 14 май 2022 12:25, Александър Попов
553
Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда първо за батериите, сега за геотермалните се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили", добави Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми.

„Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“

Той призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“.

Борисов заяви, че самият бизнес ще свали Петков: „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
6
 
10
 
! Отговори
споко,бе преди 1 година
Всичко ще се оправи,няма страшно!Ще има зор,но ще издържим!А г-н Борисов повече власт няма да види!Още щом видях как предаде властта под натиск от краварите на "умните и красивите" с яйцата и доматите, без изобщо да се замисли за последиците,и картинката стана ясна!Един отговорен ръководител не изоставя страната си в критичен момент по заповед от чуждо посолство!А сега пак посяга към властта!Е,няма да стане!
378
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжец до лъжеца, каква е тази съдба нашата.
377
7
 
14
 
! Отговори
Долу шайката ГЕРБ преди 1 година
.........................
376
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да плюете по Бойко.Може да е всякакъв,но при него беше доста по добре.Аз плащам промишлен ток,вдигна се доста преди войната и то с 300%
375
7
 
17
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Борисов, не ти прави чест да говориш по този махленски начин.
374
10
 
21
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Ако герб са на власт, от утре токът се връща на старата цена"! Абе Борисов, ти самият вярваш ли си? Поне кажи че ще направиш и бензина 44 стотинки, колкото беше при Живков!Е, то бива наглост и опашати лъжи, ами и овцете вече не ти вярват, даже самият ти не си вярваш! Лъжец си беше, лъжец си остана!
373
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недейте да ревете на чужд гроб защото не се знае точно къде
372
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска водка Борисов
371
9
 
8
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Не е коректно да се сравнява периода на управление на страната отпреди повече от десет години, с днешните сериозни предизвикателства на времето, в което живеем. Нима, ако Герб бяха управляваща партия днес, нямаше да са изправени пред същите проблеми, които сегашното правителство трябва да разрешава.
370
10
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Ще ви покажем,че можете и по-добре да живеете.Доверете ни се и имайте търпение.12 годишното иго свърши.Старото и простото си отиде,идва младото и образованото.
369
10
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Каквото и да се случва в държавата ГЕРБ и Борисов повече никога повече небива да прирват до вастта, а част от Борисов и компания трябва да бъдат осъдени както осъждат депутати в Иран или Китай за корупция дават им най-тежкото наказание - разтрел!
368
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя нямаше ли високо кръвно или това е поредната партенка,която вади в удобен момент?
367
5
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ТВОИТЕ ЛЮБИМЦИ СТИГНАХА ДО ТАМ ДА СПРАТ ГАЗТА НА ИКОНОМИКАТА ЗА ТОКЪТ НЯМА ДА КАЗВАМ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛЯТ КИРО НА БОЖКОВ СРУТИХА СТРАНАТА НИОТВСЯКЪДЕ ТЕЗИ И СЕ ПИТАМ КОЙ ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВА АЗ ПЛАЩАМ В МАГАЗИН И ОЩЕ И ОЩЕ 50 % НЯКЪДЕ ДОСТИГА Е СТИГА ВЕЧЕ
366
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да паднат новите от власт ти никога повече няма да се върнеш.Изпята песен си.
365
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тишината в спалнята ражда безумия.
364
3
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Относно това за подкрепата 12 клозета доказа че е предан на партията си репресиите на които подложи мирни граждани в мирно време с барети за да всява страх успяха Такава саморазправа знам че имаше по татово време А за манипулациите с мадуровските машини Само във Венецуела гласуват така НИЕ явно сме мадуровци Къде е Демокрацията тук ниска избирателна активност ОГРОМНИ ЛЪЖИЗАБЛУДИ КОКОРЧО ТИЧАШЕ И ЛЪЖЕШЕ ПО ТВ ТЕЧОВЕ ТЕЧОВЕ 8 МИЛИАРДА КЪДЕ СА НЯМА ГИ ИЛИ ГИ ПРИБРАХА ПЪПЪ
363
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ооо, какви писания само... искам си ниските цени и прогнозируемост и стабилност, както преди, не искам някакви нахакани харвардци да ми се праеят на умни, защото не са... и да се пръждосват по бързо
362
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браншовици по схеми за крадене на гориво.
361
5
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
За ремонтите да кажа парите които Борисов остави изчезнаха Служебните превратаджии САБОТИРАХА проектите Саботираха инфраструктурата и това продължи до ден днешен В стремежът си да докажат Кражби саботират рушат България ТЕЗИ хора ли харесваш Изпълзяха Мутри от дупките си и се започна истинско разграбване
360
5
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Защо си толкова анти защо смяташ себе си за велик правдоразказвач Българите заминаха да си търсят късмета в икономически успешни европейски страни още2000 год Платените си личат по измислиците които не отговарят на действителността НИТО АЗ НИТО някой от моето семейство даже не сме гласували за ГЕРБ гласувахме сега на тези измамните избори А колкото до България проследи развитието и от 90 год насам и тогава пиши за лошият Борисов за да си правдив