Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни

ГЕРБ нямало да даде стотинка за протести
Обновена: 14 май 2022 15:08 | 14 май 2022 12:25, Александър Попов
553
Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда първо за батериите, сега за геотермалните се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили", добави Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми.

„Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“

Той призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“.

Борисов заяви, че самият бизнес ще свали Петков: „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тая снимка направо кърти.Показва истинската същност на ту..па от Банкя.
358
5
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До аз плямпалото: как каквото и да се каже за вожда ти все е лъжа бе? А това, че поне един милион българи се евакуираха по време на тиквата ти? Сигурно защото е било прекрасно управлението му и им е станало мъчно за лошите времена? Те сигурно от хубаво са се евакуирали? А, че ремонтите му се сринаха 1 година след завършването им? А, че подкрепата за скъпоценната ти тиква от първите избори на които се яви досега се е сринала с 50%? А, че зорлем събира 800000 платени като теб?
357
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова чудо по света, като у нас бизнес по социалистически. От фирми на партии и по схеми на централизирано управление. Е затова Петков не даде подкрепа на превозвачите от Перник. Тридесет години нереформирани. Бензина им само на черно
356
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България започва с Бойко Борисов и свършва с Бойко Борисов.
355
7
 
6
 
! Отговори
Дедо Пинто преди 1 година
Алоооуууу Абу Банкяр Ал Чекмеджани, оди у Барселона да сяваш картофи, че ти туй най-добре го умееш, нъл тъй??????
354
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А бе Баце , защо на умряло куче нож вадиш? То всичко, което започва с лъжа така си продължава и са си 100% пътници. Не ми се вярва българския народ толкова да е оглупял, че да ги търпи.
353
3
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
399Защо лъжеш платен си явно лъжите Тиса плоски и си личи колко Жалко българи като теб да лъжат ей тъй
352
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкооо, върни са вааааааа, народът те чака с павета
351
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камъните са за Тиквата време е да я разбият и да спре да се показва Няма ли малко срам тоя тиквун че ни направи корумпирана мафиотска страна
350
4
 
13
 
! Отговори
пепи преди 1 година
най-големият СеляндОр и олигарх, ще дава оценка. Да си стои в Банкя и да мирува!
349
12
 
12
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Тепърва ще се оценяват щетите нанесени на България от тази четворна коалиция!
348
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените на газ,горива,ток и всички стоки се вдигнаха навсякъде в Европа заради войната в Украйна.Не знам обаче някъде да протестират. Тоест протестират но срещу Путин който започна войната и вдигна и цените. Протестите у нас миришат на руска газ.
347
4
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
392 Знаеш ли изобщо какво значение има думата Превозвач знаеш ли изобщо как се прави бизнес в тази област и изобщо ОТ глупостите които драскаш си лъжеш както ти падне за това ти плащат
346
3
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До 383 БОЛЕН мозък си човече ЖАЛЪК СИ Простотиите които пишеш ОТ моят Ник доказват колко си жалък КРАДЕЦ на Никове КРАДЕЦ
345
5
 
7
 
! Отговори
Плямпало преди 1 година
Върви подскачай пак около началника си путин
344
9
 
3
 
! Отговори
анонимен до Ан.392 преди 1 година
По добре тиква отколкото *** и Пульо.
343
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Който вярва на новите има ментални проблеми-да слушаш празни обещания , които едва ли не на момента практически се опровергават .
342
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тиквата: Превозвачите искат да заграбят милиарди от обикновения данъкоплатец. Свикнаха да бъдат захранвани 12 г от чекмеджетата на Тиквата и те като "строителите на магистрали"
341
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са пионки на сащ, няма как да се справят, те работят против българия, сащ се опитват да наложат неща които са невъзможни и това ще разруши тяхната страна бавно но сигурно...България трябва да стои без да се меси в американската лудост...няма как да спечелят сащ -- тук има прости аритметични сметки... Русия не е включила всички лостове за въздействие с които разполага.
340
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пинокио Методиев Борисов упорито ни връщаше в соца - във времената на некадърните връзкари и корупцията. Пинокио Методиев Борисов ни продаде на Доган и Пеевски и обслужваше режима на Лилипутин.