Радев: От кабинета зависи кризата да не стане и политическа

Президентът не разбирал ценовата политика на "Булгаргаз"
Обновена: 14 май 2022 15:09 | 14 май 2022 13:26, Александър Попов
112
Радев: От кабинета зависи кризата да не стане и политическа
Снимка: БГНЕС

Ценовата политика на "Булгаргаз" е неразбираема и извън политическата и управленска логика, заяви президентът Румен Радев по време на инициативата "Спортувай с президента". По думите му не е логично да се обявява прогнозна цена на газа за юли, а чак в средата на май да се определя тази за настоящия месец.

"Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост и аз се надявам тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да са дългосрочна политика за българското правителство", каза държавният глава.

Румен Радев коментира и протеста на превозвачите.

"Кризите, в които се намираме са тежки, но е най-важно да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да извади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е да има диалог - открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни", допълни Радев.

Според Радев единствено от правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа.

Какво още каза президентът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Bulgaria ON AIRРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президент предател, подай си оставката, после ще бъдеш изритан заедно с подопечните ти мошенници, циркът свърши...
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 щатски долар е равен на 65,50 руски рубли. Свалянето на небългарското правителство е задача номер едно пред българския народ... Кирчо, кокорчо и компания трябва да бъдат изметени, друга алтернатива няма, ... шайка мошенници завзели властта с измама, ...
65
1
 
15
 
! Отговори
И това ли преди 1 година
Як като бик и почти толкова умен! Този ни взе за мезе. Дясната му ръка прави партия, но не е от същото тяло! Той вдига юмрук, но като се провали, не не е той. Или по квартално му - Аз не беше, брат ви беше . . Срам ме е че избрахме пак този комично комплексиран шапкар. А, то кой ли възпитан от соца военен става за *** за зеле.
64
10
 
3
 
! Отговори
do 69 преди 1 година
"най-богатите са САЩ, Япония"... мерси от начина на живот в САЩ и в Япония. Как се мери богатството на държавата? И как на практика живее човек? Всеки японец и почти всеки американец ще ви смятат за много богати, когато имате собствен апартамент и друг селски имот. Например. Искате ли да сме масово наркотизирани като САЩ-анците, а с нервни сривове като японците? Мерси от такова богатство.
63
2
 
16
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Муууучо, не се изсулвай като прани ***, а ела си ги пребори с юмрук тия твойте
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма криза другарю. А политиката е АНТИ-ПУТИНСКА!!!!!
61
1
 
23
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Зеленочорапника се прави на игуменка, та политическата криза е негова и на бившото БКП-БСП-русофили и от селатаБГ!
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68Най-бедни не в Европа,а в ЕС-най-богатите държави в света са САЩ,Япония,Канада,Австралия,Ю.Корея,Швейцария и ЕС,ние сме най-бедни от най-богатите,но сме по-богати от руснаците примерно
59
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е над 30 години да ни управляват американски марионетки. Бързо ни направиха най-бедни в Европа.
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рдев, Радев, спри семалко ве мен, стига плюене по Киро, челяка поне гледа да ни отърве от Монголия, не е като без нищо :)) Бил си в Алабама, не видя нищо лошо нали, стига със североизточната агресия :)))
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не говори глупости руска марионетке Радев. В Бг доста платени руски марионетки като него са Бойко Борисов,Доган и Пеевски, Възраждане Костя Копейкин и другите полезни *** от партията му, Волен Сидеров, разни Карбовски, Крум Савов, Румен Овчаров, по прякор Р.Овч, Корнелия Нинова,Александър Симов, Велизар Енчев, Васил Василев от братя Василеви и сина му политолога, всички всъщност от БСП и тем подобни полезни *** са руски марионетки
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах , как не разбира , нали от всичко разбираше и даваше акъл без да го питат. Импийчмънт нищоправецо.
55
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Икономическите кризи възникват, когато политиците възприемат политиката като бизнес. Първично е управлението. На Земята има предостатъчно ресур всички хора да живеят без оскъдица, предостатъчно. Както оскъдицата, така и безумното трупане на материално имущество, са плод на лощо управление. В момента България, включвайки се в политиката на санкции спрямо Русия, обрича на оскъдица и мизерия милиони хора. Не мисля,че българите го искаме. Ние не сме кръвожаден народ. Събрахме се обаче с най-долните.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък един път пък от тебе нещо не зависеше?
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от тебе,драги.Ако няма какво да кажеш,по-добре си трай и си пий с Деса кафето.Що е Деса,все е поетеса..
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политикате НЕ е бизнес! Не ни правете на ЖИВОТНИ да мислите само за корема си в момента! Който е с ментални проблеми , няма място в ръководството на държавата. Тезарта *** либерализма: граби и бегай е подла! Чоешката цивилизация съществува затова, защото хората са проумели, че "не само с хляб живее човек"
51
2
 
4
 
! Отговори
неангажиращо мнение преди 1 година
Политиката е бизнес.Има ли икономическа криза, има и политическа, независимо дали управляващите ще се сменят или ще продължи агонията. Сметката се плаща от обикнените трудови хора.
50
1
 
12
 
! Отговори
Радев е мутра преди 1 година
Радев е мутра, нали. Мале, колко е страшен!
49
1
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Тоя нищо не може да каже, ама вие си го слушайте като го иэбирате
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най важно е да се съхрани четворната коалиция за да продължи усвояването на милиардите нови кредити. Народа няма друг избор освен да търпи.