Идва голямо повишение на пенсиите

Ивайло Мирчев обяви повишение от двадесет процента
16 май 2022 10:54, Росен Стойчев
122
Идва голямо повишение на пенсиите
Снимка: БГНЕС

Правителството планира увеличение на пенсиите от първи юли. Това обяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред Нова тв.

"С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите. Това ще бъде обявено днес окончателно като част от пакета с решения", заяви Мирчев.

Увеличението на пенсиите е свързано и с отпадането на добавките, които според Мирчев, „изкривяват целия пенсионен модел”.

Относно отстъпката за гориво, Ивайло Мирчев каза, че на този етап остава предложението за 25 стотинки за литър. Най-вероятно те ще се дават след показване на лична карта.

„Основният ни акцент е нулева енергийна зависимост от Русия и това е възможно.

Още по темата
Има истински план за действие, не извиване на ръце. Това, че Корнелия Нинова и БСП смятат Русия и режима на Путин за приятели на България е притеснително. Опитваме се да им обясним, че няма как путинова Русия да е приятел на България. Ние отстояваме принципи”, заяви Мирчев.

Допълни, че в групата на ДБ разчитат, че техните партньори в правителството ще проявят разум.


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
4
 
! Отговори
бай х преди 1 месец
много бърза ви лъснаха г-ъзовете,забравете вече за парламента,голами свини с дребни душици
110
1
 
5
 
! Отговори
До 106 преди 1 месец
Ще дойде и твоето време,възмездие има за всеки нагъл неблагодарник!
109
10
 
12
 
! Отговори
Нико преди 1 месец
Свинята Борисов ли ще ни оправи, тоя мерзавец и шайката около него, които са пуснали гуши до земи.
108
4
 
13
 
! Отговори
Ясно... преди 1 месец
Ще се тегли скоро нов заем .........
107
6
 
21
 
! Отговори
Нова лъжа преди 1 месец
на харвардските мошеници.Малко сметки:средната пенсия у нас е 573лв.С добавката от 60лв става 633лв.Увеличението от 20% на 573лв е 115 лв,или пенсията от 1юли става 688лв и няма добавка.Така тя е увеличена спрямо сегашния размер с 55 лв,което представлява увеличение не с 20,а с 9,6%.Пак омазани в популизъм политиквеници лъжат хората,смятат,че аритметиката им куца,постоянно играят с добавки и проценти. Лигльовци,разберете,че хората се интересуват колко пари вземат бруто,а не по какви пера.
106
2
 
18
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 месец
От дек на дек ще ни занимавате с този тлъст Шебек!?Само след година , няма да си спомняме за таз сланина.
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек - идва Голямата инфлация. Честито ви ПП.
104
2
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
По-скоро ниското чело е външен белег на идиотизъм!(а той в правителството)!
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е такъв лъжлив ***.
102
3
 
10
 
! Отговори
Свои преди 1 месец
Дъетаците ,които наричате младежи са Вали баби и дядо,или пък Ваши родители.Дано да не Ви се налага да живеете с 450 лева,но ако Бог реши да Ви накаже ще е много добре с толкова за колкото говорите с малкия си птичи мозък няма и да Ви погребат.Сифурно е ,че Бог бави ,но не забравя.
101
28
 
3
 
! Отговори
######### преди 1 месец
В допълнение на казаното Три минимални заплати са взели работещите и неработещи дъртаци от началото на миналата година.2130 лв. са взели дъртаците с минималната пенсия . Дъртаците на тавана са гушнали 4360 лв в повече. Реалното увеличение на пенсиите на дъртаците за целия отминал период е 19,9% а на минималната заплата едва с 6,6%. Стига с тези дъртаци да се помисли крайно време е и за действително работещите хора .Нямам в предвид хилядите калинки и кърлежи заемащи в държавни постове .
100
5
 
13
 
! Отговори
Бай ставри преди 1 месец
Идва време гьоковци ниновица и компания да излизат в пенсия и си дигат тавана на пенсиите а за тия хора с 400лв.пенсия 80лв.да ви е.......... И управници и депутати и министри Сите да ви е....
99
35
 
6
 
! Отговори
######### преди 1 месец
Стига с тези дъртаци омръзнаха на всички вече. Две години слушаме само за тях. Половината дъртаци в България са се осигурявали за жълти стотинки и сега аз работещия ще ги хрантутя. Половината от дъртаците работят и вземат пенсия.1/3 от дъртаците имат странични доходи в голям размер от наеми на всякакъв вид недвижими имоти , ренти, частни уроци и прочие. Другите категории работещи и безработни без никакъв доход искащи да работят ,но не осигуряващи им работа трябва да лягат да умират ли ?
98
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако беше Бойко вече нЕмаше да има пенсионери и социално слаби...Световна криза, инфлация, война и умрели от глад българи....Той си имаше правила, само за него и шайката....Тези с колите за милиони, дето стачкуват...Една тръба без газ, но за българите лош спомен от 3 милиарда, а за Бойковата *** - джипки.Толковс им е любовта към народа - една джипка и народа да го.....Дано по- скоро европрокуратурата си свърши работата, че ми писна от сутрин до вечер да му слушам лъжите и на другарите му..
97
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на инфлация заплати и пенсии трябва да се намалят.
96
6
 
16
 
! Отговори
ИДВА ГОЛЕМИЯТ... преди 1 месец
ШАРЛАТАНИТЕ НА РАДЕВ... ВЪНННН..!!!!
95
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новината е хубава, но най-важния въпрос е от къде ще дойдат парите! Ако са от данъци това е добре, но ако изпаднем в гръцкия сценарий за да са доволни всички и теглим кредити за да плащаме пенсии това няма да продължи дълго и е възможно да свърши с катастрофа със сериозни икономически последствия...
94
2
 
5
 
! Отговори
Заплати в ДП преди 1 месец
Които надвишават 20 пъти МРЗ, да се обявят за неморални и антисоциални. А в частните предприятия да се облагат с 50% ДОД.
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 лева голямо повишение ли е?
92
2
 
14
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 месец
От дек на дек ни занимавате с некомпетентността на тоз ...ек!?