Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
15
 
4
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 1 година
Знаете ли какво означава Термина Евроатлантик ?Това са хора които са от Европа и имат Паспорти да минават океана и да получават Инструкции от САЩ - настаняват ги в Хотели в Маями и ЦРУ работи с тях - дават им Офшорни Сметки и се превеждат Пари за Саботажи в ЕС - Плевнелиев е Пример .
164
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал пацифист, но в тази негова сентенция има и скрито послание - то е следното, руснаците са хора и не трябва се убиват, украинците не са хора и е ок руснаците да ги убиват.
163
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Сертификатов Радев.
162
18
 
2
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 1 година
Евроатланците в България са заплаха за Територията ни . Тези ГЕЙ искат България да се радели между Турция , Сърбия , Румъния и Гърция .
161
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутромарионетка на червени конци. И той решил да се изака по международните въпроси , ама според собствения си манталитет. Услужливо медиите не посочват , колко пари издумкаха НЕГОВИТЕ служебни правителства, колко дългове изтеглиха селските тарикатчета назначени от от него и одобрени от мутробизнеса, КЪДЕ ПОТЪНАХА ПАРИТЕ??? На всеки изтеглен милиард половината се дават като помощи и пенсионно увеличение. Къде са другите? Преди 3 години петролът беше 105$ - дизелът 2.20 лв. А, сега? Мутри
160
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ИстинатаИстината е друга, фигурантов, когото ти наричаш преидент, а повечето българи наричат разединител и го преизбраха с измама и мадурковите машини. Не познавам нито един човек, който харесва това корумпирано и крадливо същество с болни амбиции за власт и пари. Нищоправец и далавераджия изкарал живота си със заплата от нашите данъци. За да спаси съветниците си от съд и затвор като агенти на чужда държава- размаха юмрук, счупи държавата с парите на Черепа, и ни натресе киро и кокоро. Им
159
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е много глупа Ф!Всеки ден се изказва неподготвен
158
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нашето оръжение не убие тези "хора", въпросните ще продължават да убиват наред.
157
3
 
19
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Скъпи Русороб Радев, нашето оръжие няма да убива хора, а ще убива НЕХОРА (т.е. *** и техните азиатски производни).
156
4
 
20
 
! Отговори
Руска отрепка! преди 1 година
Импийчмънт!!!
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подаряваха старите трошки на Украйна господата миротворци, но и това не е много сигурно. Всички продават оръжие и всички искат световна война! Има ли някой, който не разбира, че войната е бизнес? Икономика с други средства?! Инфлацията, която пораждат войните, също е бизнес - особено за провалени, паразитиращи икономики! Спрете войната! Със синергия и куролация няма да стане! Подли лицемери, които унищожават България! Ако има неразбрали, за сметка на майките ще бъде, българските!
154
5
 
25
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Този летец, бивш военен е против войната под всякаква форма, дори ако някой те е нападнал без причина, ти нямаш право да се защитиш. Тоест ако руснаците влезнат с танкове в България, ние направо да сваляме гащите, защо с българско оръжие да се убива а? Това е искал да каже, но не е имал смелост.
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не искаш просто спримда произвеждаш оръжие.
152
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя защо го приемат все още в Европа? Не искал с българско оръжие да се убиват руски агресори.
151
26
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Трябва да се промени Конституцията - Радев да има право на Трети Мандат - това е човека който Милее за Народа - ще надмине Първанов - Президента който вкара България в ЕС и НАТО - единствено Съжаляваме за неговия Голям Шлем - но Борисов и ГЕРБ се подадоха на САЩ - ако се бяха изпълнили тези ТРИ ПРОЕКТА - България щеше да е изпреварила Германия и САЩ по БВП .
150
8
 
23
 
! Отговори
Златка преди 1 година
Така му е наредила да каже тавариш мутрафонска
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така или иначе пращаме оръжие, само че го продаваме, не го подаряваме. Възможно е всички противници на изпращането на оръжие да взимат пари под масата, иначе нямат сметка.
148
5
 
17
 
! Отговори
абе преди 1 година
ще кажеш, че преди да стане президент не е бил в армията... Ами п.. тьо, то на война хората това правят-използват оръжие за да се отбраняват... въпроса е искаш ли да помогнеш на украинците да си запазят държавата, май не!
147
3
 
16
 
! Отговори
Истината преди 1 година
С Българско оръжие са избити десетки хиляди хора на много места по света. България години наред продаваше оръжия на различни терористични организация в близкия изток включително и на така наречената "ислямска държава". Сега продава и на Украйна. Изобщо продаваме на всеки който иска да купи. Просто бизнес. Оръжията в крайна сметка не убиват. Хората убиват хора. Ако не ги убият с нашите оръжия ще ги убият с други а ние просто ще си загубим печалбите.
146
2
 
15
 
! Отговори
Правилен превод преди 1 година
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна = Радев: Не искам с българско оръжие, Украинците да се убиват Руснаци в Украйна