Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
10
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Класирам оръжията по хуманност. Най-хуманно е, разбира се, руското. В по-ниска степен на хуманност е американското. Следват английско, немско, китайско. Към края на класацията по хуманност е украинското, ние сме на последно място. Нашето е най-нехуманно и не бива никога да се използва. Нещо такова разбрах от статията.
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа" А какво предлага руския слуга Радев? Нека чуем. Или празни приказки, докато работи за Русия са единственото, което може в тази ситуация?
123
5
 
26
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Радев просто е национален предател и руски агент на влияние, за когото руските интереси са над всичко. Вреден и опасен за България и българите!
122
17
 
3
 
! Отговори
Браво преди 1 година
на президента! Има смелостта да застане срещу управляващия режим, както го правеше и преди по време на гербавото управление!
121
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички руснаци, украинци и американци наБучени на кол с главата надоле да им дойде акъл в главата. Смерт за жалките им народи. Никакъв неутралитет пращане на оръжия и на двете страни докато в Северна Европа, Америка и Азия не останат само ***.
120
9
 
1
 
! Отговори
Само да ти отговоря преди 1 година
До Само питам Не трябва да е никога фащ!!! Защото същите са бомбардирали гражданско население в София!!!!!!!!!!!
119
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!
118
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Радев, Нинова и *** искат Украйна да се предаде, украинците да станат руски роби и да целуват ботушите на руснаците. Ако на Нинова и останалите русофили това им харесва, украинците не са съгласни отново да ги тъпче руски ботуш! СЛАВА УКРАИНЕ!
117
2
 
14
 
! Отговори
Това звучи като преди 1 година
Искам поради липса на българско оръжие в Украйна, да бъдат избивани повече хора с руско оръжие !
116
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един по-корав за Окраина и Раша и за ЩАС. Като Ви питат дали Крим и Донецк са руШки или Окраински не забравяйте, че правилния отговор е че са територии на Велика България, а Окраинци и руШнаци щяха да са набучени на кол и двете им жалки държави никога нямаше да съществуват, ако Казанските-Волжки българи не са ги пазили от монголи и татари. Атомна за Киев, Вашингтон и Москва, и да се връщат обратно в пустинята да се бият с талибаните.
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривайте оръжейните заводи тогава .
114
12
 
1
 
! Отговори
Ти си АНТИбългарин преди 1 година
До Българин Българските генерали за разлика от тебе не ща стнико, мислят пробългарски и защитават българския национален интерес! Не американско-неофашистки или руски интерес!!! Ъндърстенд?
113
3
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Радев, коя е твоята родина майка, България или Русия?
112
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
правилно г-н Радев подкрепям
111
3
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Защо русофилите изпадат в истерия от новината, че Украйна ще бъде снабдена с оръжие? Политиците от Запада и Кирчо са наясно, че лудият фюрер от Кремъл трябва да бъде спрян. И това ще стане като се помогне с оръжие на украинците в борбата им срещу руските агресори! Ако Западните политици бяха като Радев, Нинова, Янев или Костя Копейкин, досега Украйна щеше да бъде превърната в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки украински град а Молдова и Грузия щяха да са следващите в списъка за "денацификация" .
110
5
 
0
 
! Отговори
РадеFff преди 1 година
С отказа си по мое нареждане България да предостави оръжие на Украйна допринесе най много за победата над окупатора.От тук следва,че без България украинците я бяха втасали.
109
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Когато един луд фюрер начело на нация от маниаци, смятащи се за велики се опитват със сила да наложат на цялото човечество своето разбиране за морал, правила и световен ред всеки призив за неутралитет и пацифизъм означава единствено путинизъм и подкрепа за руският агресор!Украинците се нуждаят от помощ за да се защитят от агресора. Да не се помага означава да им се каже: предайте се, приемете робството и подчинението и целунете руския ботуш.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позицията, която г-н Радев изрази, е позорна, защото в нея имплицитно стои посланието, че Русия ще победи в този конфликт и е добре Русия да победи.
107
10
 
2
 
! Отговори
Вън преди 1 година
окраинците!!!!
106
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите катоРадев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!