Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна

Не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, заяви още президентът
16 май 2022 17:31, Нели Христова
235
Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват хора в Украйна
Снимка: БГНЕС

Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят за демократичност и против езика на омразата е готова да загърби тези свои принципи и ценности. Затова не трябва да допускаме легитимацията на македонисти, на хора от бивша Югославия и коминтерна да имат място в ЕС, това ще има неприятни и дългосрочни последици. Това заяви в Берлин президентът Румен Радев.

България трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми, добави той.

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, така че това е дългоочаквано решение, тези мерки на правителството, коментира Радев.

Такива решения трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиска на улицата. Затова и обществото продължава да очаква ясна енергийна стратегия и дългосрочни мерки и политики в тази област, подчерта Радев.

За войната в Украйна, президентът коментира, че всеки ден от тази война е загуба за цяла Европа. България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна, но там няма императив за предоставяне на оръжия. Затова и користните призиви на някои политици да доставим непременно оръжие, не трябва да допускаме да се опаковат като някакъв морален дълг, който дължи България. Не искам с българско оръжие да се убиват хора, това е недопустимо, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
16
 
1
 
! Отговори
И правилно преди 1 година
господин президент! Браво за смелостта!
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Манете го българското оръжие, ама едните въоръжили бесарабските българи, другите въоръжили кавказките българи и решили да си мерят чу-чурите с нашия народ. Кубрат, ако види как българи се бият за чужди народи ще слезе от небето и ще им набие шамарите.
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяхме в НАТО досега да сме станали Задунайска губерния с генерал-губернатор госпожа Мутрафонова. Нинова и Манолова щяха да и бъдат камериерки, Радев и Янев назначени за коняри или портиери а Костя Копейкин, като най-млад щеше да бъде фаворит на генерал-губернаторката и да се се грижи за развлеченията и.
102
1
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 1 година
В кои държави е ОК да се убиват хора с българско оръжие,Радев?
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оф червените сте еднакви всичките
100
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв ужас. С българско оръжие стрелят по руснаци , къде - в Украйна. Една исконно руска туристическа дестинация. Та Фуражков и той се бори да има поне малък принос към армията на др. Путин. Морал и съвест
99
3
 
20
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Фърчилото пеленгатор и той.
98
18
 
1
 
! Отговори
марс преди 1 година
Румене запознайте се, а и други като вас със стенописите на международното летище в Денвър Колорадо където ясно е показано че всяка демокрация завършва с избиване на човеците и пак там в Колорадо е записано на едно камиче че трябва да останем 500 милиона човеци. ......... Ура за светлата демокрация и НАТО дето ни пазят от .... извънземните рептилите.
97
4
 
22
 
! Отговори
Нещастник преди 1 година
Антибългарин, колко ти платиха руските фашисти ???
96
2
 
19
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Господин чорачоГащник, с оръжията се убиват хора, няма значение къде, с оръжиятя не,се садят теменужки. Лицемерното ви нищоговорене и нищоправене ни докара до тук.
95
1
 
16
 
! Отговори
РАДЕФФ преди 1 година
Е името на ZЛОТО !!!
94
1
 
19
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Пълен ***, платен руски ***. Оръжията се произвеждат за да се убива с тях, дали в Украйна, Ирак или Русия няма никакво значение. Има разлика обаче дали се защитаваш от агресори или нападаш по най-долен начин.
93
1
 
19
 
! Отговори
Off преди 1 година
*** - най-руския агент/президент.
92
1
 
19
 
! Отговори
От данс преди 1 година
На руските фашисти не трябват шпиони в България, стига им Радев и о още няколко около него от БСП
91
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не млъкна, най-жалкото е, че има 50% одобрение все още, значи 50% от народа са овце.
90
1
 
9
 
! Отговори
До102 преди 1 година
Написал съм само че си глу пак.проблемът е че сам не разбираш това.и писанията ти го доказват.аз друго не съм писал във форума.вземай си копейките и при путин
89
9
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 1 година
Я виж тиквата какво направи с осемте джуджета, с зимния дворец на спорта, с росенец, с лукойл, с къщите на Вълка, нищо нали..айде трай си стига лъга че като гвоориш лъжеш
88
1
 
12
 
! Отговори
DIvanov преди 1 година
А с руско искаш ли?
87
2
 
22
 
! Отговори
Инпичмънт преди 1 година
Чемодан , вокзал и в Сибир, с отнемане на българското гражданство за руския резидент ръдеффф
86
14
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 1 година
Кирил Петков се справя много по-добре от крадливата тиква. Впрочем ти чу ли за лабораторията на границата кап. Андреево, дето не били плащали наем от 10 години :) по 10 хилки на месец им спестявал бойко :)