Слави Трифонов: Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната

Той отправи предупреждение към ПП
16 май 2022 17:45, Нели Христова
148
Слави Трифонов: Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната
Снимка: БГНЕС

“Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната. Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт”. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в личния си профил във Facebook.

"Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната", пише още Трифонов.

Ето го и пълният текст:

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори.

Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само

Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото. 

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.

Надявам се да са ме разбрали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски ZърVул преди 1 година
Та нали и ти управляваш????? Та как така сега разбираш за това?
121
0
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Славчо, дедовото, нали се кълнеше в "училите на Запад" млади перспективни и тра-ла-ла юпита, които ще изчегъртат простия ББ (барабар с цялата икономика) и ще въздигнат "тази държава" до космоса щот знаят чужди езици и имат чуждо образование. ИТН беше и на първо място по подкрепа, ама на теб "не ти беше достатъчна". Сега кво ривеш по фръцбука, да не си мислеше, че управляване на държава и ТВ шоу е едно и също? Пей си чалгата и трай докато не са почнали истинските протести
120
4
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Славчо,ти какво очакваш от хора,чиито мозъци са пренастроени на американска вълна,т.е антибългарска?Това е положението..........................................За да има някакъв напредък,трябва да се забрани със закон България да бъде управлявана от лица,"учили"на запад.
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгара под влиянието на незнайни субстанции явно не разбира, че участва в управлението на страната :) Най якото е, че плиткоумните му избиратели отдавна нямат пари да си платят сметките!
118
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН,какво стана с мажоритарните избори тарикатчета?
117
1
 
9
 
! Отговори
Ти си прав преди 1 година
Защо в правителството има министри на партия Герб, която не е спечелила изборите?? Най_любезно бих искал да се отговори на въпроса дали е истина това??
116
3
 
8
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Абе мутро долна,я кажи имената на министрите от ГЕРП в правителството на вашия Киро .Негодник,мръсен, *** чалгар,лицемер безсрамен
115
0
 
11
 
! Отговори
Дин Дзън преди 1 година
Като имаше възможност не взе геврека да го върти той сега ще се примирява, че друг е шефа и да не мрънка плешивия маркуч. А дали той пише по фейсбук и дали е жив изобщо що не се покаже да мрънка по телевизията?
114
0
 
18
 
! Отговори
Джеси преди 1 година
Ами хората не те бръсна за 5 стотинки.. Така си си послал...
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се хванат крадците,трябва прокуратура.Без нея и да арестуваш,следва пускане.Вече го видяхме.Нещата не са толкова прости.Навремето нещата са се решавали с преврати и терор,но сега не е време за това.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък не съм за никой. Нямам идеология. Гледам кой какво прави и до колко се справя. Фактите гледам. Обещания всеки дава колкото душа иска.
111
0
 
21
 
! Отговори
На следващите избори преди 1 година
Сляви я улезе у парламенто, я не.
110
8
 
12
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Гласувам за ГЕРБ а тези дето са занулени са пъпъ и патериците и
109
1
 
14
 
! Отговори
Голямото оправяне преди 1 година
Господа гасоподаватели на ИТН. Ще задам въпрос. Че му повЕрвахте, повВервахте, сега още вЕрвате ли му? Кой повече ви харесва като ви оправя? Царя или Слави?
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и твоето влизане в Парламента е непонятно, ама какво да се прави, след като главният диригент Радев ви избира!
107
1
 
13
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
Защо трябваше да подвежда хората да гласуват за него и два пъти нещо не направи? И с какво право търси сметка на тези, които вкараха измислената му партия в политиката? Да не говорим за онези смешни негови депутати, които дори не знаят как да се държат в парламента, а го превръщат в 3-то разрядно студио. Те и там имат минимална публика
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов потрива ръце
105
0
 
13
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
Този чалгаджия ткога започна да разбира от политика, че и акъл да дава. От както "влезе" в политиката, нито веднъж не излезе пред хората. Толкова е спец че може да " управлява" от фейсбук - това е най *** да се обръщааш към хората, които са те избрали в соц.мрежи. За него всичко в политиката е непонятно. Защо
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави, казвам се Йонислав по известен като Тото. Аз гласувах за теб. Сега започвам наистина да съжалявам. Ако ти е останало още достойнство излез от тази смрад в която си се забъркал.
103
2
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Излизайте от клалицията преди да сте сьсипали окончателно бьлгарияОтнехте и последните стотинки на хората - война ли водите срещу бьлгарите