Атанасова: ГЕРБ обмисля вот на недоверие

Налице е сериозно разклащане на доверието в управлението, заяви тя
17 май 2022 17:45, Нели Христова
56
Атанасова: ГЕРБ обмисля вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС обмисля инициирането на вот на недоверие. Това намерение на партията си потвърди Десислава Атанасова, която взе участие в онлайн среща на председателите на парламентарни групи на ЕНП в националните парламенти на ЕС. Налице е сериозно разклащане на доверието в управлението и за 6 месеца след сформирането на настоящето българско правителство според последното социологическо проучване ГЕРБ е първа политическа сила с преднина от 7%, отчете тя пред колегите си. Атанасова се възмути, че шести месец правителството не приема мерки в подкрепа на бизнеса и работниците. Опозицията в лицето на ГЕРБ предлага конструктивни решения на настоящите кризи в парламента, които не се подкрепят, настоя тя.

Акцент на онлайн срещата бе военната агресия на Русия в Украйна, която застрашава глобалната сигурност и световната икономика, както и продоволствената и енергийната сигурност. Атанасова изтъкна, че хибридното правителство в София, съставено от различни партии, в това число и социалистическа партия, е твърдо колебливо по тези въпроси. Тя информира колегите си от ЕНП, че България е една от двете държави-членки на ЕС, която не предостави военна помощ на Украйна и се ограничи само до хуманитарна подкрепа и помощ за бежанците. Това се случи именно, защото единият коалиционен партньор в лицето на социалистическата партия силно се противопостави и с цел оцеляването на правителството не бе взето решение за предоставяне на военна подкрепа за Украйна, припомни Атанасова. Тя отбеляза, че в момента България получава газ от Русия, но чрез посредници, което води до по-високи цени. Тя допълни, че тепърва предстоят дебати в Народното събрание относно ембаргото на петролните продукти, но засега има заявки от страна на българското правителство за налагане на вето. Наред с това няма яснота относно настанените в хотели украински бежанци след 31 май.

Във видеоконференцията се включи и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Той подчерта, че е видимо, че социалистите не са полезни за управлението на никоя държава-членка и пожела успех в усилията на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич не си вярвате от ГЕРБ, ще чакате някой да свърши мръсната работа и да плати цената на изборите, та да дойдете пак, разчитайки на късата памет на простия народ.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "ПОЛИТИКАТА ВЕЧЕ НЕ Е СЛУГИНАЖ!" А за крадци и лъжци ли е вече????
32
10
 
8
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
хаиде даносеслучи по скоро и ги изхфърлим тези некадърни и пелтеци.и това ми е било коалиция те не могат да се дишат всеки ден ту единия ту другия не доволни .крадливи *** немогат да се надлъгват за по голямо парче от баницата а ние им ръкопляскаме.
31
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тез пък само обмислят, май и на вас вече не ви стиска!
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деси,само ти за сега остана вярна на тиквичка, заедно с Стачева ,,..,,къде отидоха другите верни защитнички ,Цеца,фифосчето,знайни и незнайни героини.питам и отговор не искам.интереса клати ф.е.са.скоро и ти ще си при тях...
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото пъти се опитам да слушам тази госпожа, когато и дават думата в НС, толкова пъти се питам: Защо не въведат лимит на изказванията? Заклецне на трибуната и нищо, ама нищо по същество не се чува, само губене на време с празнословие и жлъч. Дават ли си сметка какъв пример за държавници са хората от парламента. Щом ще използват трибуната за реклама, да си плащат тогава като за реклама. Поне. Поне БНТ да прибере повече средства, за да има поне за репортери по света.
28
7
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Аз не мога да разбера как така пишете едни и същи глупости лъжи големи лъжи Като пишете за Кражби защо досега не сте отдали сигнал ей го на вашият дедо от татово време веднага ще разследва Защо не сте подали сигнал доказателства имате ли Защо пишете измислици манипулации и все едни лъжи и простотии не мога да разбера ТЕЗИ които постоянно драскат измислици мразят България мразят всичко и всеки
27
6
 
17
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 година
Какъв вот,бе герберастки бубулечки.Вие сте г-да никои.За затвора сте,крадци проклети.
26
4
 
17
 
! Отговори
МУНЧО преди 1 година
Десито е ноо ентелегентъ и с манеери на херцогиня ''Херцогин фон Дулово''
25
3
 
16
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Къса е паметта българска.Забравиха "юнаците"за издуханите милиарди все от джоба на чичо и стринка.Багажници пълни с ***,чанти,сакове,какво стана бай Марине,че отново одобряваш бившите?
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деса ще ходи ли утре на протеста?И без това е инспириран от ГЕРБ.
23
4
 
15
 
! Отговори
Атанасова преди 1 година
Къртим пейки антивирусно, слагаме КПП-та и събираме деклации за излизане от градовете.
22
5
 
18
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Скъса ли джоба,моме,или точиш лиги по вожда.
21
7
 
21
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Буци , къде скри парите ? Къде скри парите Буци ? Шкафчета , кюлчета,пачки , Мафия !!!!
20
17
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Кой народ е успял да се отърве? Аз не съм искала да се "отървавам" от ГЕРБ, както и доста други...Напротив, искам да се отърва от сегашните, дето ги избра една друга част от народа.
19
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая мисирка пак се точи за власт.
18
12
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ако заради ГЕРБ падне правителството и се даде възможност на Радев да образува още едно про-руско служебно правителство, ГЕРБ ще загубят гласа ми и ще се наредят трайно до БСП. Те и без това са мега виновни за енергийната зависимост на България. Боже, дай ни една неруска партия на България. Защо само БКП/ДС производни? Поне една!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чудесно
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже троловете "простите" избягаха от тях:))))))))))
15
5
 
7
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
То кой ли ще се засили по изборите ви вече?Никой не ще и да чуе повече за избори!Изчезвайте всички и да се самоуправяме кой как може!