София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?

Вижте какви забрани и промени в движението ще има
18 май 2022 06:30, Александър Попов
124
София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 18 май, сряда, се въвеждат промени в организацията на движение в София във връзка с провеждането на протести, съгласувани по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Първи протест - градски транспорт

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта – кръстовищата „Лъвов мост“, Сточна гара и Петте кьошета.

Заявеният начален част на пунктове е 8ч. и тръгване от тях в 9,30 ч. с провеждане на шествия.

От 9,30 ч от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9,30 – 10 ч по следните маршрути:

- От пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Сточна гара по бул. „В. Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Петте кьошета по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Г. С. Раковски“;

В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите тръгват към Министерски съвет. Шествие от Министерство на финансите до Министерски съвет ще е по маршрут: ул. „Г. С. Раковски“ – бул. „Цар Освободител“ - пл. „Княз Александър I Батенберг“ – бул. „Цар Освободител“ до пл. „Независимост“. От 11 до 13 ч. протестът ще бъде пред Министерски съвет.

Втори протест - таксиметрови шофьори

Вторият протест, който ще се проведе утре в София е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Трети протест - превозвачите

За третия протест, организиран от Камара на автомобилните превозвачи в България се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:

- всички паркинги на пл. „Александър Невски“;

- на бул. „Кн. Александър Дондуков“ между ул. „Злетово“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Кн. Мария Луиза“.

От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:

- на бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Околовръстен път и „7–ми километър“ (пътен възел с бул. „Христофор Колумб“), в двете посоки.

- на бул. „Ботевградско шосе“ между магазин Джъмбо и бул. „Владимир Вазов“, в двете посоки

- на бул. „Царица Йоана“ между бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“, посока център, крайна дясна лента.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.30 до 22.00 часа на 18.05.2022 г. ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, както следва:

- бул. „Кн. Александър Дондуков“ между моста „Чавдар“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
24
 
! Отговори
??? преди 1 година
Градски транспорт протестира срещу лошото управление на Фандъкова, срещу корупцията. Срещу това че шефовете им са с къщи и апартаменти за милиони. Всеки който купува масла, гуми и прави ремонти на транспорта е корумпиран и *** милиони. Общината е прогнила а София е една дупка, в която няма тротоари, градинки, транспорт, въздух, забавления, правила, среда за живот няма.
49
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли евтина газ? Няма. А, това не е ли задължение на Кокорчовци. Защото са поставени да служат.
48
5
 
18
 
! Отговори
Пешо винкело преди 1 година
Оставка и трудов лагер за всички от 1989 г. до сега!!!!!!!!!!!!!!
47
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така, блокирайте цялата държава. Всички трябва да сме там, а не да чакаме по клавиатурата. Тук пак разделение, гебави, комунисти, копейкин, демократи. Трябва са сме единни, ама пак не се получава.
46
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е че това са платени путинопротести на путинофили да пречат лично на премиера, но Киро не го е страх защото е завършил Харвард а пък жена му ще му направи торта!
45
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 не е вярно- Пропускаш една важна подробност. Договорът ни с Газпром изтече и те тогава спряха газта. Това са им условията за нов договор. А защо още преди месеци не е мислено да се подпише нов договор пак е отговорност на Кирчо
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44: Така са им наредили да пишат. Няма с какво да мислят, обаче. И пишат глупости.
43
1
 
25
 
! Отговори
9 преди 1 година
Пълна пародия, всеки протестира за собствения си г*ъз вместо за по-добър живот за всички...
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм превозвач, но всеки има право да протестира. Нали е демокрация, или нещо съм пропуснал?
41
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХахахахаБяха на хранилка при мутроний, но им свърши далаверата. Който купил широн, купил. Вече няма
40
6
 
4
 
! Отговори
ИТ до 36 преди 1 година
Какво плащаш ти с твоите 900 лв общашки труд, ***?
39
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 122 Ти пък от провинцията какво точно плащаш на софиянци. София изкарва по-голямата част от парите които влизат в държавата като данъци. Освен това с градския трандпорт се возят предимно твой съграждани или надошли от цяла България хора които са решили да живеят и работят тук. Да не коментирам как половината живеещи не са си сменили даже местожителството. Софиянци плащаме с данъците си за пътищата и всичко,а те ползват нашат инфраструктура без да влагат нито лев в нея.
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с този Газпром, Кокор му наредиха от Козяк, да не подписва. Вие улави ли сте, или на такива де правите. Каквото наредят от там, това се случва. Ще видите и за Македония.
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договора за газ го наруши ЕС. Плащат, а след това, конфискуват. Нещо са ти слаби доводите.
36
7
 
5
 
! Отговори
Легализация преди 1 година
Koгато петков и неговото правителство легализират марихуаната както е в Канада и Сащ, или поне я декриминализират както е в цяла Европа, тогава бих им повярвал колко големи демократи и евро-атлнантици са. Иначе си остават "демократи" като герб и комунистите от бсп
35
5
 
8
 
! Отговори
не е вярно преди 1 година
До До 23 АнонименС продавачът в магазина нямам разписан договор, а с Газпром имам. Когато имаш разписан договор, подписан от 2-те страни, не можеш едностранно да го нарушаваш и да имаш претенции, че си прав! Така че не само манипулативно, но и невярно е твърдението ти.
34
11
 
8
 
! Отговори
ПП и ИТН и народа преди 1 година
не бива да се допускат тези протести и да се клати правителството в тази тежка ситуация! Виждате как се бори за народа премиера генерал лейтенант доктор от Харвард господин Кирил Петков! Народа е с нашия смел премиер, а протестиращите работат за путин!
33
4
 
23
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
12 години къде бяха когато мутроний управляваше?!
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНяма асфалт по пътищата, защото тези които протестират ги рушат и не искат да плащат. И защото боко, който ги праща на протест, е откраднал парите за ремонт
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три, четири, нека хейта започне сега. Ние така обичаме, като някой протестира да го флюем. Ама, че няма асфалт по някои пътища, не ви интересува. Важното е да се плаща ммминетка.