София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?

Вижте какви забрани и промени в движението ще има
18 май 2022 06:30, Александър Попов
124
София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 18 май, сряда, се въвеждат промени в организацията на движение в София във връзка с провеждането на протести, съгласувани по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Първи протест - градски транспорт

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта – кръстовищата „Лъвов мост“, Сточна гара и Петте кьошета.

Заявеният начален част на пунктове е 8ч. и тръгване от тях в 9,30 ч. с провеждане на шествия.

От 9,30 ч от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9,30 – 10 ч по следните маршрути:

- От пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Сточна гара по бул. „В. Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Петте кьошета по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Г. С. Раковски“;

В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите тръгват към Министерски съвет. Шествие от Министерство на финансите до Министерски съвет ще е по маршрут: ул. „Г. С. Раковски“ – бул. „Цар Освободител“ - пл. „Княз Александър I Батенберг“ – бул. „Цар Освободител“ до пл. „Независимост“. От 11 до 13 ч. протестът ще бъде пред Министерски съвет.

Втори протест - таксиметрови шофьори

Вторият протест, който ще се проведе утре в София е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Трети протест - превозвачите

За третия протест, организиран от Камара на автомобилните превозвачи в България се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:

- всички паркинги на пл. „Александър Невски“;

- на бул. „Кн. Александър Дондуков“ между ул. „Злетово“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Кн. Мария Луиза“.

От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:

- на бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Околовръстен път и „7–ми километър“ (пътен възел с бул. „Христофор Колумб“), в двете посоки.

- на бул. „Ботевградско шосе“ между магазин Джъмбо и бул. „Владимир Вазов“, в двете посоки

- на бул. „Царица Йоана“ между бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“, посока център, крайна дясна лента.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.30 до 22.00 часа на 18.05.2022 г. ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, както следва:

- бул. „Кн. Александър Дондуков“ между моста „Чавдар“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
17
 
! Отговори
122 преди 1 година
Гербаджийска работа!Някой да се съмнява?Че и диктуват условия!Абе Петков ,нито лев .Те и без това ни скубят.Ами да фалират -това е капитализъм и оцелява само способният!И докога ние от провицията с нашите данъци ще плащаме транспорта на софиянци!?Привилегировани ли са?
29
17
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Интереса клати феса. Евтини газ и нефт дава Русия. Всички други решения са против нас. И без посредници.
28
14
 
11
 
! Отговори
До 23 Анонимен преди 1 година
В магазина като кажеш искам да платя с кредита карта, но те ти кажат, че работят само с кеш и не можеш да направиш покупка, оплакваш ли се че са ти спряли нещо? Продавачът има право да изиска определен вид плащане. Русия е в правото си в случая. Ние не сме спазили изискването и съответно не можем да си купим продукта. Дали ни се нрави или не е без значение.
27
3
 
10
 
! Отговори
До 20 Анонимен преди 1 година
К какво сега? Да не би да отричате това че часове след посещението на Американския военен министър, Василев излезна и каза че България няма да поднови договорите с Газпром Декември 2022?
26
10
 
21
 
! Отговори
До 23 Анонимен преди 1 година
Руските братушки искат единствено да си получат парите. Ако продължавахме да им превеждаме парите в запорираните им международни сметки, нама как да ги получат. Затова изискаха от нас да си открием сметка в Газпром Банк. Което не противоречи на договора с Газпром. Германците откриха ли, откриха. И си платиха. И другите също. Ние обаче беше важно да сме по католици от папата. И накрая ни спряха газа. Това са фактите.
25
3
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
До Чичо:нормални хора, а пък подкрепят престъпното управление на държавата?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавме промяната
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старшина Иванов:- Никой да не се качва в камионите, преди да са дошли!
22
11
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Струпване на безделници. Които отново ще пречат на нормалните, работещи хора. Съсипаха я тази държава!
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички натовци и слуги на сащ оставки
20
5
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Газът го спря Русия след като на нас ни дръпнаха кончетата и решихме да не плащаме според изискването. Да си бяхме направили сметка в Газпром Банк и да си преведем парите там. И това между др не противоречи на договора. Само че друго ни подшушнаха.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кирцата рече Благодари на руските "братушки" за спрения газ. Останалото са некадърни опити за "оригиналност".
18
3
 
14
 
! Отговори
Кирцата рече преди 1 година
Насрахме се. Всички имат газ, на нас ни го спряха. Цените скачат, народът негодува. ФАЩ обещаха да помогнат ако се опълчим на П-у-тя за плащането в рубли. Ама сега никви ги няма. Отидох до Вашингтон да ги питам кво стана? Джо дори не знаеше чесъм там. Блинкен се направи че не ме познава. Но пък бях на работна среща с чистача на тоалетната в Белия Дом. Добре мина. После бяхме и до Киев. Видяхмеракета да фърчи. Това доказва че съм гоУем мъж и не се плаша лесно. В криза сме. П-у-тя е виновен!
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала София, натегайте на протести, тва правителство трябва да се маха.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сметката за ТОК "Едностранно прекратяваме газовите договори." Газът едностранно ти го спря Русия.
15
4
 
10
 
! Отговори
Сметката за ТОК преди 1 година
стана колкото една пенсия бе ей! И всичко това ние си го направихме. Като излизаше Василев да обяснява как едностранно затваряме небето. Едностранно прекратяваме газовите договори. Едностранно гоним дипломати. ДА Е МИСЛИЛ!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
До Почна сеРешенията се взимат over the ocean, парламента на синджир с катанец.
13
1
 
9
 
! Отговори
Кирцата донесе пасти преди 1 година
от Вашингтон. Остатъците от трапезата. Два куфара. Пресни, пресни! Затова Бърза народът на протеста. Да облажи!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танцьорки от нощните заведения излизат на протест с искане да се върнат старите заплати на футболистите от Левски и ЦСКА!
11
8
 
18
 
! Отговори
Без ГАЗ толкова преди 1 година
Ако не бяха клекнАли на ФАЩ та поне газ да имаше. Можеше и да се поразминат. Но безпричинно да спрете ГАЗ-а на цялата държава за да угодите н евроатлантическия голям брат. Е, сега ще видите последствията.