София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?

Вижте какви забрани и промени в движението ще има
18 май 2022 06:30, Александър Попов
124
София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 18 май, сряда, се въвеждат промени в организацията на движение в София във връзка с провеждането на протести, съгласувани по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Първи протест - градски транспорт

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта – кръстовищата „Лъвов мост“, Сточна гара и Петте кьошета.

Заявеният начален част на пунктове е 8ч. и тръгване от тях в 9,30 ч. с провеждане на шествия.

От 9,30 ч от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9,30 – 10 ч по следните маршрути:

- От пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Сточна гара по бул. „В. Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Петте кьошета по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Г. С. Раковски“;

В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите тръгват към Министерски съвет. Шествие от Министерство на финансите до Министерски съвет ще е по маршрут: ул. „Г. С. Раковски“ – бул. „Цар Освободител“ - пл. „Княз Александър I Батенберг“ – бул. „Цар Освободител“ до пл. „Независимост“. От 11 до 13 ч. протестът ще бъде пред Министерски съвет.

Втори протест - таксиметрови шофьори

Вторият протест, който ще се проведе утре в София е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Трети протест - превозвачите

За третия протест, организиран от Камара на автомобилните превозвачи в България се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:

- всички паркинги на пл. „Александър Невски“;

- на бул. „Кн. Александър Дондуков“ между ул. „Злетово“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Кн. Мария Луиза“.

От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:

- на бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Околовръстен път и „7–ми километър“ (пътен възел с бул. „Христофор Колумб“), в двете посоки.

- на бул. „Ботевградско шосе“ между магазин Джъмбо и бул. „Владимир Вазов“, в двете посоки

- на бул. „Царица Йоана“ между бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“, посока център, крайна дясна лента.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.30 до 22.00 часа на 18.05.2022 г. ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, както следва:

- бул. „Кн. Александър Дондуков“ между моста „Чавдар“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
чудно ? преди 1 година
а икономиката растяла според четворната ляволиберална мафия, която ни е поробила в момента, тия протестиращи не са ли го разбрали ?
89
4
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО МАГАЗИНИТЕ? .... Отговор: за да имат Дофторите пациенти!
88
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Защо няма ПРОТЕСТИ срещу ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ по магазините? Примерно в БОЗА - съставки: Вода, Пшеница, Подсладители, Аспсртам, Е951, Натриев цикламат, Е952, Захарин, Е954, Ацесулфа м-К, Е950, консерванти, Низин, Е234, напитката съдържа источник на фенилин? Една храна съдържа съставки, които пречиняват алергии и болести на органите в нашето тяло, друга съдържа полезни съставки!. ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ? Отговор - за да има Дофтори!
87
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Защо няма ПРОТЕСТИ срещу ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ по магазините? Примерно в БОЗАТА - съставки: Вода, Пшеница, Подсладители, Аспсртам, Е951, Натриев цикламат, Е952, Захарин, Е954, Ацесулфа м-К, Е950, консерванти, Низин, Е234, напитката съдържа источник на фенилин? Една храна съдържа съставки, които пречиняват слетгии и болести на органите в нашето тяло, друга съдържа полезни съставки!. ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ? Отговор - за да има Дофтори!
86
2
 
3
 
! Отговори
До кога преди 1 година
ще се допуска тежка техника в София, Рашков *** си не си вършиш работата, да протестират пеша.
85
1
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Фактът, че медузите са оцелели 650 милиони без мозък, дава надежда на много хора.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсещите/хленчещи за кинти от държавата, на практика искат да оберат парите на данъкоплатците. То държава нема, има само хиеенни, разпределящи/крадящи чужди пари под "държавна" форма, демек узаконен грабежжж. И така е навсякъде по света от хилядолетия.
83
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Българската Цивилизация е Вселенска Цивилизация, понеже сме Първи! Първи откриваме, че Вселената е Безкрайна, Първи откриваме, че Вселената е Славна. Първи откриваме, че Вселената е Страстна. Първи откриваме, че Вселената е Срамна и я Кръстваме на Вселена, Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна. Минаха Хилядолетия. Първите паднаха с Безкрайни Кърви, Последните станаха Славни Първи. Блазе на Мъртвите, че не видяха Страстта, как Идеалите Ни във Вселената Срамно Измряха.. по площадите Първи!
82
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ако мислите, че Бог е комунист... ама не е..Че е имало по времето на соцП"ръд"нята Бог, имало е...Еееее и? Ами отсипва на сички по равно, преди да се представят пред него. По два кубика пръст. Нема изключения. Е, има и прокълнати мумифицирани грешници по разни площади. Та да има пред кой да се кланят чукундурите с будьоновки и петолъчки... Върнете мумията на Георги Димитров на площада и да одят да му се молят протестиращите!.... Ко чакате?
81
2
 
1
 
! Отговори
до Deutsches Maedel преди 1 година
Какво мислите ще стане, ако излезем от НАТО и ЕС. ---- Половин Бг шъ стане Турски вилает. Дет съ викъ: "Свято място, пусто не стои". ПС. Това за ЕС е добавено от мен. Не зная на НАТО, но ЕС е "пътник". Цялата ни икономика (дето почти я няма) е тясно интегрирана с ЕС, за Финансовото донорство от ЕС и милионите бг граждани живеещи и работещи в Европа да не говорим! Голям хаос ще настъпи...
80
3
 
4
 
! Отговори
Ами.. преди 1 година
Върнете Соца и Жителството, бе!!! Друго спасение - Няма!
79
4
 
4
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 1 година
Гоим, един интелектуален експеримент. Какво мислите ще стане, ако излезем от НАТО. Америка МОМЕНТАЛНО ще дойде да ни носи "демокрация". Тези гнусни мишки на *** са също толкова гнусни като киро и кокорчо, но просто играят лош ферой и добът герой. Всичко е хванато от САЩ вече, въпросът е дали ще ни оставят живи или ни подготвят за същата съдба като украйна. Роби, не се ли усещате...
78
9
 
7
 
! Отговори
Качаков преди 1 година
Поддръжниците на Путин са това. Трябва да излезем от НАТО и ЕС и да станем като Беларус, баце ще е идеялен за диктатор.
77
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да разбера каква е целта на протеста. Какво искат тези, които блокират кръстовища? За по-високи заплати се УЧИ и РАБОТИ! Не се протестира. Заплатата се договаря с работодателя, не по улиците. Кой за колкото си продаде труда - толкова ще получи.
76
6
 
11
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 1 година
Протеста се провали Борисов е ядосан
75
12
 
15
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
БОЙКОВИСТИТЕ ПРОТЕСТИРАТ! ОТНЕМА ИМ СЕ ХРАНИЛКАТА ,ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!ДАНО ТЕЗИ МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗДЪРЖАТ,ИНАЧЕ БОЙКО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ДАВА ПАРИ НА ***, А НАРОДЪТ ЩЕ ГЛЕДА И БРОИ СТОТИНКИТЕ!
74
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва единен протест. Не по гилдии както при ков19
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христо ти си непоправимо объркан човек Съжалявам
72
8
 
25
 
! Отговори
ТИЯ ПАК ИЗЛЪГАХА преди 1 година
ДО ПРЕДИ МИНУТИ ПРОМЯНАТА ОБЕЩАВАХА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ С 21% А ТОКУ ЩО КИРЕ РЕЧЕ СЪС СРЕДНО С 10% ХА ЧИСТИТУ
71
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И АЗ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ- ЦЕНИТЕ В БГ СТАНАХА ЕДИНТИЧНИ С ТИЯ В ГЕРМАНИЯ- ОТВОРИ KAUFLAND.de И ВИЖ ТУК ЦЕНИТЕ СА ВЕЧЕ ПО ВИСОКИ ОТ ТАМ И ТОВА ЗА 5 МЕСЕЦА- ТАМ ЗАПЛАТИ ТАЯ ГОДИНА УВЕЛИЧЕНИ С 25% И ВЕЧЕ СТИГАТ 4000ЛВ, А ИНФЛАЦИЯТА 6%, А ТУК 710ЛВ - ИНФЛАЦИЯ 14.4%- БРАВО КИРЕ НАСТИГНА ПО ЦЕНИ ГЕРМАНИЯ И НАДМИНА ЕВРОПА ПО ИНФЛАЦИЯ