Теменужка Петкова: Опозицията не стои зад протестите

Според нея решенията не са били обсъдени с партньорите
18 май 2022 12:19, Росен Стойчев
66
Теменужка Петкова: Опозицията не стои зад протестите
Снимка: БГНЕС

За обществото е важно посланието на правителството, защото хората очакват от него адекватни реакции, а не от отделните коалиционни партньори, които очевидно трудно комуникират помежду си. Това обяви пред БНТ народният представител от ГЕРБ Темежнука Петкова.

"Опозицията не мотивира протестите.

Още по темата
Управляващото мнозинство се представя достатъчно зле и не се справя с кризите и само дава повод за такъв тип протести. Нека само си припомним как министър-председателят посочи вратата на представителите на транспортния бранш", допълни Петкова.

По думите ѝ кризата е изключително голяма и функцията на правителството е да подпомага и подкрепя и бизнеса, и всеки един сектор от обществения живот на страната - там, където има определени затруднения.

 Коментира, че 14-те мерки, предложени от "Продължаваме промяната", се оказват само техни. Те не са били обсъдени с коалиционните им партньори и в резултат на това се появи поредното напрежение в коалицията. Оказва се, че "Има такъв народ" имат своя визия по този въпрос, както и БСП и "Демократична България".

Петкова коментира предложената от управляващите отстъпка от 20-25 ст. за литър гориво, като заяви, че има много неясноти по отношение на тази мярка.

"На практика на хората се предлагат едни 12 лв. на месец, които не могат да покрият галопиращата инфлация в момента, покачването на цените, на горивата и на всички останали стоки". Според нея трябва да се търси друго - радикално решение на този въпрос, например да се помисли по това, което иска транспортният бранш по отношение на акциза. Правителството трябва да проведе необходимия диалог с ЕК и да се пребори за България най-добрите условия.

Петкова е категорична, че в ситуация на криза няма невъзможни неща и е важно как правителството ще представи ситуацията в България, как ще мотивира това свое искане и съм сигурна, че ЕК ще прояви разбиране и ще предложи подходящ вариант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
ГРОБ и Тикву.н са изключително нагли! Организират протестите , за да клатят правителството, а в същото време не искат избори защото много добре знаят, че който и да дойде на власт в тази ситуация няма как да спре инфлацията, тъй като тя е породена от войната и управляващите нямат вина
22
4
 
6
 
! Отговори
Ха,ха, преди 1 година
Табуретката Теменужка ,вЕрваме ти.Счетоводителкстс от УНСС се изживяваше като министър на енергетиката,от която нищо не разбира и я забатачи.Имаше една цел,да набута ЧЕЗ на приятелката си Гинка от Пазарджик.Но и там се провали.
21
4
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Цялото герберастко войнство: превосвачи, заради които погубиха бдж, некадърни пътищари, заради които хората се избиват по пътищата като при война, градския транспорт, който ежегодно смуче десетки милиони от столичани и другите гнъсни бандити реват и искст да върнат бащицата от Банкя пак на върха на хранителната пирамида, че да им хвърля трохи и на тях! 12 години всички ние волю-неволю му пълнихме бездънните чекмеджета и му търпяхме мутренско-рекетьорските изцепки! Долу герберастията долу тиквата
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, горивото вече е без пари! Сипвайте безплатно газ, бензин и пазарувайте без пари във всеки магазин!
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
селяните виждат 0.25 ст отстъпка от 50 л а95 и почват да ликуват, мислейки че бензина ще им излезе двойно по-евтин. айде сега да смятаме - 3.10 лв по 50 л а95 = 155 лв, с отстъпката от 0.25 ст на литър това прави точно 12.50 ст или ще плащате 142.50 лв. Какво е това? Спасение или Гавра?
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С протестите мафията цели да свали правителството.То си от ясно по ясно че това са доброргнизирани и платени протести.С дейното участие на бойковите синдикати.
17
4
 
9
 
! Отговори
Мис Пиги преди 1 година
грух грух. свинчунгите от Мъпет шоуто на Баце неща са се разгрухтели.
16
2
 
8
 
! Отговори
А не преди 1 година
въобще не стой-опозицията която 12 години вдигаше пенсиите с 5% и даваше 40лв добавка за Коледа с хора до 300лв пенсия. Неверотни сте!
15
4
 
8
 
! Отговори
Сливен преди 1 година
Айде Фъндъкова при кака Ставра
14
3
 
7
 
! Отговори
Киркова преди 1 година
Малката женица,вместо да е в сливенското заведение където да изтърпява присъда,тича със запарения си *** да бръщолеви глупости.Ние не стоим зад протестите,ние ги организираме и плащаме дебело на организаторите.Докато гл. прокурор е разпънал огромен чадър на герберите,хората ще забравят за милиардите изнесени с чували,сакове,багажници и други средства.
13
2
 
2
 
! Отговори
Лъжи преди 1 година
За какво да питат партньорите.Всичко е лъжа.Лъжат и затова не питат.Кое нещо за 100 дни са казали и е станало.Та Бойко в затвора, та на ден по милион корупция щяха да уличават та какво ли не.Рашков Къде е Рашков.Пълен фалш ш измишльотина.Да те гледат в очите и да те лъжат.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО ХУБУ КРАЛ АМЪ НЪЛ ГОДИНА И ПОЛОВИНА ГИ РАЗСЛЕДВА РАШКУФ И НИЩУ А ИМАШЕ ЕДНИ ЧУВАЛИ С МИЛИОНИ И СЕГА СИ МИСЛИМ ЧЕ ЕДИН СИ КУПИ НОВИ 3 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ КЪМ 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ С Е ТЕ ТИЯ МИЛИОНИ ОТ САКОВЕ И ЧУВАЛИ
11
4
 
5
 
! Отговори
Ганьоса цъффти !!! преди 1 година
И доколкото разбирам столична община маи е пред фалит щом няма пари за шофьорите ,айде Фандък във Сливен !
10
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ плаща преди 1 година
ГЕРБ стои и зад протестите на Възраждане. Почеркът на този, възражданските и гербаджийските протести е един и същ
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия с Бентлитата, организират тая стачка.
8
3
 
7
 
! Отговори
Шейтаня преди 1 година
Да, не стоеше и зад протеста на строителните му фирми къде гракнаха,че им врътнаха кранчето . Нема магистрали,празно шкафче
7
3
 
7
 
! Отговори
Петър Вучков преди 1 година
Скъпи зрители, следващи въпрос е с повишена трудност. Какъв пол е отбелязан в личната карта на Темерутка Петков(а)? тик так тик так.... няма време ... тик так тик так
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
stom pojarnikarite gi e strah da upravliavat, togava sledvast bg premier ste e shofior na tir.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А БИ ТРЯБВАЛО- ЗАЩОТО СМЕ ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ В ЕС, ПЪРВИ ПО ЦЕНИ ПАК В ЕС И РАЗБИРА СЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ
4
4
 
9
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 1 година
С откраднатите пари, Боко Тиквата има възможност да финансира протести от тук до 2030-та година