Димитър Манолов: Отстъпката за гориво до седмица-две ще се върне в цената

Тези мерки ще напомпат инфлацията, смята лидерът на КТ Подкрепа
19 май 2022 22:07, Красимир Ангелов
32

Къде се разминава оценката на кризата у нас между синдикатите и правителството?

"0% ставка на хляба няма да понижи цената му. Намаляването на ДДС съм виждал само един път да сработи, когато ставката от 22% беше свалена, сработи за един кратък период, но тогава пазарната икономика беше млада", коментира лидерът на "Подкрепа" Димитър Манолов в "Денят ON AIR".

Още по темата
Той поясни, че има мярка, която може да сработи - възстановяване на ДДС на физически лица. Според него мерките не са прецизирани да се помогне на най-бедните. Той добави, че тези 25 ст. на литър гориво ще се върнат до седмица - две в цената. Гостът изтъкна, че го е страх, че са измислили подъл начин да вкарат либерализацията на цените на тока и водата.

"Тези средства, които сега дават като добавки, ще бъдат включени в основния размер на пенсията. Това няма да повлияе добре на пенсионната реформа. Тръгваме от обяснението за хората с по-малки пенсии, а даваме на тези с големите. Абсурд е това, което се върши - говорим за инфлация и че доходите трябва да наваксат, ама казваме - спираме ръста на минималната работна заплата", разясни Манолов пред Bulgaria ON AIR.

"Тези мерки ще напомпат инфлацията, но това не е непременно лошо. Въпросът е в какви нива ще се случи това. Твърди се, че ръстът на нашата инфлация е два пъти по-голям за ЕС. Такова забавяне на мерки и нелогично поведение кара производителите и търговците да се страхуват и те калкулират страха си в цените. От там се случва тази инфлация", обясни той.

Гостът заяви, че газът от САЩ няма да е по-евтин, защото той е попитал премиера, който му е отговорил, че цената ще бъде по-ниска при производителя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие какво направихте до сега *** и лични облаги
24
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Безкрайно и робско ли ще е търпението на българския народ и винаги грешни решения ли ще взима???
23
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Е как газът от САЩ няма да е по-евтин, нали Лена Бориславова обеща 3-4 пъти по -евтин от руския, ама 30-40 фирми балъци от Европа са открили сметки в рубли в росбанк и сега ще получават 3-4 пъти по-скъп руски газ от американския. Горките не си знаят националния интерес като нас. А бе голяма смехория за сметка на бедния български народ.
22
1
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Сакън , какво говориш.От 4-5 години такова спасяване на фауната ,че хляба е 2.50 в момента .В края на годината ще е 5-10 лева и ли повече . Целя охранен запад се напреварва в печатен и прехвърляне на сметката на някой друг
21
3
 
6
 
! Отговори
сашо преди 1 година
Ми те горивата вече са на цена 2,22 за А-95,а мярката още не е влязла в сила
20
0
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Файдата е да оберем спестяванията на работещата средна класа и да ги занулим отново като през 97-***. Че си помислиха че хванали господ за шлифера. Цял живот ще робувате и толкова - кое не е ясно
19
1
 
12
 
! Отговори
Само за инфо преди 1 година
В Ел Салвадор - бензин и дизел $4.14. В региона е около $5.Ама за галон.Т.е. $1.09 за литър. Та ето ви пазарната цена. Мислете си - ЕС ли, крадлив лъжлив, продажен Киро ли?
18
4
 
14
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Хората са доволни живеят добре - при лошият бойко кви протести вдигахаБабуин и хаджигеьов по цял ден бимкаха с тъпана на жьлтите паветаМоже да им се вдигне още цената на живота , според мен
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Забелязвате ли какво става. При всяко повишение на минимална заплата и пенсия. И хоп ток, вода, парно се вдигат. И каква е файдата, като предварително са изхарчени тези пари за разходи.
16
2
 
6
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Трътей, откривател на топлата вода.
15
2
 
17
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ще се върне...това са мафиотски схеми...имал кръчма ама путин му вдигнал цената...да плащат гладните!троянски коне,имал камиони рушащ пътища...ама бабите и дядовците да му ги ремонтирали и да плащат винетки...щели да протестират...ще излезнем гладните...и сме милиони...на мафиоти бизнесмени няма да плащаме рекета,ама той "столичанин" неграмотен от село да му плащам транспорта,,парното,водата...все през данъците на цяла България....от къде на къде...гладните ще финансираме "бизнесмени"с двойни
14
17
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Данъците трябва да се вдигат, а не да се свалят. *** и гербаджиите трябва да ядат бой и това е решението. За всяко руско знаме, по един разбит нос. В ГЕРБ са толкова русофили, колкото и мало умните фенове на Копейкин и Киро Брейка. Пълна преатестация на силовите структури и всякакъв уклон към тоталитарни и фашистки идеологии от сорта на рашизъм, путинизъм, нацизъм, да се изрязват от корен. Иначе ще си влачите тая инфекция, докато съвсем катастрофирате.
13
2
 
20
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Пенсионери и тези на минимална заплата са извън борда.
12
0
 
32
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Гледайте какво ще стане като минат битовите потребители на ел енергия на свободния пазар
11
7
 
23
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Най лошото за БГ ще дойде когато спрят да ни дават външни заеми.До тогава ще се взема дълг и ще се потушава напрежението.Заемите са до време и не влезем ли в еврозоната следва преоценка на валутния борд.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
na stanchkata si nosete kuhnenskite i selskostopanski instrumenti, kakto i zdravi konopeni vajeta za kravi, magareta, koniove, kamili, kozi...ili pitekantropi.
9
1
 
30
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Според мен - канадците са ни отписали , гледат да вземат каквото могат и по островите
8
3
 
28
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Най лошото е че част от днешните БГ деца ще усетят глада.Ние възрастните познаваме недоимъка.
7
3
 
30
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Хляб 4лв кис мляко 2 лв пр мляко 4 лв риба 15 лв пилешко 15лв кашкавал 30 лв сирене 20лв това ни очаква.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДС ченгета и 6 милиона мишлета.