Гечев: Правим това, което правят в ЕС

Намаленото ДДС за хляба ще бъде усетено от потребителите
19 май 2022 11:15, Росен Стойчев
43
Гечев: Правим това, което правят в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Чувам колеги, които са против диференциацията на ДДС и че това няма да доведе до резултат. В целия свят ДДС е диференцирано. Мислите ли, че немци, французи и други са неразумни. Ние се връщаме към европейската практика. Това обяви народният представител Румен Гечев пред Нова тв.

Антикризисните мерки на четворната коалиция са това, което прави целият Европейски съюз.

Още по темата
Без изключение - страните членки на ЕС значително увеличиха бюджетните разходи като антиинфлационна мярка. Растежът на доходите води до инфлация, ако изпреварва така наречената производителност на труда на един зает в икономиката. Или казано най-разбираемо - когато повечето пари, пуснати в обращение, нямат стоково покритие. Но в случая имаме”, допълни Гечев.

Гечев смята, че 2 млрд. лева, предвидени за пакета от мерки, няма да предизвикат инфлация. „При БВП около 140 млрд. лв. и при общи разходи 57 млрд. лв. как 2 млрд. ще предизвикат инфлация”, попита депутатът.

Според него отстъпката от 25 ст. при горивата може да се окаже недостатъчна, ако ситуацията в Украйна се влоши и Европа предприеме неразумното, по думите му, решение да спре вноса на петрол от Русия. Тогава предвижда много по-висок скок в цените, отколкото предлаганите намаления.

Депутатът от БСП е категоричен, че намаленото ДДС за хляба ще бъде усетено от потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чувам колеги...", "В целия свят ДДС е диференцирано." , "Но в случая имаме." Три неграмотни изречения, които е казал гениалния професор - и трите са от Поразяващата Уста , който очевидно е скаран с българския език. За познанията му по икономика не мога да кажа нищо, ама там си спомняме какво се случи през 1996година.
38
0
 
2
 
! Отговори
Кубрат преди 1 година
Боже, пази България, защото от Румен Гечев никой не може да ни опази!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах как така се оказа ,че другаря Гечев пак е управляващ . Ама този път народа ще го гони със сопите . Няма да се размине само с пеене на партизански песни в парламента
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП ли? ЕС пращат оръжие на Украйна а БСП го увърта нещо, макар да е ясно че и България праща!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС и САЩ свалят ДДС но нямат плосък данък от едва 10 % а много високи доходни данъци за богатите.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако инфлацията продължи да се качва ще има масови фалити и ДДС само ще намалее. Просто това са бесмислени мерки. Падне ли инфлацията пък тогава свалянето на ДДС ще се окаже пагбуно за бюджета. ДДС има много малко общо с цената и не влияят взаимно. ДДС зависи изцяло от цената но цената зависи малко едва 20 % от ДДС. Като свалиш ДДС на 0 % и стоките поскъпват пак, ще си проличи най-ясно каква глупост е на Гечев и ПП.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувах за промяна , а получавам Румен Гечев . За кого да гласувам за да влезе този индивид в затвора . Вече веднъж му ядохме попарата
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си го взимат в Русия , да оправя икономиката на Сибир , само за това става
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След вредите които нанесе на страната трябва да му забраним да има мнение по икономическите въпроси . Знам , че не е достатъчно , би трябвало да е в затвора за дълъг срок
30
3
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Алекс: Гечев не е министър. И като не е, да му забраним ли да има мнение по икономическите мерки на правителството? Пробвай друга опорна точка.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виц от СОЦ- а: Права линия е тази, която е успоредна на Априлската линия /на БКП/. 2. Две прави са успоредни, ако всяка една от тях е успоредна на Априлската линия.Извод за всеки който е живял през соца: Това, което ти налагат останалите, може да е унищожително за теб. ЕК си е като ЦК на БКП. Разбихте ТКЗС-тата, но продължавате да участвате в колхоза ЕС.
28
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Гечев започне ли да оправя икономиката става страшно.Не сме забравили 96-та.ДДС може да се намалява,ако има прогресивно облагане на доходите.Ние имаме плосък данък 10%.
27
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 година
другарю, самото ви присъствие в парламента означава кризи и фалити !
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, човек, крал си, облагодетелствал си се, хайсе сега се скрий някъде и си харчи на воля откраднатото! Ама ти не - изпълзя като въш-ка на чело акъл да даваш!
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ с помощта на СДС направиха долара 3000 лева през 1997 година, но ... Гечев бил виновен. СДС фалираха банките още през 1992 година, но ... Гечев бил виновен, че през 1996 година фактическият фалит стана юридически.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще повярвам , че нещо се променя когато Гечев влезе в затвора и му бъде конфискувано цялото имущество , включително къщата и сметките в Кипър и Белиз
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще им е управлението , щом изкарват Гечев да ни дава акъл за икономика . Няма по мразен политик от този
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като встъпиха в длъжност правителството на Просто Киро се консултираха за управлението на страната с най пропадналите политици и крадци, като този про*так на снимката Гечев, Масларова, Р. Овч. и др. Жална ни майка ако не ги свалим.
21
1
 
14
 
! Отговори
IQ 355/113 преди 1 година
Господин 3 000 лв. за долар не трябва да се обажда изобщо! Във всяка нормална държава щеше да е зад решетките за дълъг срок!
20
1
 
10
 
! Отговори
Агент Економов преди 1 година
Човекът за когото е морален дълг да докладва за научния си ръководител , който не се посвени да получи подарък къща в Симеоново от банка на която даде лиценз , който изгони Ровър от България и фалира 17 банки и е отговорен за обезценяване спестяванията на едно поколение ни дава акъл . Какво още трябва да направи за да влезе в затвора