Отпускат 10 млн. лв. за училищни автобуси за деца от селата

Към момента на училища и общини са необходими общо 648 нови автобуса
19 май 2022 00:00, Красимир Ангелов
14
Отпускат 10 млн. лв. за училищни автобуси за деца от селата
Снимка: БГНЕС

Десет милиона лева за закупуване на училищни автобуси за децата от населени места без детска градина или училище отпусна правителството на днешното заседание. Средствата са предвидени в Закона за държавния бюджет за 2022 г., съобщават от правителствената пресслужба.

Амортизацията на автопарка изисква периодично част от автобусите да бъдат извеждани от експлоатация и заменяни с нови, за да се гарантира безопасността на децата. Към момента на училища и общини са необходими общо 648 нови автобуса.

С отпуснатите средства ще се удовлетворят заявките първо на тези, които изпитват най-спешна нужда.

Подкрепата е част от политиката на Министерството на образованието и науката да осигурява подходящ транспорт за децата в задължителна предучилищна възраст и за учениците от населени места, в които няма детска градина или училище, се чете в мотивите за решението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
емил преди 1 година
Празна инвестиция. Те децата от селата едва ли ходят на училище. Учат се на по-полезни неща- бране, едно-друго..
7
1
 
1
 
! Отговори
Жхйййй преди 1 година
Нещата тръгват да стават като през 1997 при Виденов трябва да сваляме Петков Той си сложи и железни врати на народното събрание
6
1
 
3
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 година
Посочената сума е мизерно малка и може само да предизвика неспирен кикот.По най-оптимистични оценки ще стигнат за 30 китайски автобуса.Като се знае начина на провежданите търгове в България,както и сътоянието на пътищата в територията България,то тези автобуси доста бързо ще се амортизират.Обикновето тези автобуси опирерат в редко населени райони.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия като тоя министър не са имали ,професор и академик ,а баси 30 килограмовия човечец)
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите не спят, явно сън не ги лови,дори и в пърдулките докато чакат пенсията на младини. От писанията им личи,че много мразят корупцията, която не ги засяга пряко. Дано сега с парите за училищни автобуси,се купят свестни такива от европейски производител,че преди десетина години,бай чекмеджан старият строящ сикаджия сгъна кинтите и в далавера с тези смешни турски автобусчета, които се саморазпадат непосредствено след закупуване.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те винаги са се отпускали пари за училищните автобуси от години назад. Като , че ли сега за първи път се отпускат пари и дори се хвалят и се пише статия. ОСТАВКА на Просто Киро
2
3
 
5
 
! Отговори
Киро фашиста преди 1 година
Киро и Асен пръскат нашите данъци за украинци, за шведите по селата, за американски самолети, само не и за българите! Киро е най-голямото зло за България от Османската империя насам!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Киро Лъжеца е краднал поне 20!