Радев: Добрите намерения на кабинета трябва да намерят законодателна подкрепа

Българската позиция за РСМ е ясна и среща все по-голямо разбиране
19 май 2022 20:00, Красимир Ангелов
89
Радев: Добрите намерения на кабинета трябва да намерят законодателна подкрепа
Снимка: БГНЕС

Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Република Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, с нашите стратегически партньори от САЩ, с всички европейски институции, за да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение", допълни държавният глава.
 
На въпрос относно антикризисните мерки на правителството Румен Радев посочи, че обявените добри намерения на управляващите първо трябва да намерят законодателна подкрепа, да бъдат реализирани и едва след това могат да бъдат коментирани.
 
"Медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор“, заяви държавният глава запитан за отказа на "Дойче веле" да публикува изпратеното право на отговор от срана на президентската институция.

Още за спора между българското президентство и германското "Дойче веле" вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този българин е най читав от всички днес в държавата ни! Останалите са " орел, рак и щука"! Всеки дърпа незнайно на къде?;- :(
30
6
 
10
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Импийчмънт за тази руска ***!!! Ако остане до края на мандата си, кой знае какви още ще ги надроби, съсипа държавата юмручето ...
29
6
 
8
 
! Отговори
Да помислим преди 1 година
1. "Радев е довел Петков и Василев"-те бяха добри министри, но решиха, че могат сами. Радев ясно заяви, че не стои зад тях, но хората мислеха, че блафира. Заради възможността от него и заради авторитета му спечелиха, но ги пробиха-Тагарев, Чернева, Събев и др. и почнаха да правят глупости. Всъщност точно Радев им парира намеренията за глупости (не само за РСМ). 2. "Радев е руски/американски агент"-от 7 партии в парламента, нито една Българска. Радев защитава България и всички страни се дразнят.
28
2
 
6
 
! Отговори
да де преди 1 година
едно от добрите намерения на кабинета е да направи хляба 1.60 ,,,,,евро !
27
4
 
3
 
! Отговори
СлучаЕноС? преди 1 година
Когато бепе европредседателството на Германия, си скъсаха ... да ни натискат да пуснем РСМ. Защо??? За да може някой там да се похвали "те това направихме в иначе безсмислените председателства на пръв сред равни". Брошка на ревера. След тях всички председатели също. Сега председател е Франция и те искат брошка. САЩ пък се бъркат на ЕС, а нито са член, нито са дори на континента Европа. Петков се пропука лесно, Радев държи, за това всичко е срещу него. Вижте им статиите на дв и ще се убедите ;)
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си намира майстора за дяволите рано или дойчето са прави от истината най много боли но човек явно се заслепява от власта и си мисли че ние сме *** да му вярваме един достоен човек винаги има ясна позиция и намерения
25
6
 
7
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ГЬОБЕЛС преди 1 година
Радев е предател . Започнал е кариерата си в Москва . Да го пратим в Бухенвалд . Хайл Брюксел :)))
24
7
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Зелен чорап, Зелен сертификат, зелен кон, зелен хайвер :))))))))))))))))))))))))))))))
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Серификатов Радев.
22
5
 
7
 
! Отговори
МИРО преди 1 година
НЕКА НЯКОЙ ТВЪРДО МИ ОТГОВОРИ!!!! ОТКОГАТО РАДЕВ НИ Е ПРЕЗИДЕНТ (ВЕЧЕ ВТОРИ МАНДАТ),КОЛКО ПЪТИ СЕ Е ЯВЯВАЛ В ПАРЛАМЕНТА НА ДЕПУТАТСКИ ПИТАНИЯ И ОТГОВОРИ!! П Ъ Л Е Н. П Р Е Д А Т Е Л!!!!!
21
3
 
4
 
! Отговори
Забавно преди 1 година
Някои хора искат да чуват това, което им се нрави, независимо дали е истина. Проблемът е, че ФАКТИТЕ не се променят спрямо мислите и желанията на когото и да било! Казват "Крим е Украински"-по право и морал ДА, но е превзет от руснаците, Украйна там няма власт и освен с война, руснаците няма да го върнат. Радев това и каза. Русия е агресор в Украйна. Осъждаме действията й и помагаме ПРЕДОСТАТЪЧНО, но това НЕ Е НАШ конфликт и НЯМАМЕ задължения по въпроса! Радев казва истината, явно някои ги боли.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас поредната излагация на резидента само позори България
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря на Радев само за Петков и Василев но и те разбраха какъв е позор
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много точно са го отразили нашия президент да се отрезви защото тази война ни показа истинските лица на проруските който лобират за агресора и няма да им бъде простено не късно да се замислят как ни излагат
17
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Рундю е класически. Докара Кирю и Асан. Не се посвени да посегне и на БСП, дето го вкараха в политиката. Отдавна им точи ножа с новата си партия "Руски Вседеход"
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 а Крим е Руски какво беше излезе от БСП мислиш че Нинова ще сложи ястреб като отказа на Петков за Шаламанов да е министър на отбраната а колка другари от ДС имаше в неговата предизборна кампания и много негови изказвания ме навеждат на много размисли
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинета има добри намерения, но не успява да овладее кризата. Дори напродив. Кризата се задълбочава. Така ми се струва на мене.
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чорапа е прокобата на България. Тумор който скапа държават за да дойде Корнелия и да я окраде!
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е путинист.
12
8
 
1
 
! Отговори
Дойче преди 1 година
Доичовците, с тяхната поробена несуверенна колониална държавица да си седят тям и да малчът, доататъчно злини направиха на Европито, а към Балканите да не поглеждат въобще. Радев е актъор, но поне за това недоразумение НС, се държи достойно. Ще хвърли кърпата при първа възможност, само и само да го потупат по-рамото, но кво да се прави, това са ни пишман политиците!