Радев: Добрите намерения на кабинета трябва да намерят законодателна подкрепа

Българската позиция за РСМ е ясна и среща все по-голямо разбиране
19 май 2022 20:00, Красимир Ангелов
89
Радев: Добрите намерения на кабинета трябва да намерят законодателна подкрепа
Снимка: БГНЕС

Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Република Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, с нашите стратегически партньори от САЩ, с всички европейски институции, за да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение", допълни държавният глава.
 
На въпрос относно антикризисните мерки на правителството Румен Радев посочи, че обявените добри намерения на управляващите първо трябва да намерят законодателна подкрепа, да бъдат реализирани и едва след това могат да бъдат коментирани.
 
"Медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор“, заяви държавният глава запитан за отказа на "Дойче веле" да публикува изпратеното право на отговор от срана на президентската институция.

Още за спора между българското президентство и германското "Дойче веле" вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ - ОПОЗОРЕН.... преди 1 година
От чужди журналисти....... В България-мисирките му броят коремните из. Пражнения
70
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
др. Радев,как да се съглася с правителството,като днес получих разпореждането ми,за пенсия,за 50 години,1месец и 3 дена,ми е отпусната пенсия 444.43лева,а г-н Петков ,с пионерски патос,пред телевизиите ,казваше,че за една година бил увеличил пенсиите с 167 лева.
69
2
 
4
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Този селяндурин от Славяново и кремълски лакей е позор за България! Да, ама от Дойче веле му натриха мазната, двулична физиономия и го направиха за срам и резил, та тича да иска "опровержение"! От Дойче веле си го преместиха и дори не му отговориха! Импийчмънт за националния предател, за селския хитрец, дето нещо го играе "натовец", ама отдавна е разкрит като агент на Кремъл и защитник на един злодей, на едно чудовище, на един масов убиец и престъпник срещу човечеството!Комунист, та дрънка!
68
0
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Кирето ни го тури.25 стотинки ще има намаление на горивата,след като горивата ще стигнат до 5 лева.,Нали Нинова каза че горива над 3 лв.няма да има?
67
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н резидент..."братя гласувах за копоя и ви моля да ми простите"кога ще споделите с Народа ни,че началниците ви от русия отцепиха македония от България?как така работите за путин и го обслужвате и ни "къпете"отклонявайки внимание с македония...Родината ми е част от Глобална Империя на Свободата...Част е от Свободният Свят...Безценно!русия ни спря газта,оскъпи тока,налага ни рекет,костя и резиденто ни "съветват"да се навеждаме...България не е б.рд.к г-н резидент!!! и не съм гробар...или т.р.л...
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами недопустимо е , той е толкова дойче колкото и радев , там една определена нация командва
65
3
 
6
 
! Отговори
Мирян Башев преди 1 година
Ми нали съименичката ми Мряна Башева, Наблюдателка на форума на СЕГА и участничка в него, като "Дорис" срина и вестника, и форума, но товарен нищо, ако не са американците отдавна да сте Крим на Балканите, да ручате борш и да гледате "загниващият" по съветски телевизори. Радев е престъпник!
64
1
 
8
 
! Отговори
Bank Cards преди 1 година
Охоу, колко пъти съм предлагал форумът на вестник СЕГА да стане достъпен САМО за онези, които са платежоспособни, т.е. имат пари и не пишат глупости, но "глас в пустиня". А и от какво да се страхувам? В чужбина съм, имам няколко мобилни телефона, банковият ми акаунт е регистриран на друг адрес... Дреме ми за Радев, Радевица и остсналите ДС ***.
63
0
 
2
 
! Отговори
Прозрение преди 1 година
Слави Трифонов не става за политик, но референдума беше прозрение! Ако има 240 района и всеки избира един депутат в 2 тура (за да бъде избран от мнозинството и да е легитимен), като кандидатът трябва да е живял поне последните 3 години в този район (за да познава добре района от първа ръка) и да се кандидатира само от 1 район, разбира се (а не като сега)-ще видите как няма да има колективна безотговорност и групички да са "лидери, които показват на народа как да е" ;) И троловете ще изчезнат :D
62
14
 
3
 
! Отговори
Ехеее преди 1 година
Леле колко трола са се изсипали тука :D Айде лягайте бре! Стана никое време! Не сте ли на работа утре? А сайта - направете коментарите да са от регистрирани потребители-с и-мейл, парола и верификация с потвърждение на телефон. Тогава ще видите как има 10 коментатора, от които половината ще бъдат "редовни" коментатори ;) Всииичко ще си проличи. Може би не го правите, за да може троловете да изкарват пари на коментар? Радев е с народа, мнозинството от народа за това е с Радев. Вие си пишете D
61
4
 
20
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
На Запад усещат дългата ръка на Москва и опитите на джуджетните пасоли да направят преврат в България, но са забравили, че само комуняците да мръднат и ще дойдат на гости Чичо Сам + цялото НАТО и ще се наложи на Чорапа и ДС съветниците да имигрират в Кремъл, защото иначе ще го ядат голям НАТОвски. Чорапът и сие знаят това перфектно и затова предпочитат да бъдат глава на котка, отколкото опашка на пръдлив Мечок.
60
2
 
22
 
! Отговори
БОЙКИКЕВ СПАСИ РАДЕВ преди 1 година
2020 г....... ЗАЩО ЛИ..??................. ЗАЩОТО СА ПУТИНИСТИ.......
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли институции да потърсят отговорност за разрушителите на България за назначените на юмручето ИМА ли държава изобщо Европа спиш ли Божков и неговите слуги вече управляват превратаджиите са се настанили в държавата ни
58
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е само за ГЕРБ. Не знам как са го изтървали.
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който тайно подкрепя агресора и убиец Путин ще бъде анатемосан не само от обществото но и от другите държави не можеш да бъдеш партньор на Нато и ЕС а да гледаш към Кремъл това е двуличие и лицемерие във война взимаш страна и ясна позиция
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ща се оплаква Радев дойчето ми е прочело мисълта браво бе тия започнаха да виждат нещата като нас
55
0
 
19
 
! Отговори
Рттъъ преди 1 година
Пътят към Ада е послан с добри намерения
54
4
 
19
 
! Отговори
ПАК СЕ ИЗЛОЖИ.... преди 1 година
ПИСАЛ ДО "ДОЙЧЕ ВЕЛЕ"....... А ДО "ПРАВДА-МОСКВА" НЕ ПИШЕ ЮНАКА.....
53
4
 
22
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Абе ей, болния за власт я се Разкарай.На ..в..л е к. И в Европа те знаят какъв лицемер си .
52
3
 
20
 
! Отговори
да преди 1 година
радев разбра каква грешка беше вдигнатия юмрук и че домъкна тия некадърници, обаче късно е либе за китка - мандалото хлопна!