Румен Христов с оценка: Мерките са закъснели, неадресирани

Той е категоричен, че помощта не трябва да е за всички
Обновена: 19 май 2022 21:20 | 19 май 2022 21:16, Красимир Ангелов
16

Правителството обяви пакет от антикризисни мерки в тежката ситуация. Ще сработят ли те?

"От всички мерки може да се очаква някакъв резултат. Въпросът е какъв е той. За мен те са закъснели, неадресирани, съобразно групите, които имат нужда. Част от тях са проинфлационни, защото раздаването на средствата не е добра практика", каза депутатът Румен Христов от ГЕРБ/СДС в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че помощта не трябва да е за всички.

Още по темата
"Аз мога да си платя бензина и тези 12,50 лв., които се спестяват, не трябва да ги получавам. Но тези, които имат нужда, могат да получат 20,50 лв., вместо 12,50 лв. Виждаме, че заеми се вземат всяка седмица. Сега ще се внесе предложение за допълнително облагане с данък печалба за дружествата, които са с свръхпечалба, благодарение на това, че изземат средства от предприятията. Тези компенсаторни мерки и механизми, които бяха предложени за предприятията и небитовия сектор по отношение на електроенергията, закъсняха твърде много и инфлацията се напомпа", допълни Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него лошото управление също увеличава инфлацията.

"Неслучайно ние сме с двойна по-висока инфлация от ЕС. За мен добра мярка, която беше обсъждана дълго време, е повишаване на ДДС от 50 000 на 100 000 лв., защото дребният бизнес изпитва затруднения, когато изпълнява всички изисквания. Това е стъпка в правилната посока", подчерта народният представител.

"Повече от 1/3 от средствата от приходната част на бюджета идват от ДДС. Ако ние сме направили добри разчети и те показват, че можем да си позволим данък добавена стойност, хубаво е да стигнем до намаляване на единната ставка", коментира Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен10-ХА! Че защо ББ да ходи при Путин!?Да ходят престъпните недоразумения-тези,които развалиха отношенията ни с Русия !А ако отиде ББ-да той ще се справи,защото ги умее тези неща-ще върне добрите ни отношения,ще се договори за газа!
10
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ама не ни занимавай със стотинки бе...продаде Лукойл!стойш за 3 да да за 3 милиарда на путин поток за унгария и сърбия с данъците на майките и бащите ни!!!фалира ктб...и платихме едни милиарди....да да с нашите данъци!купихте едни реактори....от путин а нямаме ток...платихме милиарди...те са безкрайни...а лиляна саниращата ни за милиарди къде ее?крадете и продавате България бре "чорбаджи"...ако ти ще ми редиш живота на децата...да палнем България от 4-те им страни...по-добре,Анатема
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам на Борисов и Копейкин да ходят при Путин и да го молят да спира войната само така ще върнат цените поне да има полза от техния популизъм да свършат нещо И да вземат да останат там да не се връщат да помогнат за руската инфлация че са големи разбирачи
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от Герберска пропаганда и тоя не беше изплюл и той го направи по правителството
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти кой беше ???
6
2
 
8
 
! Отговори
Пешо Туриста преди 1 година
Кочияшът на разбитите СДС файтона авари дал " оценка"?? Ха ха ха!! Хи хи хи!!
5
5
 
7
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Счупената патерица на герберастката шайка и тя изпълзяла като змия! Нищожество и сарайски лакей! Викат му Румен Христовия, винаги е бил нищожество!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че ще плюеш, ако не е ББ, ще видиш и ти мандат, друг път.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е от СДС - най-фалшивата демократична партия през целия ни преход.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия 25 ст на 50 лв само богатите зареждащи наведнъж по 50 л ще се облажат, а липсата на ддс по хляба ще е от полза само на хлебопроизводителите. като цяло не трябваше да махат решетките в НС
1
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тоз учил ли е у Харвард или на село? :)))