КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър Иван Христанов

Бил член на Съвета на директорите на търговско дружество
20 май 2022 17:07, Анисия Иванова
5
КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър Иван Христанов
Снимка: КПКОНПИ

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за заместник-министър на земеделието Иван Христанов, съобщиха от Комисията..

Проверката е по сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това - при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е "предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.", се посочва още в сигнала.

КПКОНПИ ще провери посочените в документа данни.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Омбре преди 1 месец
КПКОНПИ не си вършат работата а вдигат само прахоляк. В държавните институции е пълно с роднински служители по схемата : "РОДНИНА МИЛИЦИОНЕР". Въпреки , че трябва всеки да попълва годишна декларация за конфликт на интереси никой не ги гледа и така там са събрани братя, сестри , бащи и синове, майки и дъщери, братовчеди и т.н. Поредната гавра с българския данъкоплатец.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В това Министерство след тоталитаризма всичко е в конфликт и в нарушение . Там е щаба на корупцията.