Петков зове Радев да свика КСНС за състоянието на преговорите с РМС

Кабинетът нямало да направи нищо на база на външен натиск
Обновена: 20 май 2022 18:37 | 20 май 2022 18:11, Камелия Цветанова
165
Петков зове Радев да свика КСНС за състоянието на преговорите с РМС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония.
Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение.

Още по темата

„На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица“, поиска премиерът.

Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск и преди пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава: българският парламент. 

„Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори“, завърши обръщението си Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
12
 
! Отговори
На 24.май. преди 1 година
Путин ще дебаркира във Варна...... Подготвяйте цветя и руски знамена.... Гуцанов става губернатор на Варненска Народна Република......... Нъл тъй, Киро и Румене..??
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай сиииктер с тая Македония, бе! Топлофикациите искат поскъпване на парното със 100%, ама КЕВР щял да разреши само 40%... да ви уринирам на Македонията!!!
66
5
 
3
 
! Отговори
д преди 1 година
не знам за какво гърмите герберите, никакво решение не е взел, единствената му грешка е че се обяснява на гербавите ***
65
2
 
13
 
! Отговори
Ами.. преди 1 година
Смотаното имигрантче в Канада от Източна Европа не е и сънувало че ше има такава власт.Ше е министър председател.И за това ни продаде.Тази държава за него е само място в което е живал дядо му на когото е отишъл на гости две-три лета . .Изобщо не го интересува.Но статуса му се е покачил вече и като си иде в Америка с канадските си деца ще е в други среди и богат.
64
2
 
19
 
! Отговори
ED преди 1 година
Петков май ще свика гражданска война.
63
2
 
10
 
! Отговори
и защо преди 1 година
да го свиква? Защото теб те бъзикнаха и ти скачаш да бъзикаш цялата държава. Вече има решение по въпроса.Не подскачай като някоя квачка.Мълчи и чакай СМ да изпълни нашите искания.Не е трудно - мълчиш и чакаш СМ да изпълни всичко. Тогава ще вдигаш шум.И без това има много други тежки проблеми-цени, доходи, ток и т.н. които да оправяш Мисли и работи за България!
62
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Впрочем,заигравката к тая клета РСМ е направо комична.Защото:-Тя /цялата "държава" РСМ/ е колкото един квартал на Москва и за руснаците изобщо не е жизненоважно да имат влияние в нея.Разбира се,не биха пропуснали да стъпят и там,но това изобщо не е важно и фатално за тях.От друга страна Краварите ,БЕЗ ИЗОБЩО ДА ЗНАЯТ ДОРИ как стоят нещата в тая територия,просто за да пречат на Москва,се набъркват яко в работи,дето не са им работа.А СЛУГИНАЖА ,както у нас,така и в "рмс" ,подгрява прокисналата ман
61
2
 
10
 
! Отговори
перко преди 1 година
СПИШ ЛИ БЪЛГАРИНО? ТОЗИ Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ! ЩО ЗА МАЛУМНИЦИ СМЕ ТА ДОПУСНАХМЕ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРЕМИЕР? ХАК ДА НИЕ!
60
1
 
16
 
! Отговори
Кирчо американеца преди 1 година
В САЩ са му казали какви врътки да направи за да мине номера с Македония
59
4
 
6
 
! Отговори
222222 преди 1 година
До ПроСоТоСериозно някой мисли ли че има държава?Ние държава нямаме в истинския смисъл.Този е поредното доказателство
58
2
 
13
 
! Отговори
Зaпознат преди 1 година
тва като оръжията уж не изнасяме , а караме тирове натам, сега ще е същото уж не пада ветото, ама ше почнат преговорите
57
1
 
6
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
До ПроСоТоТя и такава държава по света няма,шото то изобщо я няма..Сериозно някой мисли ли че има държава? Защото ние с малките бизнеси вече 30 години оцеляваме както можем борейки се с "държавата",която иска да ни затрие.
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идвс кулминацията - киро пуска македонците и изчезва в Канада, после идва новия Херовец - Стефчо Янев
55
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и да,бъдете сигурни че ще ги пуснем !..Петковия вече е получил депешата,но за да не излезне "негово решение" ,приканва и президента ,чрез КСНС ,да СПОДЕЛИ интригата...А ако пък КСНС отхвърли "пускането",Кирилчо ще има ОПРАВДАНИЕ пред "Вхите Хаусе"..Такива ми ти работи:-Игрички,игрички,игрички....
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе кирчо елините накараха тези макета да слагат северна пред македония ,а ние ще се одупим безпроблемно.
53
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 1 година
Кирчо маха по задачките ,които му дадоха в С.АЩ. Има си поставен срок за изпълнение.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТО ти си ми слабост! ))) Кога ще са новите избори, че съм се навил да гласувам за Възраждане (без майтап)? Коцето кво се бави!?
51
11
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Иначе:..-Да ви кажа честно,не разбирам дърленето м/у нас и макетата..Чий бил Гоце Делчов?..Ами чий?..-На майка си и баща си !..Макетата биле "българе" ?..Е като тия самите ся наричат "македонци" ,от какъв зор па да ги "побългаряваме" ?..Самуил бил "македонец"..?...Самуил е велика ЛИЧНОСТ от Историята,а те нямат нито националност,нито некаква принадлежност !..Само тия,които немат за какво да се гордеят,се закачат за световни личности..Та :..-Да ги пуснем,хора!..Нека и Съюза посърба попарата им !
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро да плати ковидните на лекарите в отделенията и другите за месец март Къде са парите
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали имаше съвет, на който се потвърди същото от предния съвет? Всички партии ежедневно споделят позицията си и промяна в нея няма. Какъв доклад точно ти трябва? Нали ти управляваш в момента? Доклад за твоя прогрес искаш от другите ли? Не разбирам логиката тук. Единсвеното логично е, че тоя просто се чуди по какъв начин да го снесе на българския народ и всичко е решено.