Вархеи: Търся подкрепа за РСМ в България

Еврокомисарят коментира неговото посещение в страната
20 май 2022 14:06, Росен Стойчев
37
Вархеи: Търся подкрепа за РСМ в България
Снимка: БГНЕС

"След три седмици съм обратно в София", написа в Туитър еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи, съобщи БНТ.

Европейските представители говори след срещите си вчера с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и външния министър Теодора Генчовска.

Още по темата
Вархеи посочва, че връщането му в София е за да бъде намерена основа и подкрепа от страна на България за започване на преговори с Република Северна Македония и Албания през юни.

Според него, стабилността на Западните Балкани не може да бъде подценявана, затова започването на преговори със Скопие и Тирана би било огромен принос в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Или ЕС да подкрепи националната ни позиция по казуса рсм или ако не, ние излизаме от този съюз! Националният ни интерес не може да е обект на компромис! Да покаже ЕС колко държи на нас, крайно време е! До сега видяхме само как 12 години потупва приятелски един доказан бандит в лицето на тиквата, който ни граби и рекетира с позволението на ЕС! У нас остана впечатлението, че тиквата е отделяла от чекмеджетата и за Барозу и за Юнкер! Това ли са европейските ценности?
29
1
 
3
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
Жалка картинка са омовците в Пиринско, живеят на земята на племето меди, които не са били македони, и плюят по българите и България като дори се представят за българи, а всъщност се смятат за македонци. Хулят ни, защото не признаваме измислената история на македонците в РСМ, които пък живеят на земята на племето пеони, които също не са били македони. Сведението за римския разгром на македоните и преселението на траки от Тракия в обезлюдените им земи, ги прави да изглеждат още по-смешни и неуки.
28
3
 
11
 
! Отговори
777 преди 1 година
Няма да я получиш .....
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИТО МАКЕДОНИЯ ПОДКРЕПЯ БЪЪЛГАРСКИЯ НАРОД , НИТО КИРЧО...
26
21
 
5
 
! Отговори
Gancho преди 1 година
България прекали с това да си чеше егото.Доживяхме нещо да зависи и от нас и лъснаха всички комплекси на българите. Рано или късно ще си платим за всичко това.Ненужни напъни и упорство в грешна посока.Просто не знаем какво искаме от Македониа.
25
2
 
11
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
ЕС не ги интересуват толкова БЮРМците, искат просто да ги загробят с техните си договори и да направят невъзможно евентуално друго влияние там, от там нататък дали живеят добре, дали имат пари, дали ги управляват престъпници няма да има значение.Подпишеш ли тези договори, на практика не можеш да излезеш от ЕС.Вижте за пример през какво минаха англичаните, и това е една от големите икономики и държави, ако смятате, че някоя от бедните държави в ЕС ще може да си го позволи се лъжете.
24
1
 
15
 
! Отговори
Айде стига бе преди 1 година
ОЛЯХТЕ се вече с това разширяване, интересите на България ги набутвате в най-мръсния прашен ъгъл ! Това ли са ви европейските "стандарти и морал" ??!!! Пууу... отврат !!
23
2
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
каква подкрепа търсиш тука от 120 000 македонци с бълг документи само3500 са си признали че са българи коментираи този факт ако можеш безделницинепрекъснато се мотаят някъде и харчат нашите пари
22
2
 
17
 
! Отговори
МАКЕДОНСКА СКРОМНОСТ преди 1 година
Сакам само да додадам, дека освен месечината - на 100 % македонска, току и звездите на македоски нашепнуват. П.П. А *** се разбери с тия. Най-великите ''во целиот свет'', ама скоро ще трябва албански да учат /щото според тях с българския нямали нищо ''заедничко''/
21
3
 
5
 
! Отговори
орбан преди 1 година
а за унгария ще търси ли подкрепа да влязат в ЕУ че рязко са към губерния
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси я на Козяк, Киро е само посредник и то от най-лошите! Нас, истинските българи не ни брой
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Вархей ще търси ли подкрепа за България?
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също Оливер да се запознае със съвременните инструменти за влияние на балканите на Турция, Русия и САЩ и тогава да идва да се прави на умен!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оливер първо да мине изпит по история на България и тогава да идва да преговаря! Сега не е подготвен.
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вархей да се пресели в Северна Македония и да ги натиска. Лъжци и крадци и слуги на Сърбия и Русия не трябва да бъдат пускани в ЕС. За еврочиновниците не е важно, че България ще има конфликт вътре в ЕС и ще ни се качат на главите и ще бъдем подложени на тормоз и порои от кал и мръссотия от Северна македония вътре в ЕС.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В името на стабилността не трябва да се започват преговори за ЕС със Северна Македония. Ще пренесем конфликт вътре в ЕС, ще пренесем лъжи и кражби на Северна македония вътре в ЕС. Ще пуснем троянски кон на Сърбия и Русия вътре в ЕС. Пуснахме ги в НАТО. Това е достатъчно за сигурността на Балканите.
14
1
 
16
 
! Отговори
Къде преди 1 година
търси туй къдет го няма?
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя за нас Македония е наша, не знам защо търси подкрепа точно в БГ :))) Ако иска подкрепа за СРМ да ходи у Сърбия, те там ни мразят, биха се съгласили веднага :))
12
1
 
30
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Не се връщай тук, пич. По-добре върви в Скопие и там натисксай.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КВО ДАВА ТОЯ??? ТАКА С ПРАЗНИ РЪЦЕ ТРЪГНАЛ...