Михнев: Трябва национален консенсус за Северна Македония

Обяви, че решенията се взимат по нов начин
22 май 2022 19:47, Росен Стойчев
31
Михнев: Трябва национален консенсус за Северна Македония
Снимка: БНТ

 "Напълно несъстоятелно е опозицията да говори, че никой не я слуша, а ние я каним на КСНС. Има нови обстоятелства. Брожението в македонското общество относно на българския клуб в Битоля е едно обстоятелство. Най-малкото, това, че Путин иска да дестабилизира Балканите, е ново обстоятелство.

Още по темата
Всички тези неща трябва да ги говорим. Когато един въпрос е толкова наболял, трябва национален консенсус. Не става по стария начин от Банкя да се взема решението", заяви той.

Михнев, който е бивш член на младежката организация на ГЕРБ, подчерта, че е напуснал партията именно защото не му е било приятно да му се "спускат решения". Това заяви пред БНТ Атанас Михнев, зам.-председател на парламентарната външна комисия от "Продължаваме промяната"

Въпреки социологическите проучвания, според които подкрепата към "Продължаваме промяната" спада, те остават последователни в принципите си.

"Промяната не е лесно нещо да се случи, но големите проблеми вече не се решават тихомълком. Да, взимаме тежи решения, управляваме в тежко време, но и преди изборите социологията ни слагаше на трето, четвърто място", подчерта Михнев.

"Първо - външният дълг намаля, да продължим с факта, че износът на България се е вдигнал с 38%, а външните инвестиции са стигнали 300%. Това се генератори на растежа, с които ще върнем външния дълг Хайде да спрем да плашим хората, да се върнем на това, че вдигнахме пенсиите с 20%, учителските заплати растат. По този път сме тръгвали, труден е, защото икономиката работи на пълни обороти и има нужда от свежест, а единствената свежест е иновацията.

Михнев не вижда с какво точно управляващите са обидили ГЕРБ и призова някой да му покаже конкретни доказателства.

"Когато в световната икономика скачат цените на структуроопределящи фактори, е нормално целият свят да се притеснява, но другите държави имат много по-висока покупателна способност", подчерта Михнев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 1 година
ТанАсе, има една хубава поговорка, "от зелена тиква семе не вземам" ..... Такива новоизлюпени ПОЛУтици, като дойдат на жълтите павета се самозабравят....
24
12
 
3
 
! Отговори
Дайте свобода на РСМ преди 1 година
Дайте свобода на РСМ ! Жалки интриганти и лъжци ! Българският народ много лесно се лъже , но останалия свят не можете да го излъжете .
23
4
 
11
 
! Отговори
И този,като братята преди 1 година
си Кирчо и Кокорчо и сестра си *** сигурно е завършил ускорен курс по актьорско майсторство.Вижте му присвитите очички и усмивчицата на селски тарикат.Хилят се като ненормални и говорят откровени лъжи,тълкуват превратно както им е най-изгодно всяка новина и очите им не трепват.Направо самодейна комедийна трупа от селско читалище.Не-е,бъркам,висш клас по актьорско майсторство,творящ пасквил след пасквил във вътрешната и външната ни политика,но ние сме потърпевшите зрители.
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 И русофилче какво се е променило? Сега да не би да си спечелил някоя война та искаш македонците да станат българи?
21
2
 
13
 
! Отговори
ред преди 1 година
Проблемът със СР Македония е пълен политически провал на българската политическа класа!Една новоизлюпена държава нанесе дипломатичиски нокдаун на България!И сега се опитватда се измъкнат с разни трикове .
20
8
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
До създаването на македонската нация и държава се стига, след като монархистите и германофилите губят Втората балканска война и двете световни войни. Съответно губят Македония, З. покрайнини, Беломорска Тракия и т.н.
19
2
 
15
 
! Отговори
Като прочетох,че преди 1 година
според този външният дълг бил намалял,ми стана ясно с каква заблудена овц@ си имаме работа.Добре,той е заблуден,но защо иска да заблуждава другите хора?Явно не е до заблуда,а до желание за манипулиране на обществото.Това ли са му решенията,дето ги взема,а не му ги спускат?Да преливат от вътрешен във външен дълг и обратно и да лъжат кой е по-малък и бил намалял.Тези юнаци съвсем ни взеха за ненормални и неразбиращи какво става.А това,което става е тоталният провал и некадърност на ПП.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национален консенсус за позицията на България има.За пръв път българите са единни за нещо и само това нискостеблено кариеристче не е разбрало. Външните нови фактори не са от значение за позицията на България, те са важни за гАзолизците и господарите им! Да се изнесе житото и слънчогледът, храната, и да се захранват с оръжие неофашисти, не е повод гордост. Останалите лъжи не си струва да се обсъждат при галопиращите спекулативни!, ограбващи доходит, цени на стоките от първа необходимост.Предатели
17
2
 
7
 
! Отговори
защо преди 1 година
"Има нови обстоятелства" И какво излезе? Йотова била права, че "има нещо неизказано"?
16
2
 
10
 
! Отговори
Службогонецът преди 1 година
е разбрал,че няма да го огрее с блага служба от ГЕРБ и веднага се е преориентирал.Смешно и надуто звучи,че не искал да му се спускат решения.Хем е незначителна личност,от която нищо не зависи,хем иска да взема решения.И какво решение е взел? Да напусне ГЕРБ и да отиде в ПП,която го наградила с депутатски пост.Никой не харесва предателите ренегати,търсещи личния си интерес.Ще видим на идващите избори ще има ли място за него в НС от ПП,или ще бъде изритан като последния дошъл навлек.
15
2
 
11
 
! Отговори
anonymous преди 1 година
Поредно ПП кариеристично и всеядно недоразумение. Започна с ГЕРБ,премина в ПП,няма да се задържи и при тях,кагото съвсем ще им паднат процентите.
14
3
 
10
 
! Отговори
перко преди 1 година
Този ГЕРБгоизгониха защото за нищо не става, но ПП го приеха, защоо ил по *** от Киро ***!
13
10
 
5
 
! Отговори
Дремджиев преди 1 година
Абе на кого изобщо му дреме за таз Македония освен на няколко сърбошопа!?
12
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Те казват, че не са българи. Ти ли по-добре знаеш какви са или те самите? Всъщност и на тебе грам не ти пука какви са, ама Москва е против Македония в ЕС, съответно и путинослугите.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя тип е поредният парашутист, гледащ да се хареса на новите добри от зад атлантика и в същото време нямащ представа за БГ интерес...
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
77 години по-късно тези същите, които навремето продадоха Македония се сетиха, че България имала национален интерес там. Откачена русофилска работа.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак оправдания с тоя Путин. Управляващите в Северна Македония са българи обаче все се извъртат че някаква невидима сила ги била застрашавала и не ни признават историята и се опитваха даже да настройват ЕС против нас. И зад това ли пак Путин ще е оправдание? Много елементарно се опитват да минат някои хора.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бери му лайката
7
1
 
8
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Боли ме на ако ще в Африканската лига да влизат македонците
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв национален консенсус? Държим северняците вън, докато не кажат че са българи. И това го подкрепят 85% от населението. Останалите 15% са виолетки и анадолци, те нямат мнение по въпроса.