Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 1 година
518 -ти Може пък на теб да го забият вместо на Киро.Ще заместиш Путин в Кремъл.
492
0
 
0
 
! Отговори
Рони преди 1 година
Към515! *** и малограмотен ,естествено как се ограмотяват такива.Кучето ми е с повече интелект от теб и подобните ти.Ха,ха,ха,чуе ли някой да казва "български народ и руски братя"скъсва се да го лае.
491
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Ами! Обичайте си този ,който продава за без пари,но такъв има само в сънищата на дрогираните .
490
2
 
0
 
! Отговори
Рони преди 1 година
*** сте във възторг от това. Това да са ви радостите ,миличките ми Да веете винаги чужди знамена и да си покривате задниците с тях.
489
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
кирчо сигурно иска,под прозорците му,да се веят украински, и бойни знамена на **азовците**.
488
4
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тук като нахълтаха през март укрите като "бежанци" , а всъщност бяха жените и децата на азовци и всеки ден пълнеха площадите на градовете ни с крясъци размахвайки укр парцали с които се намятат да не мислят ,че ни е било приятно ?!
487
8
 
11
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Колкото по-далеч от сибирците , толкова по-добре!
486
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редноеи афганистански и сирийски знамена ,и те са бежанци
485
14
 
16
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Според коментарите 95 % си обичат руснаците ,а защо да заобичаме американците като те мислят как да увеличат цената на горива и всички стоки да си даваме парите само за въоръжаване и за бази изобщо пълни дебиликак да го харесаме само канадеца е американска маша като зеления.
484
6
 
12
 
! Отговори
Искам да трича преди 1 година
Копейко! Дайте ми адреса му!
483
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирца , май от цяло БГ само ти любиш укрите :)
482
6
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Начело с Чорапа направихме възторжен скок "от трън на глог". Той вдигаше юмруче, Кпоейкин вее руско знаме и още не е разбрал, че не е в НС за да "протестира", а да "продължи промяната". Само дето на никой от управляващите и новите не му е ясно коя промяна. За 12 млрд нов дълд за месец-два са наясно, обаче. На нас пък все не ни е ясно, че ние, децата и внуците ни ще плащаме техните масрафи. Честито, чалгари, комунизъма се върна на червена кобила (Корнелия), ура
481
7
 
11
 
! Отговори
Сега пък преди 1 година
Знамената му виновни. Дай да видим дела. Стига се оправдава и ти с предните и зависимостта от Русия. Досега нищо за българите и само празни приказки. Зависимостта от САЩ и Запада също ражда корупция. Тези, които сме на Запад видяхме, че и тук има корупция. Лижат-мажат, но поне и на народа дават. Научете се поне как го правят италианците и гърците. Ако не можете- или вън от ЕС или вие вън. Не сме там само за санкции и такси. Измисли някакви бонуси както прави Марио Драги 200 евро през юли.
480
9
 
13
 
! Отговори
Ти се радвай преди 1 година
Че не са ти го забили знамето знаеш къде! Там да ти се вее!
479
13
 
10
 
! Отговори
Давай Русия преди 1 година
Дано заравните със земята Америка, Израел и Великобритания!!!!
478
7
 
14
 
! Отговори
Герберите преди 1 година
Обвиняваха предишното правителство, ама Киро се оля - да обвини Путин!!! Киро не е и сънувал да стане премиер! И сега се разду като пуяк от кеф!! Киро замълчи поне че се излагаш бе!
477
11
 
15
 
! Отговори
Киро не може преди 1 година
Да осъзнае, че мнозинството от българския народ подкрепя Русия и обича руските си братя! Малцината против Русия са малограмотни с голямо самочувствие, които са изградили мнението си въз основа на инстаграм и тикток, а кариерата им е започнала на студентска бригада за бране на ягоди в Англия или САЩ.
476
5
 
9
 
! Отговори
Осем преди 1 година
Новата напаст " неокомунизма " . Налаган от англия , сащ , канада , австралия . Демоничен , сатанистки и античовешки поход . Превърнаха държавите си в концлагери а хората си в роби . И продължаеат промяната .
475
17
 
12
 
! Отговори
Истинският БЪЛГАРИН преди 1 година
Като чета коментарите ми става жал за България.Аз съм на 56г , израснал съм с пропагандата на комунистите, вярвах им ,но добре ,че не съм затъпял като вас.Всичката тая истерия ми намирисва на акция на ГЕРБ.Колкото и фелации📯 да правите на Путин, той няма да ви отвърне със същото ,а ще ви скъса от любов.Намажете се с вазелин
474
9
 
18
 
! Отговори
тя преди 1 година
Няма да ми хвалиш Сащ и Украйна , знаеме какво представляват ! Не искам техни знамена да се мятат непрекъснато , омръзнаха ми !