Кирил Петков се срещна с италианския премиер Марио Драги

Енергетика, сигурност и борба с корупцията бяха основните теми в разговора им
23 май 2022 20:09, Красимир Ангелов
18
Кирил Петков се срещна с италианския премиер Марио Драги
Снимка: МС

Премиерът Кирил Петков се срещна в Рим с италианския си колега Марио Драги.

Енергетика, сигурност и борба с корупцията бяха основните теми в разговора между двамата, съобщават от правителствената информационна служба.

След разговора премиерът Петков изтъкна категоричната подкрепа на Драги за българското правителството и водената от него политика. Това, че Италия изпраща над 800 човека в България като част от батальона на НАТО, е много добър знак за тяхната подкрепа, отбеляза Петков.

Министър-председателят посочи, че е получил поздравления от италианския премиер за твърдата позиция на страната ни по отношение на едностранните действия на „Газпром“, както и уверението на Драги, че България и Италия ще работят заедно за увеличаване на потенциалните доставки на газ за Европа от Азербайджан и от други държави.

“Обединихме се около разбирането, че наистина не може всяка една европейска страна да се справя самостоятелно с този проблем и трябва да имаме обща позиция”, категоричен беше Петков. В противен случай, според него, има сериозна опасност „Газпром“ „да играе“ с различни условия спрямо различните страни. Този въпрос предстои да бъде разгледан от европейските лидери на най-високо ниво.

Премиерът Кирил Петков и италианският му колега Марио Драги споделят също така разбирането, че е необходимо разширяване на мандата на европейската прокуратура, включително по отношение на прането на пари, засягащо различните държави.

Това ще премахне потенциални престъпления като „вилата в Испания“ и други, където парите се изнасят например от България и отиват в други европейски страни членки, отбеляза Петков.

Според премиера, ако европейската прокуратура има ясен мандат и върху този тип парични потоци, подобни престъпления ще бъдат хващани много по-бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Notevole..
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашия продължава да има проблем с облеклото. Ризата изглежда му е малка около врата, вратовръзката накриво, неприличен вид като цяло.
11
0
 
4
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ - КИРО.. преди 1 година
Кога ще разследва корупцията на 22 ИМОТА от неговия вътрешен министър...??
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй, недоволници! България е лидер в отказа си да плаща с рубли и трябва да сме горди! Тъй речИ Киро! За едно нещо поне успя да ни тури на първо място! Дет се вика боже, боже, що не си прибереш вересиЙте! И по комсомолско време единици бяха тия с такъв комсомолски плам. Бори се Киро с корупция и с вражески сили от чужди страни.
9
0
 
7
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Тоя *** знае ли кой е Капитан Петко войвода? Едва ли. Сега вероятно научи, че Италия продължава да купува газ от Русия. Само ние сме НАЙ - ВЕЛИКИТЕ - КИРЧО НАЙ-ВЕЧЕ! Нали Русия е БЕНЗИНОСТАНЦИЙКА С РАКЕТИ??? КИРЧООО, КУХА ЛЕЙКА СИ!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя така лъже и маже,че като го видя сменям канала
7
1
 
5
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
От него ще научи много за корупцията
6
1
 
11
 
! Отговори
Н. Марков преди 1 година
"Кирил и небългарската евроатлантическа делегация предвождана от него се поклониха в Рим пред един велик българин, капитан Петко Киряков, който преди повече от сто години е казал: "Няма сопа, която да изтръгне Русия от сърцето на българина!"
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да признае македонското малцинство Италия да не се прави на улав.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простьооо Кирее,да не забравиш да светнеш италианският премиер за ЕВТИНИЯТ газ с който ни уреди!!!!Тъъъъпанар!
3
2
 
10
 
! Отговори
Абе само на мен преди 1 година
ли ми прави впечатление, че с когото и да се срещне нашият премиер, после разправя, че оня много ни подкрепя правителството :)
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жабарите искат да преварят Германия и да ни продават с надценка газът дето минава транзит прз България. :-)
1
2
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Нито крачка назад по въпроса за рсм! Който политик се огъне сега е национален предател и трябва жестоко да бъде наказан!!! Разбирам, че правителството ни отново е под външен натиск, както по темата с оръжията за украйна, където за щастие успяхме да се измъкнем от братоубийствен грях, благодарение на Президент и Нинова, НО следващата голяма битка за нас като българи е за Македония! Трябва да издържим като гърците до край и да си отстояваме националния интерес! Ако ще и ЕС и щатите и целият свят да е срещу нас не трябва да се огъваме!!! Признаването на българско малцинство в рсм е капан! После щ