Петков към Ковачевски: Не трябва да допускаме провокации да задават дневния ред

Не се обвързваме с никакви сроков, посочи премиерът
23 май 2022 20:30, Красимир Ангелов
119
Петков към Ковачевски: Не трябва да допускаме провокации да задават дневния ред
Снимка: БГНЕС

Не трябва да допускаме провокации да задават дневния ред на отношенията между България и Република Северна Македония, заяви премиерът Кирил Петков след срещата си с македонския премиер Димитър Ковачевски.

"Най-важното за двете правителства е да продължи конструктивният диалог, да не се поддаваме на провокации от някои групи, които се опитват да нагнетят напрежение", посочи Петков.

Още по темата
Той отново подчерта необходимостта от свикване на Консултативен съвет за националната сигурност при президента, за да бъде обсъдено всичко, направено дотук от двете правителства.

"Потвърдихме, че посоката за добросъседство е важна и обща",  посочи Петков.

"Не сме се обвързвали с никакви срокове. Единственото нещо е да продължава добрия тон, обещахме си конструктивният тон да бъде запазен. Очакваме следващите седмици и месеци различни групи, които не искат добросъседство между България и РСМ да се опитват да правят провокации", каза още Кирил Петков.

Премиерът отново подчерта необходимостта от свикване на Консултативен съвет за националната сигурност при президента, за да бъде обсъдено всичко, направено дотук от двете правителства.

"Това е форматът, когато ни трябва национално съгласие. Коалиционен съвет е много важен формат и аз ще го свикам, за да говорим с коалиционните партньори, но на нас ни трябва по-широк консенсус. За това трябва и опозицията да бъде информирана. Този въпрос е много важен, за да бъде ограничен само до една група партии“" коментира Петков.

Предполагам, че президентът иска да направим разговор заедно, когато се върна. Последният мандат за каквото и да е решение е в парламента, каза още премиерът, чиято визита в Рим приключва тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
А пък, НИЕ към теб: Ако до сега не си разбрал че временно пребиваващ в България, време е да го разбереш. И ЗАЩОТО ТУК Е БЪЛГАРИЯ, И ТУК ВАЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ. ПРИЛАГАНЕТО НА ТИЯ ЗАКОНИ ЗАСЯГАТ ВСИЧКИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ДЛЪЖНОСТТА, НИТО ОТ ПОЗИЦИЯТА, КОЯТО ЗАЕМАТ САМО ВРЕМЕННО.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петковски, убаво внимавай да не го свршиш некой гаф - да го пущиш вентилаторот во Европски Унион! Тоа ке биде КРАЙОТ ти!
89
1
 
4
 
! Отговори
Киро на изпит: преди 1 година
- Как ти беше името, момче?- Кирил, господин професоре.- Ти, Кирчо искаш ли тройка?- Как да не искам, стига и жена Ви да е навита?
88
1
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Айде няма нужда да се връщаш! И без тебе ще съмне!
87
0
 
7
 
! Отговори
-_- преди 1 година
Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойдоха на власт да оправят нещата и да се борят с корупцията. Нищо не оправих по скоро развалиха, а борбата с корупцията се сведе до общи приказки с папата. Но за сметка на това теглят заеми като бесни. Строителство на пътища и основно на Хемус е изпратено в девета глуха. а това със сигурност тласка Северна България към още по-голяма бедност..
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Светозар Ами, като РСМ е напълно чужда държава, трябва ли да и позволяваме да краде българската история и култура??? Когато РСМ спре да краде нашите история и култура, престане да унищожава българските паметници, спре да подлага на геноцид хората с българско самосъзнание, спре да обижда България и българите...ще махнем ветото. Ние нямаме претенции как ще живеят хората в РСМ, но не искаме да изопачават историята, да крадат вековната ни култура и националните ни герои и да ни изнудват.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление българите сме разделени: сини и червени; за и срещу русия; за и срещу Украйна; за и срещу образователна, съдебна и т.н. системи. Но, сме единни в едно: няма да допуснем един неадекватник /не познаващ българската история, култура и език/ да подари на РСМ историята и култура ни, няма да позволим да ни обиждат на татари и фашисти и да предадем хората с българско самосъзнание в македонския край. И, защо? Заради болните амбиции на простото, кокорестото и т.н. крадци и измамници? Няма!!!!
83
3
 
1
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
До КоментаторВ тези университети и училища просто няма кой да учи. Там няма българи. Или поне не искат да са българи. Разберете го това. При последното преброяване от миналата година, от 2.1 млн население, като българи са се декларирали 5000 човека !!! Основно възрастни хора. Това даже не и малцинство. За какви училища, читалища и културни центрове говорим ? Македония е напълно чужда държава за нас. И като такава трябва да гледаме на нея.
82
2
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Като е толкова скъпа Македония защо не се открие бюджет и да се открият университети, училища, читалища, библиотеки, културни центрове и да се пропагандира българското? Без пари само с думи не става. И какво ни грее какво става в Македония? Нали е независима държава, не сме се заженили за тях
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
договорът от 2017, та договора:(.аз пък ви казвам, че и това няма да помогне. не знам дали сте виждали някога английски договор - започват с поне две страници обяснения на използваните думи и каква му е целта, за да няма недоразбрали. а нас нас целият ни договор с фиромяните е няколко странички; няма уточнение какво е език на омразата, обща история. за тях това е общия византийски период, за нас е българската история. за съжаление, с мънкедонците само с бой по главата се получава.. чугунени са.
80
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, над 80% от Българите са с много нисък коефициент на интелегентност и много манипулирани вече над 70 години.А преди това нямало нужда да ги манипулират.
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е мафиотска държава.Няма спасение.
78
0
 
10
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Това,което аз разбрах от думите на Петков е ,че над 80 процента от българите за него са провокатори.
77
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
По напред Просто Киро и Кокорчо да открият кюлчетата на Баце хо хо хо . Превърнаха България на курник
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще потъне.Няма нито един свестен човек.
75
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как в Македония да говорят с Български политик.Там политиците не са като нашите,имат поне малко достойнство и човечност.Петков да не си мисли,че хората в Македония са като в България.Ммогомса различни.Имат и там като нашите,но са много малък процент.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Ковачевски, внимава с Кирето. Много лъже!!!! А ако Кокорчо или Културиста са наблизо, пази си портфейла. И спри да гледаш козунаците на сладкарката
73
7
 
4
 
! Отговори
До Браво Киренце! преди 1 година
Помним добре шкафчето Медиите "забравиха". По-лошото е, че управляващите "забравиха". От време на време споменават за корупция, Бойко и Гешев, ама действия? За Гешев-нескопосано и малко-много действия могат поне ДА ЗАПОЧНАТ, а не го правят. ББ-Рашков не го арестува като министър, защото знае, че чрез Гешев държи съдебната с-*** и нищо няма да постигнат, ама Петков го накара за ПР. Така че помним-и Бойко, и преди Бойко, и сегашните ще ги "помним". Но темата е ДРУГА- РСМ -НЕ ОТКЛОНЯВАЙ ВНИМАНИЕТО!
72
11
 
2
 
! Отговори
Браво Киренце! преди 1 година
Умела манипулация, но истината е че се надсмивах над гербавата пропаганда, а не над Кирчо. Кирчо не става, това е факт. Но това е друг въпрос. На хората трябва да се напомня за гербавата банда, иначе се забравя. Народната памет е къса, както добре знаем. Само за 6 месеца и вече са забравили за шкафчето на дон Тиквун.