Експерти: Няма нито една преведена рубла за газ

"Газпром" търсят пазарен дял
25 май 2022 12:21, Росен Стойчев
73
Експерти: Няма нито една преведена рубла за газ
Снимка: НОВА

„Към днешна дата няма нито една преведена рубла за получаване на природен газ. Вече това кой е открил тези сметки и кой ги управлява са допълнителни въпроси, които не са маловажни. Русия иска да разедини максимално много Европа”. Това  заяви енергийният експерт Васко Начев пред Нова тв.

„Става дума за това, че търгуват фирми. Важно е кога се смята плащането за извършено. Рублата не е конвертируема. Когато искате да се плаща така, както е определила курса Руската централна банка, всъщност искате българската, италианската компания или който и да е, да прави онова, което иска Путин”, обясни икономистът Красен Станчев.

И двамата са на мнение, че от тук нататък „Газпром” ще се бори за потребители.  

„Най-хубавото нещо, което се случи е, че „Газпром” е на опашката спрямо другите да се борят за пазарен дял. Поведението им ще бъде различно от тук нататък. Потреблението на природен газ и нефт е изключително спаднало”, допълни Начев.

„„Газпром” сега ще моли да има договор не само с България, а и с всички останали страни”, поясни Станчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Красен Станчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
3
 
! Отговори
Приятел на Украйна преди 1 година
Не трябва да се вярва на огровната Кремълска пропаганда-лъжите им направо се спускат на многобройни путинофилски ***, чиято цел е създадат разкол и разеденение в ЕС. Няма разкрити сметки в рубли. Руските фашисти разчитат само на лъжи, интриги, изнудвания. Слява на Украйна! 4
52
7
 
5
 
! Отговори
НИТО 1 ЕВРО ЗА BG преди 1 година
НИТО ЕДНО ЕВРО ОТ НЕФТОХИМ БУРГАС КАТО ДАНЪК ЗА 20 ГОДИНИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАНА. СТОТИЦИ МИЛИОНИ РУБЛИ И ДРУГИ ПАРИ ЗА КОПЕЙКИНОВЦИ И РУСОФИ... В БЪЛГАРИЯ.
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашисти сте всички! Фашисти!Сатанисти!
50
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви отстъпки на Русия никакви , стига вече! . Тя е агресор и всеки рубъл отива за оръжие и да убива деца, така че пълно ембарго е решението единствено правилно !
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "2 тръби по 1200 км, е положен за 2-3 години.." Положен е за 2-3 години, но от норвежки и швейцарски фирми. :)))) А Путин след 2-3 години абослютно нищо няма да може да каже. :))))
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Газпром сега ще моли да има договор не само с България, а и с всички останали страни, поясни Станчев." ДругарЕ, какво се случва? Това не може да е истина, НАЛИ? :))))
47
2
 
6
 
! Отговори
Май дават задна преди 1 година
Добре де, то отначало беше казано - във валутата по договора, но през банка посредник, и когато парите бъдат обърнати в рубли, тогава тръгва газта.Смисълът е ясен, да не откраднат и тези пари като предишните долари. Нашите май ни убеждават, че Русия е отстъпила, променила условията и ние по тези условия моооже и да се съгласим :) ето защо лъжат и шикалкавят.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Недоразбрал --- северен поток 2, 2 тръби по 1200 км, е положен за 2-3 години.. та да, определено Путин ще може да каже на европейците "и.ди нах...й" много преди европейците да могат да врътнат кранчето без да рискуват цяла европа да се запали!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Недоразбрал Я кажи кое става за по-малко време - прокарването на тръби или строежът на кораби за ЛНГ и танкери? Хвани провери колко е целият капацитет на наличния флот на ЛНГ... след това провери колко руски газ потребява европата. Един курс сша-европа двупосочно е месец.. и това е без технологичното време за товарене/разтоваряне. След това провери колко и какви налични капацитети има за съхранение на ЛНГ на европейските терминали (че все пак лнг трябва да се буферира някъде).
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжа е, че не се плаща в рубли.На някои им плащат да лъжат, на други - да бъдат лъгани.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Недоразбрал ---- хахаха смешен си! Не знам къде ви намират такива като теб от "шорош за България". Я питай твоите началници колко време Русия може да си позволи да излива нефт и да гори газ и колко време европата ще издържи без доставки на нефт и газ.. ако да кажем утре се спрат доставките??? Колко време културните жендари ще търпят преди да запалят тия дето са спрели ресурсите? За фермерите няма да питам.
42
8
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Нефтохим е единственото изключение за доставка на петрол с танкери!Първо с едно обаждане на Байдън през Херо Мустафа и Кирчо ако трябва не само ще го спре,но ще го и подпали,както ще направи и с проблемът с Македония!!Защото всичките *** сте еднакви,отвън сте зелени а от вътре сте червени!!Паживьом,увидьом,както викат ваште началници!!А и количествата за нефтохимът са жалки на фонът на общата търговия с петрол за ЕС!!Европа врътва кранчето,тръбите и каденците се спичат и чао Рашистан!!
41
5
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Филчетата слагат тръбите ей тъй кат едното таквозинка?!Както Кирето купува за секунди уж три пъти по евтина газ,тъй и рубл,офилите прокарват 10 000км тръби за десет секунди и без пари?!И какво като ги прекарат след 5 години тез тръби?!Кой ще плати милиардите за тях?!Ами в,атенките!И какво става когато китайците кажат,че им е скъпо и мерси ще си доставят по евтино от други източници?Тогаз в,атенките им лижат к,раката и стават по ниски от тревата и подаряват всичко на безценица,да мине на тяхната?
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До недоразбрал Не че съм за Путин , но ти ги разбираш нещата като експертите от статията. М Ал о умни ци
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Недоразбрал - а ако германия и останалите държави от европа се откажат от днес за утре от руския нефт, какво ще стане в тези държави? Кажи, кажи! Или викаш това го няма в опорките??? И само за справка - до нефтохим тръба няма.. а пък използва руски нефт.. как става тази работа? А филмът със спирането на потреблението от днес за утре вече го гледахме в първата година на пландемията.. пък голяма драма нямаше.. освен, че нефтът беше с отрицателна цена.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така сладко лъжат че не е истина не истина все едно аз да продавам и купувам в долари пък да купувам левове нещо не ми се вързва
37
11
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
до РУБЛОФИЛИТЕмалко уроци по нефт и производните му!Ако Германия и останалите държави от Европа се откажат от днес за утре от руския нефт,братята ще сгънат чимширя во веки и веков!Имат само и единствено износ на нефт по нефтоптоводи за Европа!Спрат ли ги,блокират се кладенците и добуивът им,запушва се всьо и милиарди долари и години след това трябват за нови сондажи и нови тръби!Така,че рашистите ще драпат и ще се молят да не се спира търговията с нефт,а ЕС ще диктува ниски приемливи цени!!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Простичък отговор ----- Пропускаш, че сметката в рубли не се открива служебно, а единствено и само по желение на клиента! Сметката е също така на името на клиента. Това означава, че Газпром получава рубли от сметката на името на клиента... демек за тях клиентът плаща в рубли.
35
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хахахахахахах
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американофенчета рублата що поскъпва от ден на ден вчера беше 57 днес е 56