Нинова налага строг контрол за защита на потребителите

Идеята е да се предотврати спекула при предлагането
25 май 2022 10:51, Росен Стойчев
48
Нинова налага строг контрол за защита на потребителите
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Още по темата

"Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа", заяви тя.

"Искам всички структури на Комисията и Агенцията да направят план за строг контрол – да не се пречи на коректните фирми, но тези, които спекулират с цени и укриват данъци, да усетят цялата строгост на законa", допълни Нинова.

 Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да подготвят методика, по която да се отчита ефектът от мерките след 1 юли , как се отразяват те на потребителското търсене и на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
Аве ейй,не разбрахте ли най на края ,че целта ми беше да сваля Бойко и да му покажа че все пак аз ще управлявам!А вие долу писачите да ми ядете оная работа.Да ,бях обещала да не допусна горивото да мине 3 лева,е какво от това излъгах,така и така *** и Пульо,кьораво и сакато кара коли,бабите и дядовците грабят в Кауфланд,увеличавам всичко каква социялна политика кви пет пари!Да ми ядете оная работа,оставка няма да си подавам ама ха!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерки в Италия дават по 200 евро на гражданите си не на бежанците у нас всичко е изкривено бълг граждани са оставени на заден план
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чухме какви са мерките в другите страни от ЕС у нас не са мерки а подиграеки
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега вече тия от Комисията за защита на потребителите и онези от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата ще направят яки пари докато проверяват кой спекулира. След проверките ще се окаже че спекула изобщо никога не е имало. :)
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия казва празни приказки само колкото да я споменават в медиите. Тези комисии това чакат да си напълнят джобовете от рекет наляво и надясно. Язък за бесепето, там имаше чат пат читави хора ама тя ги разгони и съсипа цялата им партия.
23
0
 
3
 
! Отговори
Група граждани преди 1 година
А с топлинните счетоводители и с енергоразпределителните дружества какво ще правите? Аааа, да, сетих се - ще ги направите още по богати, нали? То от тях идва цялата спекула и скъпотията. Защо не смеете да ги пипате, да попитам?
22
0
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Нищо няма да направи, нищо няма да предотврати просто защото това са празни приказки, а и тя не иска да го прави наистина. Закани се на мобилните оператори - нищо. Закани се за олиото и горивата - нищо. Закани се за електроенергията - нищо. Всичко си върви все по скъпо и по скъпо. Г-жа Неистина е комиксов герой в това правителство има и още будали да й вярват.
21
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Корнелия е доста слаб министър.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много сте засъсняли с мерките Нинова, спекулата се вихри всеки ден и вие само си ги говорите без да си вервате, а пък изгубихте и доверието на народа. То не беше с олиото, захарта, дървата и пр. Думите ви са без покритие.Тази коалиция вече е вредна.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересна е "идеята" - особено като се има предвид, че спекулата е ОСНОВАТА и СЪЩНОСТТА на пазарната икономика.
18
0
 
8
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
Нещо нищо не усещам.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко, кажи на мъжа си Лукойл да намали цените на горивата!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре - строг контрол. Но какви са санкциите за спекулантите? Пожелателни, както винаги. От пусто в празно. Добре беше законът, гласуван по време на пандемията, да не беше прецакан от президента. С шумни декларации спекула не се бори, а се губи доверие...
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 Нинова с петрола и газта няма да се занимава. Там едва ли ще посмее да закачи някого. Ако много ви се коментира газта, може да пишете в 1 друг форум, където едни каки от 1 месец дъвчат все газта и повтарят ли, повтарят едно и също всеки ден.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празни приказки. Методология щяла да пише, ти да видиш! Комисия или агенция няма ли да направи? Когато олиото стигна 6-7 лв. за литър, Нинова нищо не направи. От 3 месеца цените летят нагоре, сега ще имитира уж загриженост за потребителите. Пример- пуснали промоция на олио сега във верига, щото срокът на годност изтича след няколко месеца. Чистят залежали складови наличности. А после? Олиото от новата реколта на каква цена ще е? Нинова ще спре ли поскъпването след 3-4 месеца?! Не.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По твоята логика Нинова, най-големия спекулант в момента е АЕЦ Козлудуй, защото при себестойност на електроенергията която произвеждат от 30-40 лв. за мегават, я продават по 300 евро за мегават :) ЦИРКАДЖИЙЙКА
12
2
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Г-жа Лъжа ще пълни джобовете н служителите от КЗП, а спекулата се вихри с пълна сила!
11
1
 
20
 
! Отговори
A преди 1 година
Te, търговците вече вдигнаха изкуствено цените, тамън да лапнат разликата. Бензина се вдигна откакто се разбра за мерките с 20 стотинки. Още малко и ще ги покрият напълно.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нинова, махни фирми като Бруната и Техем! Кой се гуши с пари от тях! Тези фирмички крадат народа и не отчитат реално!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, чудя се къде сте учили икономика:) нещата са много прости, един производител може да финансира производството си по 2 начина, 1-во от приходите които получава от продажби на продукция или чрез банково финансиране и когато основната лихва е 10% под нивото на инфлация, производителя, особенно земеделските предпочитат да задържат наличната продукция и да финансират новото производство чрез кредит, това допълнително води до повишаване на цените, така че кучето е заровено в лихвената политика