Вашингтон и София засилват сътрудничеството за енергийна сигурност

Двете страни обсъдиха диверсификацията на енергийните доставки
26 май 2022 17:07, Йоана Цонева
65
Вашингтон и София засилват сътрудничеството за енергийна сигурност
Снимка: БГНЕС

Заместник-секретарят на енергетиката на САЩ Дейвид Търк имаше удоволствието да се срещне с представители на правителството в рамките на посещението в България на делегацията на Министерството на енергетиката на САЩ и Корпорация за финансиране на международното развитие. Това съобщиха от американското посолство в София.

Членовете на делегацията се срещнаха с министъра на енергетиката Александър Николов, с други правителствени експерти по въпросите на енергетиката и климата, както и с представители на българския бизнес.

„Засиленото сътрудничество в областта на диверсификацията на енергийните доставки и зелената енергия означава по-голяма енергийна сигурност и просперитет за България“, се посочва в съобщението на посолството на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че допреди Просто Киро да го направят премиер президент Байдън не е знаел България в кой континент се намира, а на Киро сега медиите му надуват акциите като на протеже на САЩ. Очевидно Мр Байдън не знае, че Киро може само да говори, но не и да работи.
44
1
 
3
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Защо пишете глупусти ?
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер. Браво. Армия номер 1 в света е добре да ни е приятел.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама и те витиевати бе... помагат като засилват сътрудничеството - хахаха. Откога има сътрудничество при чисто търговски сделки?!!!! Или пак живеем през комунизма? И още ли останаха балъци, които да се вързват на такива лаладжии? Това правителство е не само най-слабото, което помня - то е проклятие за България! "Вервайте им". Сертификата за почтеност взехте ли си? :)
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея сцепени копани ли ще ни "диверсифицират"? Сега вече ще спя спокойно. Нямаше ли една приказка, че мъжко дьпе веднъж се "диверсифицира"? После вече срам няма!
40
1
 
7
 
! Отговори
до министъро преди 1 година
абе , пристигнаха ли танкерите с газа , и каква ше е цената , 4 или 6 пъти по евтин ше е ?
39
4
 
1
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Кирето
38
4
 
3
 
! Отговори
БЯГАЙТЕ В ЕВРОПА... преди 1 година
БЪЛГАРИ, НАШТА ДЪРЖАВА РАДЕВ, КИРО И НИНОВА Я ПРОДАДОХА НА ОФШОРНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ РУСИЯ, САЩ, КИТАЙ, ИЗРАЕЛ...... ТУК-ЖИВОТА ПРИКЛЮЧИ.... БЯГАЙТЕ В ЕВРОПА.....
37
1
 
4
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Котето ще товари газ с каруца
36
0
 
6
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Дет направиха фирма в Линдон и купиха ТЕЦ Марица Изток 3, точно когато и изтече договорът за задължително изкупуване на скъпия ток и емисиите, които се плащаха от нас, като сега ги подписахте на ново? Иван - костови работи. Населението ще ви хване- рано или късно.
35
1
 
2
 
! Отговори
ЕВО преди 1 година
Широко сътрудничество във всички енергийни проекти,сътрудничество и близка сигурност!С тези скръстени ръце липсва само свещта за умряло и последната сигурна връзка,ВРЪЗКАТА С ПОПА! АМИН!
34
3
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 година
Последният абзац е клише та дрънка. Разсмя ме. Сащ си гледат интереса, бг правителството гледа да се откачи от Русия, щото ес нарежда, и вменява, че след обвързване с хамерика България ще процъфтява. И пак не вярвам, че горивата и газа ще бъдат по-евтини и по-достъпни от омразните руски. Да зарежеш всичко изградено и да се хвърлиш презглава в непознато и незнайно колко ще струва не само в близките седмици, е т.ъ...пня.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само никой няма да е щастлив от новите сметки, но погледнете нашите съседи. Сърбия - презира ни, Гърция ни се смеят и само печелят от нас, Румъния- не искат нищо общо с нас, много по- добър стандарт си извоюваха, Турция- обърна се към Русия и за тях сме 0, СРМ - явно ни мразят. Ние - нашите управници, защото там учили, гледат само САЩ и ще ни направят енергийно зависими от тях, подписали са политическа условия. Какво ни дала, или направила тази страна до сега за нас? Нищо!
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли лагера на американофилите да спре да обижда лагера на русофилите и обратно! Не е ли време и едните и другите да разберете, че безумните сметки ги плащат българите! Не ми пука чии фили сте, пука ми това че децата ни ще стоят на студено и лишени от нормален живот. А на руските и американските деца едва ли им пука за българчетата. Така че спирай те вече, че ни писна от всички ви!
31
5
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Че той юни е след три дена и помен няма от американски танкер ве,краво!Чакай ти от умрял писмо!Пък и Ко му пречи на оня откачения путин за кеф и назидание да му забие една по голяма ракета в средата!?
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бре хора, хубаво сте се засилили, ала защо с 330% искате вдигане на цените на топлото? Ако това е цената на сътрудничеството, дали пък някой в БГ ще иска да ви сътрудничи?
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им гледаме сеира на всички, ако войната ескалира и Украйна спре големия газопровод. Тогава всички ,ще хукнат да търсят газ . А ние ще имаме . Сори ама вървим в правилната посока, колкото и да реват разни шибециии тук.
28
4
 
6
 
! Отговори
Да умния 29 преди 1 година
Аз няма да плащам български сметки, просто се чудя как може да се оставяте на това? Ако беше станало това при нас, да сме ги бутнали отдавна. Един познат - турчин, също емигрирал, скоро пак обясняваше защо българите така правят. Защото е робска психика, която откривам само в такива като вас.
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво . Трябва да сме със САЩ. Комунизма вече му видяхме науката. Нищо неструва. Бедност и доносноци за 1 чатал наденица.
26
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО вън. Американските oкyпатори вън.Такова разграбване на България не е имало ни при комунистите ни 32 години капитализъм и фалшива демокрация. Тopтата Кирчо заграби и унищожи България за приятелите си задокеана. Той също като Клоунът Зеленски ще получи отплата от американските пpecтъпници за предателството си към Българският народ