Акцент на днешното заседание на МС - въвеждане на еврото у нас

Петков похвали МОН за няколко "много добри мерки", които са предложени
27 май 2022 13:38, Нели Христова
66
Акцент на днешното заседание на МС - въвеждане на еврото у нас
Снимка: БГНЕС

На днешното заседание на Министерски съвет ще направя няколко акцента, обяви премиерът Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

"Първо – приемане на Националния план за въвеждане на еврото в България. Планът предвижда успешно въвеждане на еврото и влизане в Еврозоната от 1 януари 2024 г. Това е важна отправна точка за България и за нейното развитие напред", подчерта министър-председателят.

Петков поздрави МОН за няколкото много добри мерки, които вкарва на днешното заседание.

"Приемане за подпомагане на деца с изявени дарби с допълнителни средства. Увеличаване на докторантските стипендии с 50% до 750 лв., започвайки даже със задна дата от 1 април 2022 г. Допълнителни средства за конструкция на детски градини, ясли и училища, и 30 млн. за инвестиране в деца, които са от уязвими групи", каза премиерът.


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние сме втасали и евро отгоре ,искат да обезценят парите на хора ,както 96 г.
61
0
 
2
 
! Отговори
Троянски коне преди 1 месец
Може и да вземат някой лев, пардон евро, за доунищожаването на България, но няма да могат да ги отнесат на оня свят
60
0
 
6
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 месец
Българио,Българио,направиха от тебе баница. И тези що над тебе"бдят" ядат ли ядат!
59
0
 
12
 
! Отговори
Бунгур преди 1 месец
Абе,ние ще въведем еврото,но кога ще станем европейци.Градовете,улиците,градинките са затънали в изхвърлени опаковки,торбички и какво ли не още.За прахоляка да не говорим.Живеем в ***,а говорим за Култура.Никой няма желание по почисти дори пред дома си.Чакаме госпожата с метлата и торбичката да ни изчисти града.Прасета сме и дори не виждаме в каква *** живеем.
58
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 месец
СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО . ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА , КОЯТО НЕ ПИТА НАРОДА СИ ПО ВАЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ . ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА МИЛИАРДИТЕ РАЗСИПАНИ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА . ЗАТВОР ЗА УМИШЛЕНА ИНФЛАЦИЯ И СМАЗВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА ОТ НЕКАДЪРНИ МЛАДИ УТЮВЦИ . ВЪЗРАЖДАНЕ СЕГА . ДА ВЪЗРОДИМ ДЪРЖАВАТА И ИКОНОМИКАТА СИ ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ . НАПУСКАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ . БУЛЗИТ . ТОВА ИСКА НАРОДА . ЕДНА ШЕПА ПРЕДАТЕЛИ , ПРЕСТЪПНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА . НЕКА ДА РАЗБЪРКАМЕ МАНДЖАТА , ВЪПРЕКИ , ЧЕ Е ЗАГОРЯЛА . ГЛАСУВАЙ
57
4
 
10
 
! Отговори
Канадска Ливада Киро преди 1 месец
Да си ходи в Харвард този мазен Комбинатор заедно с КокорчоПолша и Унгария 20 години мизерстваха с евротоШвеция Норвегия и Дания не са в Евро и са 10000 пъти по добре от насАман от пишман политици
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире,Кире,на площада ,и 100 камшика на голо
55
2
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Е ние сме в евро от 97ма. Какво значение как се казва валутата. Ще намалеят разходите за обмяна и да плащаме такса за еврова сметка в банките и готово. То деца няма, населението изпростява и се трепе по пътищата като на война, но видиш ли валутата ни е проблема.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОСТАВКА НА ПЛОЩАДА С ПАЛАТКИ ДО ОСТАВКА ВРЕДЕН ИНДИВИД
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Референдум за еврото!
52
3
 
11
 
! Отговори
120 % дълг преди 1 месец
иска България на практика да плаща дълговете на фалирала Белгия
51
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
какви облаги, какво развитие напред....проклетия запад едно копче не ми е дал, ходим да разглеждаме камънаците му и се връщаме у нас при глада и студа!!!
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Киряк Стефчов наистина не е добре. Ама как само ръси и прави клише след клише, правилно и вярно следва директивите на ЕС без изобщо да мисли за България. И защо ли му е да мисли той не е дошъл тук за това. Там им беше грешката на българските избиратели - да си мислят,че са намерили спасителния пояс. Смях, нищо подобно - поясът се спука и то скоропостижно. Киряк неотклонно води България към пълен крах. Не знам каква е сметката на Европа от това.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май ще става много горещо това лято, тука ще се наиграят крадците, Лъвът ще ги охапе
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма смисъл от евро след като левът е фиксиран към еврото.
47
4
 
14
 
! Отговори
Че преди 1 месец
Абе този Кирчо дали сутрин си прави план какво да ЛЪЖЕ ПРЕЗ ДЕНЯ. Или така си ЛЪЖЕ В ДВИЖЕНИЕ КАКТО МУ ДОЙДЕ.
46
7
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Никакво евро преди да има Референдум ЗА или ПРОТИВ ! Навремето така пак ни вкараха и в НАТО и ЕС. И сега, цъфтим и вързваме, та чак гнием от " просперитет", щото е голям кеф да се пишем натовци и европейци. Изравнихме ли се по всички стандарти с тях? Изравнихме се ама на 32-ри в шестък!
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой ли не реагира на факта, че като приемем еврото ще имаме и споделен европейски дълг, т.е. заемите дето всички западни държави взимаха от кредитори, за да ги раздават като помощи ще се разпределят да се плащат солидарно от всички от евро зоната. Ханс, Гюнтер и Антонис взимали по 1300 евро помощ, а бай Иван 40 лева добавка и накрая делиме и всички плащат наравно. Що мълчите и търпите бе хора, този с камъни трябва да се ....
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Швеция, Унгария, Полша, Чешка република, Хърватия, Румъния и др. не са въвели все още еврото? Те по глупави ли са от нас, а и стандарта им е много по висок от нашият.
43
1
 
11
 
! Отговори
Не е истина.... преди 1 месец
Не е истина, не е истина, не е истина.....