Атанас Атанасов: МК застава твърдо зад своите театри

Младежкият театър "Николай Бинев" ще излезе на протест в понеделник
27 май 2022 14:45, Нели Христова
20
Атанас Атанасов: МК застава твърдо зад своите театри
Снимка: БГНЕС

Ние абсолютно безапелационно заставаме зад Младежки театър "Николай Бинев", обяви министърът на културата Атанас Атанасов, коментирайки пред БГНЕС казуса с неговата сграда, след като КЕВР я иска.

Младежкият театър "Николай Бинев" излиза на мирен протест в понеделник, за да защити публично сградата, в която играе единственият държавен драматично-куклен театър в София с постоянна трупа. Причината е, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) желае да придобие безвъзмездно имота, твърдейки, че е с "отпаднала необходимост". Действията на Младежкия театър бяха подкрепени и от Съюза на артистите. Театърът е уведомил за казуса Министерството на културата и очаква от него действия в своя подкрепа.

"Никога не е имало съмнение, че МК застава твърдо зад своите театри, включително зад Младежкия театър. Лично проведох около два часа разговор с директора на този театър преди около две седмици и се разбрахме. Просто наистина се изненадах, че такава беше реакцията", коментира министър Атанас Атанасов.

На въпроса дали тази сграда е с "отпаднала необходимост", Атанасов заяви, че включително при тях има положително становище, че не е отпаднала необходимостта.

"Единствената отпаднала необходимост, която аз виждам, е от такива екстремни, как да кажа - водене на екстремен диалог по социалните мрежи, вместо да се разберем както се опитахме да направим в личен разговор", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
питаи преди 1 година
юла тя знае пове4е като семките
18
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм Наско! преди 1 година
Ооооооо, Насе ?? Как е тревата, а ?? Ама ти говориш несвързано бе пич, да не си минал на тежко, като бате ти Киро и кака Лена ??
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Весел уикенд!
16
1
 
6
 
! Отговори
Gancho преди 1 година
Ама той и театри имал.Браво!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е добре, когато се говори за култура само във връзка с културата на министъра на културата.Всяка селска библиотекарка би била по-достоен министър от наско.Това момче наранява силно надеждата, че децата ни са доброто бъдеще на България. А като се огледаме и в другите младоци, начело на държавата - трагедията е пълна.
14
0
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Нали ПП щеше да съкращава чиновници а сега искат още място за нови чиновници и калинки..
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нье е вярно. Застава мьеко.
12
0
 
4
 
! Отговори
Alex преди 1 година
До АнонименДа на теб говоря, като питаш колко са държавните театри в англия сигурно не е лошо да се размислиш какво е англо-санксонски модел на културна политика и какво е френски модел. България традиционно е ориентирана към френския модел. Мисля, че добре познавам Бекет, за да си повзоля да те попитам за същото. Още веднъж, не бъркай ябълки с круши, и не коментирай неща, от които е видно, че си далеч. Бъди здрав.
11
0
 
6
 
! Отговори
Think преди 1 година
Хуууууббббаааааввввв пееетттъъъкккк
10
0
 
6
 
! Отговори
ехооо преди 1 година
весел уикенд децааа ! ше ви чета приказкиии.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Alexна мен ли говориш бе, ти който се мислиш за умен. Би ли ми казал какво си прочел от Бекет и само Бекет ли четеш, ако изобщо си го чел. Такива като теб са много изкривени. Би ли ми посочил колко са държавните театри във Великобритания например? Там те никак не са малко. В България този проблем си остана уродлив и нерешен вече трийсет години. Защото тук както винаги най - големите некадърници в професията най - много крещят. Тези които успяват просто работят.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо някой иска да има държавни театри. Явно защото по друг начин не би могъл да съществува. Нека театрите ако искат да съществуват станат частни и да самофинансират.Държавата само да задържи Народния театър като в него се изявяват само най - добрите и кадърни актьори Много от нашите печеливши и успели актьори се отказаха от това да работят на щат защото са сигурни в себе си и успеха си. По принцип това е начинът. Като искате промени най - накрая ги направете
7
2
 
6
 
! Отговори
Alex преди 1 година
До АнонименПазара селектира само формите, които му носят печалба, останалото драги ,се казва национална културна политика. Нещо, което в нашата държава години няма. Резул-татите с нашия политически елит са видни. Две иречения не могат да конструират гра-матически правилно. На такива умници, като теб, като им предложиш Бекет, питат- той от кое готварско шоу е. Тъпо е да се правиш на умник и пишеш за неща, от които и ха-бер си нямаш. Спомни си кога за последен път си си купил книга или си подарил
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И той, миличкия, мечтае налой да застане твърдо..зад него...
5
1
 
4
 
! Отговори
.. преди 1 година
г-н министър.. заредете ме с материал, както се пее в енда песен на БНР рап
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е против театрите а против актьорите които нямат място в тях. Съжалявам, живеем във времена в които ако не си печеливш нямаш право на съществуване. Това е положението. Научете се да живеете в новите времена, стига само сте приказвали с омраза за старото време. Точно в него актьорите си живееха като царе. Сега ако не работиш не си търсен и печеливш никой не може да те държи. Театърът ще фалира. Държавата не може да си позволи да финансира непечеливш театър.
3
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
***, този е по-зле и от пияндето Рашидов.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва наркоманче с опрашен гиз още ли е министър?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напушения Просто Наско!