Коалиционният съвет се събира заради Северна Македония

Очаква се да обсъди и исканията на ДБ и БСП за управленска програма
27 май 2022 08:20, Елка Василева
37
Коалиционният съвет се събира заради Северна Македония
Снимка: архив, МВнР

Извънреден коалиционен съвет ще събере тази вечер партньорите в управлението. Срещата е по искане на премиера Кирил Петков.

Още по темата
Основната тема на коалиционния съвет са отношенията със Северна Македония. Очаква се премиерът Кирил Петков да обясни на партньорите си защо поиска от президента да свика Консултатитивен съвет по националната сигурност и да представи постигнатото дотук в диалога със Скопие, предаде БНР.

Анонс за свикване на коалиционната среща даде самият Петков още по време на визитата си в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май. Тогава той посочи защо ще настоява за президента за срещата с всички парламентарно представени сили и службите. "Формат коалиционен съвет е много важен. И аз това ще попитам от моя гледна точка и ние ще говорим с коалиционните партньори, но на нас ни трябва по широк консенсус  и затова трябва и опозицията да бъде информирана, знаеща", каза Петков.

Очаква се да бъдат обсъдени и исканията на ДБ и БСП за представяне на управленска програма на кабинета с ясно разписани мерки и срокове за изпълнението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Врачански пустиняк преди 1 година
Кирчо да внимава и Славчо и Главан да не заплющят шамарите че на много мераклии има вече
31
1
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Няма как РСМ да получи одобрение за ЕС от България, докато не се раздели с антибългарската си държавна идеология ! Но предвид геополитическия натиск на ЕС и САЩ, това не означава, че управляващите ни не трябва да демонстрират загриженост и готовност за периодични преценки на преговорния процес с РСМ.
30
0
 
3
 
! Отговори
До С. преди 1 година
Украинското знаме също се вее над нашето! Американското също!
29
2
 
6
 
! Отговори
С. преди 1 година
Защо байракът на макетата стои по-високо от нашето знаме!!?
28
1
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Много се надявам да решат да вдигнат ветото, защото това ще е последното действие на тоя политически, продажен, крадлив и неадекватен политически франкенщайн. Явно българина чака всичко лошо да се случи, за да разкара тия продажници.Има една тема единствена тема, за която българското общество е категорично обединено и това е ветото на макетата. Падне ли ветото ще съм един от първите излезли по площадите...мръ.сни.ци долни, национални предатели..
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата казват "топката е в полето на България и ЕС" и ние тук се спукване от събрания и диалози...чакай сега, кой иска да влиза в ЕС
26
2
 
4
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Протести ще има Кирцата да внимава.
25
3
 
10
 
! Отговори
Много продажи тия ПП преди 1 година
Тя Македония не иска диалог, очевидно ни мрази и напада, тоз нашия корумпиран продажник, ще ги вкара зорлем, против тяхната воля в ЕС. Баси oтkaчeното ***! Я да видим Кирчо колко го бива да върши работа? 30% по-малко държавна администрация? 3 моста над Дунав? 3 тунела? 3 магистрали? Без заеми? Спиране на кражбите? Мутрите в затвора? Без вдигане на данъците? Кое, 1 нещо да е обещал и да е станало? Само целува *** USA, за да усети сладкия вкус на успеха!
24
3
 
12
 
! Отговори
Simvola преди 1 година
Да и какво ще решат ми е интересно, но само за едно да внимават да не пуснат С.Македония за преговори, че тогава БЪЛГАРИТЕ БЪРЗО ЩЕ СЕ СЪБЕРЕМ И ЩЕ ВИ ПОЙСКАМЕ ОСТАВКАТА!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както клекнахме за името им "Северна", така ще клекнем и за всичко останало, защото ни управляват продажници, с ясен личен интерес.В обществото има съгласие по въпроса, има и официална позиция на Парламента, която - изумително за последните години- съвпада с обществената. Какво правим с продажниците?
22
3
 
11
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Какьв е смисала след като не са испьлнили нищо
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бил съм с Македонци на почивка."Е с какви Македонци си бил на почивка? Нали твърдите ,че няма Македонци? Когато Ви е удобно са Българи, а когато не Ви е удобно са Македонци.Пръво се разберете Македонци ли са или не са. След това давайте оценки на хората с които ходите на почивка.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какви Македонци си бил на почивки? Ти намираш хора от различни етноси,отиваш на почивки и след това даваш оценки? Нормалните хора отиват на почивка със смейството си и приятели,а не случайни хора.И даже да е истина,как може да направиш оценка за народ 1,8 милиона,като познаваш 2-3 човека? Дай оценка за Българите с които си ходил на почивка.
19
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен20 - в центъра на Скопие има гробищен парк посветен на албанските боци които бвха влезли в предградията на столицата. Македония спря атаката с танковете които България им подари, после вдигна паметник на окупаторите. Странна подробност - над този гробищен парк се веят албанското и американското знаме, не и македонското. Ето ти още една разлика - в България няма паметник на османски владетел
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония е доста по-напред от България по отношение изпълнението на преговорите за ЕС в сравнение с нас,които сме в ЕС.Не разбирам защо им налагаме вето.Те отдавна имат електронно правителство,електронно здравеопазване,изисквания за паспорти(тяхните са по-качествени),там малцинствата имат права по-добри в сравнение със страните от ЕС,имат европейско законодателство и още много други неща.Единствено са по-бедни,не от нас,а от останалите народи от ЕС.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както клекнаха на Гърция за името, така да признават нашите искания,бил съм с македонци по почивки, оценка среден,малко интриганти ми се виждат.
16
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 1 година
Македонив ЕС - Ко? - НЕ!
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разликите между Македония и България и защо има вето: 1. В Македония бившия премиер мафиот е осъден на над 10 години затвор,а у нас си играе футбол. 2. В Македония бившия главен прокурор е в затвора,а нашия се подиграва и си прави каквото си пожелае.Това е пръвия основния проблем и другия основен и важен момент е ,че въпреки всичко Вие вярвате на нашите политици и "историци".
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ продължават да натискат да приемем РСМ и ние ще клекнем, Кирчоу е просто готов каквото му кажат западните господари
13
17
 
6
 
! Отговори
Пускайте хората преди 1 година
Пускайте две държави, които държите заложници на комплексите си. Коя съвременна държава ще признае, както вие искате, че преди стотина години е била друга, а гражданите й са българи? Няма как да стане. Не бавете хората. Представям си, ако нас някой ни беше спънал. Турция можеше да каже: Какво НАТО за тези? Не са готови, нямат армия. Щеше да е вярно. А за ЕС да не говорим. Всяка държава можеше да сложи вето с основание, че не сме готови. И щяха да са прави. А ние сега спираме съседите за глупости