Проф. Герджиков за комисията на Василев: Работим като самодейци

По отношение на законодателството станахме за смях, заяви той
27 май 2022 12:48, Нели Христова
13
Проф. Герджиков за комисията на Василев: Работим като самодейци
Снимка: БГНЕС

"Във всяко нещо се прибързва без да се подхожда със същински професионализъм, без да се допитват тези, които правят правилата и до тези, които разбират от тези неща. Това е наша болест. Затова по отношение на законодателството станахме за смях на целия свят с прибързано приемани закони, с правила, които едно с едно не се връзват. Това е наш патент".

Това заяви пред БГНЕС проф. Огнян Герджиков, бивш председател на 39 НС и бивш служебен премиер. Той бе попитан какво е неговото отношение по повод на появилата се информация, че вицепремиерът Асен Василев ще оглави нов извънреден орган, който ще бъде конструиран чрез специален закон. Този нов орган ще има широки правомощия в сферата на националната сигурност.

"Нямам представа какво представлява предлаганият нов извънреден орган за защита на националната сигурност и конкретно по него не мога да говоря, но знам как по правило се работи у нас през последните години. Работим като едни самодейци", подчерта проф. Герджиков

Той със съжаление отбеляза, че у нас се работи аматьорски, когато става дума за закони.

"Ние сме аматьори в изготвянето на правила, законодателни актове и други. Ние действаме като аматьори и по изключение правим нещо прилично. По правило, правим нещо съвсем не както трябва. Това е истината!“, заяви проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този асенчо, министър на финансите е абсолютен аматьор и дилетант. Сложен е да изпълнява външни поръчки, на чужда държава -- сащ, без оглед има ли интерес България или не. Сам не може нищо, всичко му се спуска като задача отвън, кукла на конци. Само изгонване при пръв удобен случай на конфликт между чужда инструкция за изпълняване и български национални интереси, първо уволнение, после съд за държавна измяна. Въвеждане на еврото е точно такъв случай.
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощ, искат да ни вземат Корупцията. А ИТН вече са на къса каишка при Тиквата и Доган.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Герджиков, самодейна трупа ни управлява, затова предишните все повече заприличват на професионални актьори от Народен театър.
6
3
 
6
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Герджиков мнооого хвлеше милиционера с каскет-Гешев!
5
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Николай преди 1 година
До Анонимен....... При Живков беше 300 пъти......... Прав си наборе, тогава получавах ерекция и можех да правя секс три пъти на ден!
4
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тоя царско-комунистически плъх да не се прави на много принципен. Още помним кожата беше служебен премиер на Радев и по негова заповед обяви Грипен за победител без да има правомощия да това!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние сме аматьори в изготвянето на правила, законодателни актове и други. Ние действаме като аматьори и по изключение правим нещо прилично. По правило, правим нещо съвсем не както трябва. Това е истината!, заяви проф. Герджиков." ===================== Ако е правилно препредадено, е точно на място за всичко свършено от институцията с гласа на тия и ония хрантутници, за времето на пребиваването им. То не бяха гласувания с чужди карти, явни лобистки текстове и всякакви промени преди 2-ро четене...
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Живков беше 300 пъти по-добре. Живков беше юрис и сам издаваше укази. Сега са 300 дупетати и министри и още не змак колко съдии и професори и резултата е 0 или всички са калпави закони.
1
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
по какъв метод работехме по времето на симеон борисов 800 дни исега съди българия в межд съд