Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра

Може да има предсрочни избори до края на 2022 г., смята той
28 май 2022 10:34, Александър Попов
85
Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. До края на годината има вероятност от предсрочни избори, каза бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев пред bTV.

"Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми, смята той.

"Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: "Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви". Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент", заяви Стефан Янев.

Той коментира и така наречения български вариант на закона „Магнитски“, който според него напомня за най-мракобесните години.

Изненадващо Янев заяви, че не е вярвал на Кирил Петков като икономически министър в служебния кабинет, но успявал да държи "отбора" в кондиция.

"Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?", попита бившият служебен премиер.

Той отново отговори и за прослувата си реплика за операцията и войната в Украйна.

"Операцията на Русия в Украйна е война. Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна. Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев ще обере вота на агресивния и некадърен Копейкин но и Янев е опасен проруски человек как да му вярваме приятелчетата на Митрофанова ще се борят за вот да съсипят държавата
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев от групата на проруските другари с Копейкин ли ще управляваш жалка история продажници много в БГ фейк патриоти сте всичките
52
1
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Янев, гледах те днес на живо и сам се набута в тази ситуация... От арогантност, високомерие и самоувереност! КАК ТАКА Г-Н ДРУГАРЮ ЯНЕВ ОЩЕ КАТО ПРЕМИЕР НЕ СИ ИМАЛ ДОВЕРИЕ НА КИРО МЕНТАТА НЕ ГО СМВНИ? И ОЩЕ КАК ТАКА ПОСЛЕ МУ СТАНА ВОЕНЕН МИНИСТЪР? ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН, ЯВЕН И ЯЛОВ... ДРУГАРЮ СТЕФАН ЯЛОВ!
51
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновените хора го харесват.Хубав лош това е факт. Дано не се окаже поредното разочарование. Наситихме се на милиционери и отродени лекенца
50
4
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
големи майтапчии сте, Днес! Вярно че носа му е като клюн хахаха! :D
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО НЯКОЙ СЕРИОЗНО Е СМЯТАЛ, ЧЕ КИРО ХАРВАРДА Е СЕРИОЗЕН ПОЛИТИК, ТО ТОЙ СПОРЕД МЕН Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НАИВНИК!!! НЕ СЛУЧАЙНО И ЗАПАДНИТЕ ИЗДАНИЯ, МАКАР И ДЕЛИКАТНО, ОТБЕЛЯЗВАТ ЛЕПНАТОТО "ХАРВАРДА" КАТО ПРЕЗРИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА МОШЕННИК!!!
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев и Радев не стават за политика фигуранти воени фуражки армията е пълна мизерия от глупави воени
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от зелени чорапи и ***..деде "генерал"- то армия нямаме но генерали и адмирали бол..цял живот си паразитирал на гърба на народа от кабинетче в кабинетче - за 2 лв полза няма от теб...само си цуцал от тъз държава файда от пиявици няма
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воените ни превземат единия *** президент Янев не може да върже две изречения ще се бори за НС
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас Янев на какво разчита първото служебно правителство имаше успех благодарение на Петков и Василев а второто не се справи на какво разчита докато беше служебен премиер си повярва че може да управлява защо не си гледа армията аман от фуражки да декламират
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фaтмака на Фигуранта, който се прави на ни лук ял , ни лук мирисал. Мадуровските машини ше ви го набудат да ви разорява и следващия мандат
43
5
 
10
 
! Отговори
Координирана атака преди 1 година
Поредната руска координирана атака на различните руски фракции, в опит да бъде съборено правителството. Прави ли ви впечатление ИТН излиза и казва, ние с такъв коалиционен партньор не се чувстваме сигурни, Янев излиза и казва "създават проблеми", Копейкин излиза и казва, ще гласуваме против политиките. А спомняте ли си докато Кирето слушаше каквото му нарежда Радев, как същите тия хора говореха какъв професионалист и кадърен бил и как му имали "пълно доверие"? Не беше много отдавна, прочетете.
42
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
оставка и нови избори но аз нямам доверие на никоя партия или лидерекипът на ген янев още в началото не ми хареса информацията която излизане е в негова полза подозирам че повечето българи ще ходим за гъби защотонямаме доверие
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на Янев как да му имаме вяра ????
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък от каква позиция се изказва? Кой си, къде си, колко ти е електората? Социозите го избраха за управляващ и той се взе на сериозно.Питайте Евророма ,те поне имат избиратели
39
5
 
19
 
! Отговори
Стига с този преди 1 година
Скрийте го този руски Хибридчик и предател !
38
3
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Стефан Янев е уж натовски генерал но с цялото си излъчване ми напомня на келнер от соца. Усмихнат, сервилен и крадлив. Готов да ти донесе вчерашно ядене, оводнено питие и да те удари двойно в сметката. Но винаги с усмивка и фалшива любезност. В родното село на Янев Поповица имаше един култов ресторант "Конника", явно Стефчо е черпил опит от тамошните келнери.
37
3
 
22
 
! Отговори
Кой е Янев? преди 1 година
Янев е спечелил много от НАТО. Работил е като офицер за анализ към Департамента по планиране и програмиране в Белгия (1998 2000). След това завършва Военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004 2005). В периода 2005 2007 г. е началник на департамент Tрансформации в Центъра на НАTО за борба c тероризма в Анкара. А от 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. Но когато трябва да бъде истински натовец, Янев си спомня, че всъщност е русофил и руските интереси са му най-мили.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 "Натовския генерал клъвна натовския премиер!" И за натовския президент да не забравиш, така и така си тръгнал да правиш цирк :)
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натовския генерал клъвна натовския премиер!