Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра

Може да има предсрочни избори до края на 2022 г., смята той
28 май 2022 10:34, Александър Попов
85
Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. До края на годината има вероятност от предсрочни избори, каза бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев пред bTV.

"Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми, смята той.

"Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: "Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви". Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент", заяви Стефан Янев.

Той коментира и така наречения български вариант на закона „Магнитски“, който според него напомня за най-мракобесните години.

Изненадващо Янев заяви, че не е вярвал на Кирил Петков като икономически министър в служебния кабинет, но успявал да държи "отбора" в кондиция.

"Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?", попита бившият служебен премиер.

Той отново отговори и за прослувата си реплика за операцията и войната в Украйна.

"Операцията на Русия в Украйна е война. Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна. Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Твърде предпазлив и мек е в критиките към тези нека-дърници. Те не само нищо не създават, нищо не правят. Тотално и без капка срам се подиграват и надсмиват над всекидневните проблеми и нужди на хората за тяхното оцеляване.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е "спасителят".
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не вярвам на проруския Янев добре че те махна Петков
71
0
 
2
 
! Отговори
престъпни намерения преди 1 година
Американците здраво се изложиха като гласуваха доверие на този закоравял комунист и патрона му РР. Една академия от 6 месеца не е достатъчна да превъзпита човека. Особено ако той е дошъл в Америка със задни социалистически намерения.
70
4
 
3
 
! Отговори
ясно виждам преди 1 година
Политиката на Харвардските измамници е криминално престъпление. Имаме работа с елементарни престъпници. Има престъпници които крадат и гледат да не оставят следи, а тези са от престъпниците които вместо да се ометат на бързо, потрошават това което не могат да вземат.
69
2
 
3
 
! Отговори
гласоподавател преди 1 година
Аз ще гласувам за този който обещае да прати в затвора РР за национално предателство. Това не е емоционален изблик. Това може да се изчисли в пари. Става въпрос за организирана престъпна група която раздаде сус пай на определени кръгове в България и основното плячкоса. В хода на разследването ще повлече и индивиди като Корнелия Нинова, Мая Костинбродска и т.н.
68
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Радевщайн преди 1 година
Янев е поредната моя креатура!
67
3
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Давай назад към Русия и търси пак просия ...ял съм я аз тая оресия,но има отървия !!!
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля , че янев е прав - кой бьлгарин има вяра на киро
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефчо Клишето е най-мижавият "политик", насаден отгоре и неизбран от никого, без никаква харизма, отгоре на всичко с 2 гънки, (едната е от фуражката) , бързо ще се утече в канавката като яне янев, златния пръст, шкембе войвода и джамбаз ефенди (ред е на копейката).
64
9
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Щом трoловете на ГЕРБ реват против Янев, значи Янев е прав и на следващите избори е добре да се гласува за Янев.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
toz zmei otroven li e?
62
16
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Най-малкото,което е направил е,че не е крал.Уравновесен,умен и дисциплиниран,знаещ чужди езици. За разлика от Боко-***,който за 12г.направи България в разграбен двор.Корупция,хас и беднотия.Българинът каза НЕ на този пладнешките обир.
61
4
 
12
 
! Отговори
северозапад преди 1 година
Аз и на този шапкар му немам вера.
60
10
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Янев е поредния американски проект след Кирчо и Кокорчо.
59
3
 
8
 
! Отговори
та така преди 1 година
тоя се опитва да печели симпатизанти . корнелия обаче едва ли ше се лиши от неините , не че са останали много де .
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на кого имаш вяра, на паси, поптодорова и столтенберг имаш ли ?
57
5
 
15
 
! Отговори
ДС/БКП - РАДЕВ... преди 1 година
продължават да си плетат паяжината, с която методично ликвидират политическите партии в България.....Следва установяваване на президентска република от Путинов тип...... Жална им майка на свободните българи.....
56
2
 
5
 
! Отговори
стефан янев преди 1 година
България е Нато,и Нато е България.
55
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има нужда от Българин като Министър Председател, човек които милее за родината си и народа й и Стефан Янев отговаря на тези условия.