Петър Ганев: Покачването на цените не е спряло

Лятото не се очаква твърдо намаление
1 юни 2022 10:21, Росен Стойчев
10
Петър Ганев: Покачването на цените не е спряло

"Не е спряло покачването на цените.

Още по темата
Енергийните суровини играят огромна роля. Едва ли ще видим пречупване на тази тенденция в близките месец-два. Лятото не се очертава твърдо пречупване и забавяне на инфлацията". Коментарът е на старши икономистът в Института за пазарна икономика Петър Ганев пред БНР.

Ганев допълни, че инфлационната спирала е въпрос, който стои пред цяла Европа.  Икономистът посочи, че голяма част от мерките не влияят на конкретни цени, а са компенсиращи доходите на населението.

"Мерките няма как автоматично да ударят спирачка на инфлацията Има достатъчно време за приемане на актуализацията на бюджета", смята Петър Ганев.

"Като срокове и като обща рамка би трябвало да няма проблем. Това, което е по-интересно е, дали в парламента всеки няма да започне за предлага нови неща, които отиват отвъд пакета. Всеки депутат, всяка парламентарна група може да започне да предлага нови неща, опозицията може да предлага нови неща Влязохме в етап, в който едва ли не говорим за промени в бюджета на всеки три месеца заради някои от мерките, но този къс хоризонт не е много полезен за икономиката", посочи икономистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то по-скъпо стана от Германия и Франция бре?!
3
2
 
13
 
! Отговори
Не преди 1 година
само че не спряло, но тепърва жална ни майка! А иначе форумните отворковци анализират как РФ нямало на кой да си продава петрола и газа.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Калин Христов го каза в прав текст : ": Световната история показва че инфлация се спира с високи положителни лихви по заемите и рецесия /КРИЗА/-В момента ,в тази ситуация за да паднат цените трябва населението глобално,локално/в България /,ДА СПЕ ДА ХАРЧИ/ДА ОСТАНЕ БЕЗ ПАРИ/,който както иска да го разбира с криза ,без криза ..за да паднат цените -нама как да наливаш пари ,да подпомагаш хората и да чакаш спад в инфлацията и поскъпването -тези допълнителни пари ще вдигат още верижно цените
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иде глад.