Гешев и БХК обсъдиха правата на подсъдимите

Срещата бе по инициатива на комитета
3 юни 2022 18:52, Йоана Цонева
14
Гешев и БХК обсъдиха правата на подсъдимите
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев изрази готовност за продължаване на диалога и сътрудничеството с неправителствения сектор по въпроси, свързани с правата на човека и върховенство на правото. Гешев и заместник-главният прокурор Даниела Машева проведоха работна среща с председателя на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев и с координатора на проект „Проблемите с равното третиране на обвиняемите и подсъдимите в досъдебното производство в България“ Антоанета Ненкова. Срещата бе по инициатива на БХК във връзка с резултатите от реализирания проект.

В хода на разговора бяха обсъдени констатираните проблеми във връзка с правата на лицата, които се задържат за 24 часа по реда на Закона за МВР, както и на задържаните в хода на досъдебното производство до приключване на наказателния процес и последващото изпълнение на наказанията.

Още по темата
Дискутирани бяха и възможностите за законодателни промени, свързани с правата на човека и защитата на уязвимите групи в наказателното производство - етническите и религиозните малцинства, мигранти, ЛГБТИ-общността, непълнолетните и др.

Главният прокурор Иван Гешев изрази готовност за продължаване на диалога и сътрудничеството с неправителствения сектор по въпроси, свързани с правата на човека и върховенство на правото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Библията е най-важната книга , бедността винаги ще бъде проблем и докато има бедни и уязвими хора като Клетниците на Виктор Юго , която е изключителен пример за обществото велика книга, която всеки е чел
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БХК е най-компроментираната организация в бг,тя винаги е на страната на кривото,никога на правото.Който се заиграва с нея губи,застава от грешната страна
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква работа има НПО-то БХК да обсъжда с Гешев каквото и да било? Да се явят на избори да спечелят и тогава да дават наклон. Иначе тогава за чий ходя да гласувам на избори?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от правата на тоя или оня, но и на нормалните.
1
0
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
Адвокатът на корумпираните 20 сиви кардинала до кога?