Калина Константинова не вижда причина да подаде оставка

Работата не е свършена, допълни тя
5 юни 2022 19:56, Нели Христова
64
Калина Константинова не вижда причина да подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Не виждам никаква причина да подавам своята оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. Това каза вицепремиерът Калина Константинова пред бТВ след кризата с преместването на украинските бежанци.

Според нея със смяна на плана с малко повече напрежение реално задачата е изпълнена. Всички хора, които имаха нужда от подслон и храна, са го намерили, добави тя. През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместване на бежанци в буферни центрове.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел, каза тя каза от трибуната на НС на изслушване пред депутатите относно разселването на бягащите от войната в Украйна. По думите й не е грешка, че бежанци са били в началото настанени в хотели. Заявката беше, че 10 000 ще бъдат преместени, обясни Константинова.

В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, каза още вицепремиерът. В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
кажете от трибуната на нс как българия попадна в капана на украинските туристфирми всичко е било планирано 3 месеца на море 3 месеца на паничище иукраинските баби с късите панталонки и кученцата с каишки от 80 кг ще се върнат100 кг ср тегло в зап украина няма бомби така че турист фирми да си приберата украина да ни плати за издръжката им
52
0
 
0
 
! Отговори
Не за казаното преди 1 година
Оставката не е за това, че е казала, че вече не могат да ги издържат. По принцип не ги издържат те, а всички ние, на наша сметка са курортистите. Оставката е за това, че изобщо го допуснаха и го плануваха така. Още в началото трябваше да са в с телени огради и спортни зали, а после почивните бази щяха да им се видят рай и щаха да са благодарни.
51
0
 
0
 
! Отговори
Работата не е свърше преди 1 година
Милата, тя ... подай оставка и ще намерят кой да свърши работата и то качествено.Тя не виждала причина да подаде оставка, а някой дали вижда причина да продължава да стои там ?
50
0
 
2
 
! Отговори
Стьопата преди 1 година
Защо да подаде оставка? Не ми е фаворит министърката, но каза истината! Не може да робуваме на желанията на така наречените "украински бежанци", които не са никакви бежанци, а почиващи курортисти. Свикнаха на лукса м 4-5 звездните хотели, ядене на корем, сега им е криво. Не искат да чуят да работят. На кой българин дават да лежи на държавна издръжка в хотел със СПА без да работи няколко месеца? Цяла Европа пропищя от тях, от арогантността и наглостта им. Но се налага автоцензура в медиите
49
0
 
1
 
! Отговори
teo преди 1 година
ПРАВИЛНО, оСтавка при свършена работа ! Вече може оСтавка, защото това правителство от КАЛИНКИ съсипа България !!! Те това е хубаво свършена работа !!!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма причина тя да подаде оставка, но Ицо Хазарта има! И докато този човек е в листата на ПП шансовете им на следващи избори стават НУЛА!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази перушана , дали по убеждение или по грешка ама за сега е единствената , казала нещо адекватно по ситуацията с УКРАИНСКИТЕ КУРОРТИСТИ!ПИСНА НИ от скапаните им претенции!Ако са под обстрел ще търсят сешоари.....хахаха!
46
2
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Те ГЕРБ и свързаните с тях в институциите и политико- икономическите кръгове само това МОГАТ ОРГАНИЗИРАНИ ,КАТО ОПГ ИЗВЪРШВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ОРГАНИЗИРАНИ МРЪСНИ ПОРЪЧКИ И САБОТИРАТ ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ С ТЕХНИТЕ ХОРА ,КОИТО СА ПРЕВЗЕЛИ ДЪРЖАВАТА!ГЕРБ ВЪПРЕКИ РЕСУРСА И ВЛАСТТА ,С КОЯТО РАЗПОЛАГАТ НЯМА ДА ПОСТИГНАТ МРЪСНИТЕ СИ ЦЕЛИ .КАЛИНА КОНСТАНТИНОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДАВА НА ПРОВОКАЦИИ -САМО ОТПОР И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ПРЕСТЪПНАТА КЛИКА ГЕРБ!ТОВА ГИ ВБЕСЯВА И ДА ЗНАЯТ ,ЧЕ В БГ ИМА СИЛНИ ХОРА!
45
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Разбира се,че няма причина за оставка.България има нужда от министри с характер.Гербавите да реват колкото искат,не им обръщай внимание.
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е виновна за нищо.А курортистите нямат никакво намерение да работят,видяха,че с една две драми по телевизията и пак са си Ол инклузив ще си живеят за наша сметка.Нито веднъж не чух една да каже,че иска да е в голям град за да си намери работа.Всичките им претенции бяха за климатик,готвач,море!
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Калина Константинова!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо оставка трябва да си подаде културният министър.
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За каква интеграция става въпрос, като курортистите не са научили и 3 български думи за цели 3 месеца? Дори не са им необходими учители - всеки има телефон с интернет и е можело дори и на плажа да научат доста. Тяхната цел не е да работят , а да бъдат хрантутени от нас
40
13
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Естествено,че тя не вижда причина да подава оставка. Така е с хората страдащи от дебелоочие-не виждат дори очевадните неща. Конкретно за тези юнаци от ПП,че просто не стават.
39
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя дори и не трябваше да се извинява
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на цялата групичка.Коя държава полага повече грижи за ,,бежанци,, а не за собствените си граждани. ? 6 месеца курорт.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калина Константинова за президент!
36
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Грешката на госпожата и "управляващите", е че оставиха украинците три месеца по хотелите и чакаха началото на сезона, за да ги настанят отново по курорти! Трябваше поетапно да ги устроят по градовете, за да могат Да си намерят работа! Сега пък ги пратиха в планините!
35
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нагла, некомпетентна и алчна за власт! Оставка!
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка заради украински фашисти)