До две седмици ще знаем дали има ново мнозинство в парламента

Има съгласуване между ИТН, ГЕРБ и ДПС, заяви Пламен Шалъфов
12 юни 2022 20:05, Нели Христова
25
До две седмици ще знаем дали има ново мнозинство в парламента
Снимка: БГНЕС

Тази седмица бюджетът влиза на първо четене в зала. Оптимист съм за бюджета, още повече, че от ИТН казаха, че на първо четене ще го подкрепят. Големият въпрос е какво ще се случи между двете четения. Проблемът е дали колегите от ИТН ще се включат в това саботиране на бюджетната процедура. Това коментира в "Говори сега" депутатът от "Продължаваме промяната" и член на комисията по бюджет и финанси Пламен Шалъфов.

Не се предвижда нов дълг, подчерта той. Шалъфов е категоричен, че пари за пенсиите има и те ще бъдат взети от данъци и осигуровки.

Определени кръгове във властта и извън нея предпочитат тези пари да отидат не в пенсионерите, а в кухите фирми, които уж строят пътища, смята Шалъфов.

Относно протестите на служителите на МВР, той заяви, че реформата в МВР е доста трудна и сложна, промените са почти готови и министър Рашков съвсем скоро ще ги обяви - предвиждат се съкращения на служители и след това увеличаване на заплатите.

Има съгласуване между ИТН, ГЕРБ и ДПС. Това съгласуване не е само по линия на бюджета, парите за пътища и т.н. По много различни линии наблюдаваме синхрон и то е в много притеснителна посока, каза Шалъфов като даде пример и със скандала с лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево".

Защо депутатите от ПГ на Слави Трифонов искат оставка на хората, които в момента са заплашени от мафията, допълни той.

До две седмици българският народ ще знае дали ще има ново мнозинство в парламента и актуализация на бюджета, прогнозира Шалъфов.

Той коментира и законопроекта за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за председател.

Компроматната война е в пълен ход. Виждаме атаки по всякакви линии. Относно самия законопроект - със сигурност ще има голям дебат, очакваме го, категоричен е Шалъфов.

Той не пожела да отговори на въпроса дали ще бъдат приети оставките на министрите от ИТН и заяви, че това е работа на Министерския съвет. До приемането на бюджета няма да предложим нови министри. С актуализацията ще измерим пулса на нагласите в парламента, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
Е а дано няма. Че се изложиха доста.
19
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
мали дпс-гроб т.о.овете...г-н Петков ви спря кражбите,майките ни по боково вземаха по 180 лв пенсии...сега са над 400,въпреки атаките на мафията дпс-гроб,държаща администрация,бизнес,прокуратура,съд...битката е нечовешка...и Народа ни трябва да избере страна!ще ви манипулират...ще ви предлагат по 50 лв...и ще продължите да живеете както предните 30 г....това ли искате?да търкате билетчета?вместо да имате достойно платена работа,осигуровки който не ви тежат,Справедлива съдебна,децата ви у дома
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 От промяната няма нищо. Само веселба, нови БМВ та и правителственият самолет лети, за да отведе ухилените до някое забавно място. Като например, бара в Солун. Където Лена и нейният Киро ментата, присъствали на среща, на високо равнище. Разхищение на милиарди, никакви закони и нулева реформа. След повече от година във властта, все още хулят ГЕРБ, защото не могат нищо друго
17
3
 
5
 
! Отговори
Асенов преди 1 година
Нали искахте промяна бе, т.ъпаци? Къде сте сега... протестърите... няма ли да мръзнете 200 дена пред НС. Или нямате пари за нафта да се довлечете до София? Г.лупаци...
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"такъв премиер България никога не е имала" това са думи на човек преди изборите, дано и никога повече да няма такъв премиер
15
2
 
15
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Срамота и подигравка с българския народ, още в март месец трябваше да влезе и да се усвоява увеличението при тази инфлще дойде 2023 те още за 22 не може да оправят бюджета. Да ви пи. ая на всички бок.. ци където се събрахте
14
1
 
16
 
! Отговори
Весо преди 1 година
НИЕ ВЕЧЕ ЗНАЕМ,КАКВО ЩЕ ИМА!МЕТЛА!
13
4
 
17
 
! Отговори
Обичам да играя преди 1 година
дартс.Търся сиилюстрация за фон на мишената.Тези двамата на снимката са особено подходящи.Ще ги целя само по носовете и лъжливите очички.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла бла бла радев мла бла бла кумунистите бла бла бла само геп бла бла бла
11
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ,ВИЖДАШ ЛИ НАГЛАТА УСМИВКА НА МИЛИОНЕРА С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА?РАДЕВ ТАЗИ ХУНТА ТИ Я ДОВЕДЕ!СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! КОЛКО ПЪТИ КОМУНИСТИТЕ ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА ТОЛКОВА ПЪТИ ФАЛИРАТЕ БЪЛГАРИЯ! РАДЕВ ТИ ЩЕ НОСИШ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КРАЖБАТА НА УХИЛЕНИЯ! ТОЗИ ПЪТ СТАВА СТРАШНО И ЕСЕНТА ЩЕ ЯДЕТЕ НАРОДНИЯ ГНЯВ !ЩЕ ИМА ЯКО ЛЮБОВ!само мазо
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 2 седмици, нарочно бавиш само и само да се задържите колкото се може повече и не си подаваш оставката веднага.
9
3
 
17
 
! Отговори
Калъфов, преди 1 година
компроматната война я водите основно вие.Големите телевизии са под ваш контрол.В тях ред калъфи покриват истината и дозирано пускат дезинформация.Услужливите водещи знаят какво да питат и какво не-трудно се намира място за работа освен в дезинформационните мастодонти.Малките телевизии като на Славчо никой не ги гледа.Гостите лъжат на воля,няма кой да им търси сметка,"лично мнение".Защо в диктаторска Турция има закон за фейк новините,а у нас няма?Защото ако има,трябва да затворим телевизиите.
8
8
 
20
 
! Отговори
кок преди 1 година
Абе Калъфов , по-големи измамници от вас в управлението не е имало . Заеми и кражби . Трябва да бъдете съдени !
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе, ние и сега знаем че това управление почти нема мнозинство, за кво 2 седмици ще усуквате?! Или така ви нареди Шолц????????
6
6
 
31
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ОСТАВКА СЪД РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАТВОР РАЗРУШИХТЕ ДЪРЖАВИЦАТА НИ КРАЖБИТЕ ВИ СЕ УСЛАДИХА НАЗНАЧЕНИТЕ ФАЛИРАХТЕ САБОТИРАХТЕ ОГРАБИХТЕ ВСИЧКО ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ СА ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНИТЕ И ИЗОБЩО КРАДЛИВИТЕ НАЗНАЧЕНИ ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, тези *** още си мечтаят за мнозинство. Ама вас до две седмици няма да ви има, бе дечковци!
4
0
 
32
 
! Отговори
истина е преди 1 година
До два дена да се разпуска цялата пасмина от 240 намкьори ,защото ще си вземат заплатите цялото лято за тоз де духа !
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калъфов ли е не знам какъв е, но компроматната война е само в главите ви. Компроматите сами си ги създавате. Никой от опозицията не го е карал Кирил да се хваща за парапета под роклята на Лена. Сам паднал-сам се ударил. Компромати имат със сигурност хората понеже нещо нередно се върши и се афишира за висок морал. Видяхме им морала.
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две седмици е много време. До тогава ще ликвидират доказателства за злоупотреби. Пържат ви. Лъжат ви. Две седмици е адски много време в политиката.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежко му на Фигуранта, сега трябва да прави нов Б отбор.