Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация, каза Тома Биков
Обновена: 14 юни 2022 19:29 | 14 юни 2022 19:21, Нели Христова
414
Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС

Внасяме вот на недоверие на МС с премиер Петков заради провала в сферата на публичните финанси и икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на извънредна пресконференция.

Още по темата

Говорим за коалиция, в която отношенията видимо се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата доколкото разбрахме се осигурява чрез пазарлъци, добави Дончев. Най-важният аргумент - на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за партньори, депутати, в отчаяните си опити да измислят аргумент защо това правителство трябва да съществува, каза Дончев.

Имаме галопираща инфлация в България, каза Делян Добрев, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната. Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В държави далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска, категоричен е Добрев. Това правителство трябва да си подаде оставката, това правителство ще бъде запомнено като некадърно и лобистко, подчерта Добрев.

Хората губят своето благосъстояние и покупателна способност, каза Деница Сачева. Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите. За 2020 линията на бедност беше 451 лева, в края на 2021 – 504 лева, а сега тя вече гони 550 лева.

"Ние вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа", заяви Десислава Атанасова.

"Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация. Това, което виждаме през последните дни, е недопустимо и пагубно за българския политически живот", каза Това Биков.

"За нас е важно това правителство да подаде оставка възможно най-скоро, то е пагубно. Ние имаме само една държава, нямаме друга", каза още Десислава Атанасова.

Томислав Дончев заяви, че не вижда логика в това опозицията да подкрепя бюджета.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в МОМЕНТА балабанката говори герберски слова ОТ ПАРТИЯ ИЗЛЪГАХ ТОЗИ НАРОД ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЪЖАТ ТОЗИ НАРОД....СЛАВИ 7-8 ДЕПУТАТИ ОТЦЕПНИЦИ И ГЕРБЕСТИТЕ И ТИ СТЕ ПАДНАЛИ ХАХАХАХАХАХАХА ДОЛУ СЛАВИ! ДОЛУ СЛАВИ! ВЪН ПАТЕРИЦИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА!
298
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой препоръча Кирчо и Кокорчо?
297
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на Лоестата партия е, че на следващите избори патерицата им Слави изчезва в небитието, а идват още повече гласове за Възраждане и партията на Янев. ДПС и Лоестите никога повече нямат шанс за власт, освен сега ако не направят предателската коалиция със Слави, който ще предаде избирателите си, които обаче ще излязат на протести срещу Балобановщината и Йордановщината в политиката... МУТРИ ВЪН!САМО БОЙКО РАШКОВ ЗА ВАС!
296
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 1 година
абе ама КОЙ спусна Гроздовак Караджов за министър на мутромагистралите? Кой спусна Никито Юпето за премиер на Славейко, ама що за тия кандидати никой избирател на ИТН не е гласувал беееей? Ама Славейко, защо си излъга избирателите че сте срещу Бойко и ДПС а сега лъсваш цел-целиян... ИТН ПРИКЛЮЧИ - ПАРТИЯ БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!! БОКОТО ДА АКТИВИРА НОВАТА ПАТИРАЧА ПАРТИЯ АМА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СЕ НАМЕСИ ...
295
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната патерича партия на ГЕРБ е пред разпад и разложение и шок и ужас налазват кукловодите - внасят мълниеносен вот на недоверие, Дарт Славейдър не си изигра добре ролята. Жалкото сричане и фалш на аутокюто ме убеждават че правителството трябва да остане. КОЙ СЛАВУЦОВ ИЗБИРАТЕЛ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ОБЯВАНЕТО ОТ КАДЪРА НА ДПС ИВЕТО МИТЕВСКА КОАЛИЦИЯ ДПС-ГЕРБ С МАНДАТА НА И ТАКА НАТАТЪК С ПАТЕРИЦИТЕ.
294
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
За Петков работата е ясна. Въпроса е какво ще правим с Корнелия ? Ще загубим 120 годишна партия , нашата гордост пред света.
293
5
 
6
 
! Отговори
Буци Муци преди 1 година
Честито,дрогаре.Връщам се на бяло магаре пак да крадЪ!
292
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Честито Петков можеш да си ходиш вече с краденото.
291
3
 
3
 
! Отговори
Виж ги само преди 1 година
Кукундел до кукундела,мила моя май.нольо!
290
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗМАМНИЦИТЕ ЗАД СЕРГИЯТА НА ГЕРБ ТОМСЪН КАЛАШНИКА, ДЕСЕГЛАВА, БИКА КРИЛАТ, ДЕЛЬО МЕЛЬО, ТОРАНАГА САЧ И НЕИЗВЕСТНОТО НАСЕКОМО - Great Effulgent Robbery and Beneficence БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРИЯ. ПО-СКОРО ПРЕДИЗВИКАЙТЕ ИЗБОРИ ДА ВИ ИЗЧЕГЪРТАМЕ ОКОНЧАТЕЛНО!!! ЩЕ БЪДЕ ЮЛСКО ЧЕГЪРТАНЕ, НО ПО-ЕФЕКТИВНО ОТ МИНАЛОГОДИШНОТО!!!
289
1
 
1
 
! Отговори
ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ преди 1 година
372- ХА СЕ РАЗБЕРЕТЕ С НОВИТЕ ОПОРКИ - ББ СЕ КРИЕЛ ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ ИЛИ БРОДИЛ С ДЖИПКАТА ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ..СЕГА ДА КАЖА ЗА ЕДНО СЕЛО ОТ СЕВЕРОЗАПАДА- МЕСТНИЯТ ОЛИГАРХ ПЪЛНИ АВТОБУСИТЕ С ПЕНСИОНЕРИ ВОДИ ГИ НА ПРОТЕСТИ В СОФИЯ, ПОСЛЕ ВЪВ ВАРНА, СЛЕДВА БУРГАС, ПЛОВДИВ ХРАНИ ГИ ТОВА ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2020Г, ЕСЕНТА НА 2021Г БОРИСОВ ОБИКАЛЯ ТЯХНОТО СЕЛО, И СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ ДЕТО ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ НЕГО СЕ СНИМАТ ПРЕГЪРНАЛИ ГО- И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СЪБИТИЯ ВИДЯХ ОТ ПРОФИЛИТЕ ИМ ВЪВ ФБ.
288
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪРП в подкрепа на електората си...никакво вдигане на пенсиите!!!
287
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гробаджиите забравиха как Боко се криеше по села и паланки и не смееше да се появи в големите градове под страх от линчуване.Никога повече ГРОБ.
286
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сценария та итн се провали...наред е следващия...! Не разбрахте ли, ме азиатските сценаристи са слабички!!!
285
7
 
5
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
Акитата Изплуваха най- отгоре.
284
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце е подготвил друга порода кученце.
283
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' ГЕРБ внася вот на недоверие '' .............................. почвам да си мисля, че макар и корумпиран Бойко е единствения който може да спаси положението.
282
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
***...се излагате се...не виждате голямата картина...вие не сте дори песъчинка в нея...евтини копейкаджий сте...събирачи скрап,ще има ядрен конфликт...и господаря ви няма да го е че ще умрете безсимислено...децата ви,САЩ и Кралството няма да отстъпят...имат нещовешка ядрена...ще я използват...никога в човешката История никой не си е позволявал да заложи Живота на Света ни на карта...путин го направи...палете си свещи приживе...грешници...офшорните ви няма го направят!!Апокалипсис...ок!!!
281
4
 
8
 
! Отговори
Боко на АМ Хемус преди 1 година
Боко голям джип извади. Нали беше с една шкодичка? Оооо ааа.. дааа бее.. Чакай... тя шкодичката е само за пред bTV, истинската му кола е Lamborghini Urus
280
4
 
6
 
! Отговори
срам! преди 1 година
Бойко го хванали в задръстване на Ечемишка по Хемус и вместо да му се изплюят на Toureg-a за 300 хиляди, те се снимат с него и го поздравяват. Е това е да си спрял и безнадежден никаквец...