Цонев: Да пресечем очакванията на РСМ, че ще си променим позицията

Председателят на НС падна жертва на министър-председателя, смята той
Обновена: 16 юни 2022 18:23 | 16 юни 2022 18:20, Анисия Иванова
30
Цонев: Да пресечем очакванията на РСМ, че ще си променим позицията
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента падна жертва на министър-председателя и по-точно на опита му да заобикаля българските институции по казуса с Македония. Това каза пред бТВ Йордан Цонев.

„Вчера председателят на Народното събрание опита да скрие министър председателя с едни процедури, при които ние трябваше да изслушаме външната министърка, която в изказването си реферираше към документи с гриф „Строго секретно“, допълни той. По думите му това, което съдържат документите с гриф „Строго секретно“, те са го чували от либералните си партньори в Европа. „Казват – вашият премиер поема такива ангажименти да свали ветото. Вчера казах от трибуната, че ще го оглася, защото хората трябва да го знаят“, обясни Йордан Цонев.

„Трябва да пресечем категорично очакванията на македонското правителство, че България ще си промени позицията под външнополитически натиск, а не те да направят някакви стъпки. Те получават като информация, че министър-председателят се среща с европейските лидери и казва няма проблем, ще оправя нещата“, заяви още Йордан Цонев. По отношение на бюджета, той каза, че ще има актуализиран бюджет и ще разширят мерките в бюджета. Според Йордан Цонев в рамките на този парламент друг кабинет няма шанс и отиваме на избори.

„Ако стояхме зад ИТН, миналата година нямаше да бавят топката, за да има време да се промотира новата коалиция на двамата служебни министри. Щяхме да ги накараме още тогава да съставят кабинет, нямаше да отидем на третите избори. Пагубното беше, че отидохме на третите избори. Тази теза е ужасно несъстоятелна. А ИТН обслужиха новия политически проект, наречен „Продължаваме промяната“ и сега берат плодовете на своите политически грешки от миналата година. Берем ги всички, защото тогава не ни послушаха“, отбеляза Йордан Цонев. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Белин преди 1 година
Сенилен очилатко... дружка с турска партия а дава акъл как да се блокират македонците, недоразумение си Цонев!
22
0
 
1
 
! Отговори
Да ама... преди 1 година
Да де, ама Киро навсякъде в Европа обещавал, как ще ги пуснем без да изпълнят никакви български искания! И те само това чакат, да минат метър!Чак председателя на парламента изгоря, заради успешния си, но противозаконен опит да предоврати изслушването на закрито заседание на доказателства за предателството на Киро по македонския въпрос. Човекът не служи на България, а на (не)известни чужди сили!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, ако се позовем на думите на депутата Й. Ц онев: "...министър-председателят се среща с европейските лидери и казва няма проблем, ще оправя нещата..., това е чиста проба фукня на Петков пред европейски фактори в типичен негов стил! Какво му е секретното на това самохвалство, та трябваше да се раздухва и замазва с високоуйствени дамгосвания и детектори на лъжата и вещерски те изказвания на миндер-султана и неговите евнуси! Развалиха читав парламент! Ясно, че е за пари!
20
2
 
3
 
! Отговори
Ture преди 1 година
Тоя доказано корумпиран *** незнам какво търси м политиката
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данчо Ментата се изказа по политически въпрос,а пък аз си мислех ,че само с пачки се занимава .
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка нее българия
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бате ще повърна от тоя вече, толкова ли е ниско нивото в тая държава, че такива екземпляри ни управляват?
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия няма да позволи нито един бивш сателит на СССР да се присъедини към ЕС повече!! Украйна пожела да влезе в Европа и ... Всички видяхме какво и се случи.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво означава думата мафияхардварския крадец си поръча протест господа осъзнайте се девет милярда девет дена скъп живот и стандарт.Заплати ниски и вие го защитавате кои е мафията
14
2
 
5
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Тази рожба на въшката е в парламента от 30 г.
13
2
 
8
 
! Отговори
петко преди 1 година
ДПС са турски мекерета. Скоро трябва нов възродителен процес. Турска партия в България е противоконституционно. А специално за ментата-бесиулка
12
2
 
14
 
! Отговори
Цонев, преди 1 година
Ти си само един ***.Не говори за национални интереси, а за финансови.Кск от разносвач на пици,стана милионер?
11
3
 
8
 
! Отговори
Или с други думи преди 1 година
До другаря Путин,рапоруваме вкупом : ДПС,ГЕРБ,БСП,*** и ИТН..вашата задача е изпълнена,другарю путин....сложихме прът в колелото на НАТО И ЕС., а интересите на бг народът.....те ни избират,ние ще ги мачкаме....
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази Македония бе алоо. Писна ми. Македония та македония. Дръги проблеми ли няма. До преди година малединия я знаехме само с македонските българите на които им се даваха гражданство срещу заплащане.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ДПС излязоха по-качествени политици от ПП. Не е за вярване! Ако преди една година някой ми беше казал че Данчо Ментата ще ми стане симпатичен, нямаше да му повярвам. Мислех си че ДПС е най-голямото зло и всичко лошо в държавата започва и завършва с тях. Но се появи и още по-голямо зло ... с големи претенции и малко покритие. Никога не казвай никога! Живота е пълен с изненади!
8
3
 
16
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Пет пари не давам кой от ДПС, кой от СДС, ГЕРБ или каквото и да е друго. Никакво сваляне на вето, и баста! България, нейната писменост, език и история никакви партии и политици да не смеят да търгуват, че ще пометем пода с тях!!
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По темата с макетата ДПС ще излезнат по-българи от ПП.
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали пък не е по-добре да се обединим с македонците в една държава и да си имаме парламент /само македонци/, министър-председател македонец ....
5
6
 
15
 
! Отговори
ПП = ПРАЙД ПАРТИЯ... преди 1 година
Тях БЪЛГАРИЯ не ги интересува...........Искат да правят от БЪЛГАРИЯ - ВТОРА УКРАЙНА...СИНХРОНИЗИРАНО С ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ НАПРАВЯТ 2 МАЙДАНА - С КОЕТО БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ВТОРА УКРАЙНА.......
4
9
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Щом Данчо ментата заговори за Северна Македония, значи смятай колко са изгладняли. Хахахахаха