Доц. Ташев: Скопие се изплъзва от поетите ангажименти

Европейските институции бързат да вдигнем ветото за РСМ
16 юни 2022 01:15, Йоана Цонева
24

По-рано днес министърът на външните работи Теодора Генчовска заяви, че премиерът Кирил Петков е поел ангажимент България да вдигне ветото за влизането на Северна Македония в Европейския съюз преди края на френското председателство.

На свой ред премиерът обясни, че темата за Северна Македония се използва за отвличане на вниманието, предава Bulgaria ON AIR .

Френското председателство на ЕС приключва след две седмици.

Това е и една от основните причини да се стигне до тежкия разрив в коалицията именно по тази тема. Такова мнение изрази в ефира на предавнето "Диреткно" историкът доц. Спас Ташев.

"Това е голямата неизвестност, която стои пред българското общество - какво ще се случи през тези две седмици и кой път ще избере България, за да защити своя национален интерес", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анализатор - Отвратен съм от герберастките и депесарските разбойници. - ... - Каквито вопли и крясъци да надаваш, гласуваме за ГЕРБ и след това коалиция с по-умните (ще видим след изборите), за успеха на България!
12
1
 
2
 
! Отговори
аха преди 1 година
До младежът13 Вероятно по същия начин ще мислиш ако съседите ти в бита идват и си взимат(да не кажеш, че това е кражба) от твоето имущество. Ама важното е да са отворени оградите между вас.
11
7
 
1
 
! Отговори
Еди Рама Скендербег преди 1 година
Вие вуггарите ще ядете много бой и ще умирате от глад . ФИРОМ ще бъде в Европа , а вие ще си спомните че сте турско тататско грабителско племе , и ще влезете в Турция .
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам "националния" интерес как клони към Рашата, ум да ти зайде.
9
9
 
5
 
! Отговори
младежът преди 1 година
Само аз ли си мисля че отворени граници със съседка са икономически полезни за двете страни
8
18
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ние, българите сме овладяна държава от Путин. Никога няма да пуснем Македония, ако Путин не ни разреши. Крайно време е да си признаем, че целият наш т.нар. "елит" е изцяло зависим от Путин. Доказателства.......Освен отказа от газа на Газпром / а всъщност те ни принудиха , защото ни го спряха/ няма нито едно, повтарям нито едно решение на България ,което да не е било в съзвучие с параноичните виждания на Путин. Рано или късно, това ще доведе до 4 национална катастрофа. Вината си е наша.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безпрецедентно предателство!Как е възможно такова унижение, да сменят условия в наш ущърб по най важните проблеми с РСМ? И още по,се прави от българи,част от сороските продажни нпо- та свързани и с другия Пинокио,Хр.Иванов.Не смятах, че Киро е толкова лековат,без никакво чувство за национално достойнство,просто едни борсажии.Изгубиха 6 м.,вместо да убедят европейски лидери и македонски,те се навеждат и за съжаление от личен интерес.И откъде накъде РСМ ще прехвърля вината на нас,а те нищо.
6
6
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Отвратен съм от герберастките и депесарските разбойници.Гласувах за Киро и Асен.Но поведението на Киро във връзка с ветото,го намирам почти като предателство.Но никога повече гробаджийте и депесарите на власт.Те съсипаха държавата и народа.Съд и вечен затвор за тях.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не става само да ни мотаят, това е до време, което те не разбират :)) Нека да си имат държавата джудже, немаме нищо против за това, обаче гъбаркат ли се с нас ще си понесат последствията :))
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който предава нацията ни, отива на бунището на историята ни.
3
33
 
8
 
! Отговори
Абе ейййй преди 1 година
Нац интерес на БГ македония в Ес далече от русия и сърбия
2
2
 
2
 
! Отговори
Ами преди 1 година
И ние можем да направим същото !
1
4
 
38
 
! Отговори
z-rock преди 1 година
Вината е не толкова на Скопие, колкото на наш Кирчо, който им обеща, че: Да бе, да, няма проблеми!