Вигенин: Не е ясно дали ще бъде отстранен Минчев, всичко е възможно

Тече преформатиране в парламента, коментира зам.-председателят на НС
Обновена: 16 юни 2022 09:23 | 16 юни 2022 09:23, Елка Василева
8
Вигенин: Не е ясно дали ще бъде отстранен Минчев, всичко е възможно
Снимка: архив, БГНЕС

"Не е ясно дали ще бъде отстранен Никола Минчев, всичко е възможно. Това е генерална репетиция за гласуването следващата седмица. Тече преформатиране в парламента. Виждаме опит за разтърсване на институциите. Тези, които много държат да се спазва правилникът, законите и решенията на Народното събрание използват като повод това, че Никола Минчев се придържаше към това, за да му искат оставката. Имаме ново мнозинство - ГЕРБ, ДПС и остатъкът "Има такъв народ", което ще се опита да се докаже като такова с оставката на Никола Минчев". Това заяви пред БНТ заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

Още по темата
По думите нови избори в сегашната ситуация трябва да бъдат избегнати.

"Има интерес от един от партньорите в коалицията тази коалиция да спре да съществува. Следващата седмица и тази предстоят ключови гласувания за бъдещето на България. В пленарна зала нищо не се решава с юмруци и бой, а с гласуване", допълни Кристиан Вигенин.

Според него е грешка това, че и до момента това управление няма ясно разписана програма.

"Големият проблем на българската политика към Република Северна Македония е, че тя се превърна в елемент от вътрешнополитическите борби и се употребява по грозен начин, жалко е, че в този стил на поведение се включи и самият външен министър. Няма нищо секретно, което пише в тези записки. Другият проблем на това управление е начинът, по който беше структурирано правителството, партиите, които получиха съответните министерства ги парцелираха", добави Кристиан Вигенин.

Той поясни, че това управление е направило много и важни стъпки.

"Нямаме усещането, че сме в коалиция с мафията - БСП подходи принципно към целия процес", каза още Кристиан Вигенин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Всичко е ясно.И от самолет се вижда.Първо пада Минчев,след това Правителството.Следват избори.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте физиономията,поведението, маниерите,лицемерието на лицето Балабанов и ще ви стане ясно че той е еманация на български политик тип бай *** и на простащина,предателство,липса на принципи и т.н. А Славчо е достоен началник на подобни типове, бог да пази България.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как се поддържат меките китки бе :)
4
2
 
10
 
! Отговори
Ken преди 1 година
Как да имате усещане, че сте в коалиция с мафията, като вие СТЕ мафията.
3
2
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Хе! Тошко се възмутил, че на Минчев се разпорежда от МС какво поведение да има като председател на НС, а не се възмущава, че вече е в явна коалиция с Греб, чийто лидер нарича уважаемия председател на по по миналото НС - ***! Но, при народ като вашия, всякакви плевели избуяват и задушават полезните окопаеми Криза, хербецидите скъпи и гюрлука избуява....
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е говорено за още седем депутата да си купят, но е редно масрафа да не го плаща само ПП, а и остналите партиии в коалицията да се включат в разхода. Скъпо е и ако не се получи, така си изгърмяха парите да правят разцепление.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не е ясно.. още в самото начало трябваше да бъде отстранен. Грайндер - шеф на Парламент. Къде го има??