Петков за Слави, РСМ, шестте липсващи гласа и защо е "лекичко обиден"?

Президентът трябва да се върне при народа
Обновена: 17 юни 2022 21:39 | 17 юни 2022 21:36, Александър Попов
421
Петков за Слави, РСМ, шестте липсващи гласа и защо е "лекичко обиден"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опитваме се и мисля, че ще успеем да изчистим задкулисието от управляващата коалиция. Тогава вече, промяната ще е съвсем реализуема стъпка. Не бих казал, че трябва да говорим за провал. Това е продължението на една промяна, която започна още миналата година и тя е много трудна, заяви премиерът Кирил Петков пред БНТ.

Той каза, че са в парламента заради тези хора на улицата и "когато усетиш подкрепата, знаеш, че е правилно това, което правиш".

Петков изрази надежда, че ще има още депутати, които ще напуснат ИТН и "няма да натискат повече бутона с ДПС и ГЕРБ".    

"Идеята е да се борим за идеи, а не някой да се опитва да прави провокации. Надявам се на мирни протести даже не в подкрепа на правителството, а в подкрепа на промяната. Нашият огромен проблем първите 6 месеца е, че докато знаехме кой отговаря за ДБ, за БСП, нямахме идея кой отговаря за ИТН - дали е Тошко Йорданов, Слави Трифонов или някой друг", допълни премиерът.

Още по темата
"Никой не е приел никой в бивша компания. Аз обещах, че ще се боря за тази държава. От първия ден казах, че ще разчитам на 12 депутата, които поставят България над политическия си лидер. Видяхме, че първите 5 смели българи решиха да го направят, днес го направи шестият, така че има надежда. Когато един депутат е дал клетва за България, а не за Слави Трифонов, тогава аз мога да му кажа какви са нашите каузи за България", обясни Петков.

Лекичко обиден

Премиерът каза още, че днес "лекичко се е обидил" от думички като "пазаруване", намеквайки за думите на президента Радев.

"Когато преди година задкулисието влезе в президентството, президентът слезе на площада при народа и той го подкрепи. Сега същият този народ каза, че не иска ГЕРБ, ДПС да определят бъдещето на България. Сега е моментът, когато президентът може да каже, че тази промяна не е завършена и той застава заедно с хората. Президентът трябва да се върне при народа, защото народът вижда какво се случва, категоричен бе премиерът.

Петков срещу Трифонов

"От февруари месец антикорупционният закон е готов. 4 месеца не може да напредне заради ИТН и когато решаваме да го внесем, се оказва, че не сме диалогични", коментира Петков по повод отношенията с партията на Слави Трифонов в коалицията.

"Коалиционните партньори не са част от моето семейство. Главните решения се вземаха на Коалиционен съвет. Те се вземаха от четири посоки, но четвъртият човек не можеше да вземе решение - той само слушаше и на следващия ден ни уведомяваше.

Казусът Северна Македония

"За да стои тази коалиция нестабилна, непрекъснато се говореше за РСМ. А аз непрекъснато повтарях, че няма да има решение без българския парламент. И никой не искаше да го чуе, защото не е изгодно. Аз като премиер няма да взема никакво решение, освен ако не е взето от българския парламент. Единственото нещо, което ще кажа на масата с лидерите от Европа е, че няма да направя промяна в българската позиция, ако няма решение от българския парламент. Атаките са фалшиви, те прикриваха нашето желание за промяна", допълни премиерът.

"Ако това, което чувам е вярно, във френското предложение ще има гаранция за българите в РСМ и по линия на антидискриминацията и по Конституцията, допълни Петков. Той призна, че не е чел френското предложение, което директно е изпратено към НС.

Липсващите шест гласа

Ние се борим за всеки независим глас в парламента, за всеки отговорен депутат, така че ще продължим. Аз лично ще продължа да контактувам с всеки един депутат, категоричен е Петков.

Ако правителството падне и му се даде отново мандат, ние ще започнем отново преговори, но не с Бойко Борисов, не с Костадин Костадинов или Слави Трифонов, а с всички независими партии и депутати, категоричен е Кирил Петков.

Премиерът допълни, че няма никакъв проблем ако не той, а друг негов колега от "Продължаваме промяната" стане министър-председател на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Киро лъжеца ще ни продаде на РСМ!
292
4
 
5
 
! Отговори
66 преди 1 година
Човекът сее корупция и поквара.
291
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокоро ще тегли нов заем,за да си пазаруват депутати,ще го плащат децата на *** които ще ходят на протест да ги подкрепят,същите *** ще ревнат, че инфлацията е огромна ,но Киро не бил виновен,но на въпросът защо тогава в ЕС инфлацията е 2 пъти по-малка вдигат неадекватно рамене.
290
9
 
1
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 година
Никой да не ходи да гласува да видим какво ще стане
289
5
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Кире, радвай се че не си леко уважен!!!!
288
2
 
6
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Следващият път да го "обидят" като хората, че да не се чувства пренебрегнат.
287
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро иска само да инкасира, без да поема задължения. Или с други думи: той да пие, електората да плаща. Така се нареди в редичката на низвергнатите. Не е построил и една къщичка за птички.
286
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое му е интелигентното на Киро не мога да разбера, нито може да говори нито да разсъждава.. Дори Асен измамника изглежда като гений до киро.. Но да махнем интелегентостта какво направи за излизане от кризата??? Една реформа да са направили? Хайде нежните влюбени в тръпчинките на киро да се напънат..
285
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и подмяната се доказаха като завършени неможачи в справянето си с кризи! За мен те са минало! За съжаление все още има доста изнежени и деформирани, които да ги харесват, но аз и всички мой познати (без да преувеличава) не можем да търпим потресаващата липса на компетентност, която демонстрират!
284
4
 
8
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 1 година
Първа политическа сила !Другите са миманс...а и няма да ги има !
283
12
 
9
 
! Отговори
Страстен фен на П П преди 1 година
КИРИЛ ПЕТКОВ ! МАЧКАЙ МОЕТО МОМЧЕ !С ТЕБ СМЕ ! МНОГО !
282
1
 
4
 
! Отговори
Никой преди 1 година
И тогава кире могат да ти повярват и да остане правителството
281
3
 
7
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Не да реве че е обиден и дрън дрън ми да свали горивата да им даде един таван и повече нагоре да не може,да свали цената на тока на храните,да дигнат заплатите и тия маке.а да ни приемат условията не ние да търсим решение...Решението е от (ония) да приемат нашите изисквания защото докато БЪЛГАРИТЕ ТАМ ГИ ВОДЯТ ДРУГИ, няма да има друг начин и няма влизане във ес на ония
280
6
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Г-н Петков това мнозинство както го наричаш е троха. На времето СДС събра 2 милиона на орлов мост и всички крещяха: силни сме, много сме, ама къде сте? Така че се замисли. Ако не овладеете цените, ако тия вътре не ви свалят ще го направи народа. Той се интересува дали има хляб и мляко. Кой колко е крал народа не го интересува, и тия индексации са вече изядени от инфлацията до като вие се кандърдисвате.
279
8
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 година
По делата ще ги познаеш!Това е което ПП започна и има повече резултати от популистка С.Трифонов-изчегъртване.Спец.Правосъдие,митници,незаконни строежи и придобити жилища и имоти,пътища и копиране и продаване на гласове и други ценности.За това ревете и скачайте турски фашкии и еничерски такива с глазура от ДС-мафия.ФАКТ!
278
14
 
8
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Киррр'О , ти си един махленски страхливец... кажи си мнението за РСМ, не се крий зад пешовете на нареденото събрания. Само ти не излезе открито да кажеш как трябва д се действа...
277
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нещо трябва да бъде размазано като хлебибарка.
276
12
 
19
 
! Отговори
На тези, преди 1 година
Дето излизат да подкрепят Кирил Петков просто им харесва да ги лъжат. На всички политици им харесва да лъжат, за да се харесат, но Кирил надмина и себе си по този показател. Даже сам си вярва, че работи за промяна. В Библията е написано: "По делата им ще ги познаете", а Учителя е казал: "Лъжата е началото на всички грехове." Събудете се, скъпи сънародници и спрете да вярвате на такива хора! Трябва да им простим и да продължим напред. Истината и Любовта към ближния над всичко! Бог да е с нас!
275
13
 
15
 
! Отговори
Слави Номер1 преди 1 година
Щастлива съм, че има толкова достойни, честни и принципни хора в България като Слави Трифонов - Силата е в Истината!!
274
6
 
10
 
! Отговори
Оставка, Киро! преди 1 година
Заминавай, Гриндер!