Кирил Петков: Не бих предал държавата за нищо на света

Премиерът продължава да търси депутати за подкрепа на кабинета
Обновена: 18 юни 2022 12:12 | 18 юни 2022 12:11, Елка Василева
315
Кирил Петков: Не бих предал държавата за нищо на света
Снимка: архив, БГНЕС

„Това, че още един депутат - Кирил Симеонов, взе правилното решение, според мен, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли това правителство в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема. Ще дадем всичко от себе си, за да ги намерим тези хора.Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме защо е толкова важно за България те да вземат правилното решение.“ Това каза министър-председателят Кирил Петков пред журналисти.

Още по темата
"Ако случайно не успеем и падне правителството, в следващия мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат от всички политически сили, който иска да реши дали да подкрепи това правителство, но трябва да са независими. Това, което искаме, е да прекъснем задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение по темите, по които това правителство ще работи. Това, което искаме вече да го няма, е някой отзад, седейки в тъмна стая, на канапе или в къща в Бояна или Банкя, да може да ръководи какво се случва на политическата сцена. Ако това успеем да откъснем, нямаме проблем да говорим с хора, които взимат решения и да бъдат част от общата ни промяна", обясни Петков.

"Ако зависи от мен, не бих предал държавата за нищо на света. Ако има някакви други варианти, свързани с хора, на които аз вярвам - за мен позицията премиер е толкова важна, колкото аз мога да направя промяната, в която вярвам. Всички важни решения ги взимаме на четири очи. Нито един от нас в "Продължаваме промяната“ няма право да вземе самостоятелно решение за важните неща и по този начин си имаме коректив", заяви премиерът.

Петков коментира и темата за Северна Македония. „Няма да отида на срещата на върха  в Брюксел с позиция на правителството, а с позиция на НС. Това, което е ясно – това е толкова важен национален казус, че трябва да има максимална представителност на това решение. Предложението вече е в парламента. Те трябва да обследват всичките му елементи, Когато вземат решение – аз ще изпълня волята на НС”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
4
 
! Отговори
Като му видиш преди 1 година
хитрите очички и тарикатската усмивчица,като му чуеш мазните приказки(голословни разбира се,има проблеми в общата култура)и ти става ясно,че този човек не е читав, от него лъха на далавери и измама.
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА! Не си питал своите гласоподаватели? Питай ги и ще разбереш, ащо ти искат Оставката!
243
1
 
2
 
! Отговори
Кога смогва преди 1 година
Кога смогва подлоган подлогонски. На 4 очи в коридора ли, в самолета ли. Ако зависи от него не би предал.. А ако не зависи? Просто 100% кукла на конци.
242
1
 
2
 
! Отговори
franko fere преди 1 година
Подлец
241
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде натирвайте го простьо вече,то бива, бива подлоганство ама това на тъъпото е веки бет!
240
2
 
9
 
! Отговори
###### преди 1 година
Киро не би предал Канада за нищо на света !!! Но виж България може винаги, той за това е сложен !!!!!
239
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле, Кириле, ти дойде с измама и заради измама ще си тръгнеш. Това е положението.
238
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам на мъже с боядисана коса. Нищо лично. Просто не вярвам. Sorry!
237
2
 
9
 
! Отговори
До 279 преди 1 година
Така е. Само една подробност и то съществена. 9 милиарда изчезнаха безследно за 9 дни през декември 2021г.. Другото в точно в десятката.
236
2
 
16
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Мхм. А това, че излъга под клетва за гражданството? Или за Харвард, което се оказа просто бизнес школа КЪМ университета? А за 9-те милиарда за 6 месеца? Борисов взе 8 милиарда заем за 1 мандат, вие взехте 9 за 6 месеца и после всеки месец по нови 600 милиона бе, паун! Теб където и да те срещнат, по един задвратник трябва да ти опраскват!
235
1
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Абе... да ви таковам държавата! Току що си направих екскурзия до Сърбия, до град Пирот. Не ми е за първи път, ходил съм и до Ниш, и до Зайчар. И първото нещо което шокира българския турист (а с него и всички други туристи от цял свят), е вопиющата беднотия и мизерия която те обгръща от всички страни влизайки в България!!! Излизаш от Сърбия и влизаш в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, тоест, България... Магистралата на Бойко... срам и резил! Готова наполовина! Останалото - чакъл и баластра. И срутища. И багер
234
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ни ....мамата с твоите харвардски хитрости, като резултат ни връщаш герб и ДПС на власт.
233
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчоу, ти предаде собствената си жена, която ти е родила 3 деца. Предаде я заради една фуста. Та как да ти вярваме?
232
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
259 Половината са, другата половина са "заслуга на правителството, на Киро ментата.
231
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
266 Циркаджийското дуо /да ме прощава цирка/ КироВасилев, имаше повече от година цялата власт, в двата служебни кабинета на Радев, техният ментор. Той ги постави там, с благословията на американското посолство. Те имаха финансите, икономиката, силовите служби, всичко, за да започнат реформи, но не го направиха. Бяха заети с разпределяне на пари и постове, със забавления и афери.
230
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро вече продаде държавата България, като обеща сваляне на ветото, тайно от българския народ. Направил го е за пари, осребрил е тази услуга, срещу която ще получи достъп до печеливш бизнес, а вие лапайте мухите на площада в София и продължавайте да му вярвате на глупостите
229
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не казвай никога!
228
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не само я предаваш,ти нямаш собствено мнение за нищо,ти си едно нищо,инсталиран лигльоо без грам съвест и собствена позиция!
227
0
 
15
 
! Отговори
добре преди 1 година
ако лъжеш непрекъснато, по-добре ли ти става КП?Защото на нас не.
226
0
 
26
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Скъпо ви излезе тази промяна за 6 месеца.