10 бивши министри искат България да даде оръжие на Украйна

Искат и ускорено превъоръжаване на българските въоръжени сили
108
10 бивши министри искат България да даде оръжие на Украйна
Даниел Митов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Четирима бивш външни министри и шестима бивши министри на отбраната настояват в отворено писмо България  да изрази категорична солидарност с Украйна по време на предстоящата среща на върха на НАТО в Мадрид, включително да предостави необходимите на украинците въоръжение и боеприпаси.

Още по темата

Надежда Нейнски, Соломон Паси, Даниел Митов, Екатерина Захариева, Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев настояват, че политическите партии в България трябва да осъзнаят своята отговорност за гарантиране на сигурността на страната в новите условия.

Според бившите министри политиците трябва да гарантират, че разразилата се политическата криза няма да засегне негативно сферата на отбраната.

Те настояват и за “ускорено превъоръжаване на българските въоръжени сили, както и за разширено предно разполагане на сили на НАТО в България, с което да се гарантира сигурността на страната в тази критична ситуация”.
“Необходимо е приоритетно приемане на адекватно финансирана програма за превъоръжаване и мотивация на хората в униформа, която наистина да отговаря на потребностите на времето. Призоваваме за спешни действия по противодействие на руските информационни операции срещу българските интереси”, се казва още в писмото.
Бившите министри отбелязват, че в навечерието на срещата на върха на НАТО светът става свидетел на ескалация на войната в Украйна, при която “руската армия изгаря с огън земята на суверенна Украйна без да се съобразява с елементарни норми за защита на цивилно население, болници, училища, религиозни и културни обекти”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: оръжиеукрайнаминистри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
10 путьовци преди 1 година
Надежда Нейнски, Соломон Паси, Даниел Митов, Екатерина Захариева, Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев
93
0
 
3
 
! Отговори
ДаКастрирамеПаситто преди 1 година
Кьорави да сте!Дано има Господ,за да накаже българоубийците - англо-краварски Под.логи!Защо не провеждате референдуми по важните за българския народ въпроси!?Не е важно какво е добре за Сорос.пиите *** Паситто,преродената Пастирка,Коня,Цвъки (Молитвената закуска),Асфалт паша и другите мизерници-продажници,а е важно какво ще да е добре за България!А то е - смърт на фашизма и на световните терористи!
92
1
 
5
 
! Отговори
Уникати! преди 1 година
Соломончо и Зелемончо - първите евреи-фашисти! )))
91
0
 
6
 
! Отговори
То за това са бивши преди 1 година
И без никакъв шанс да са нещо повече от употребявана WC-хартия на Козяк!
90
2
 
16
 
! Отговори
ДИНА преди 1 година
Тия съсипаха България,а сега искат да ни вкарат във война. Бог да ни пази от тях.
89
2
 
13
 
! Отговори
До 96: преди 1 година
Не търси логика в действията на Соломон Паси. Той има психическо заболяване, което се крие. Не го казвам да се подигравам, това е истината.
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е вкараване на България във войната, а не даване на оръжия, тия десетимата искат да направят пейзажа на София като оня в Мариупол, а те да си харчат милионите някъде на запад. Никакви оръжия няма да променят изхода от войната, вчера руснаците поразиха всички останали действащи висши офицери и генерали на Украйна. Украинците са вече пушечно месо за интересите на САЩ.
87
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
никакво оръжие за украина достатъчно е наблъскана да се направи финансов одиткъде е оръжието и парите в коя офшорка са скрити спрете се да говорите за воинии оръжия ние искаме мир 77 години европа живя в мир и сега заради алчността насащ ще си патим всичките наи добре е българия да напусне нато и ес за да синяма повече неприятности мен русия няма да ме напада защото не съм и враг
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ''тия'' , няма един който да има здраво семейство , всичките са го удариле на ИЗ-*** Г-Ащ-И!
85
2
 
16
 
! Отговори
Глупендери, преди 1 година
Ако това стане, тука ше стане като в Украйна, но сте толкова обратното на умни, че няма как да ви уврат главите! От омраза ще затриете и последните останали в България!
84
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние и сега даваме оръжие, но десетте фашисти искат да обявим, че даваме оръжие на Украйна официално, за да постъпят като техните съмишленици фашисти от 1941 година, които са обявили война на САЩ и Великобритания, за да подкрепят Германия и Италия. За да ни замесят във война.
83
1
 
15
 
! Отговори
Резилтат: преди 1 година
За това България е на това дередже , от такива министрЕ !
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До извинетИ , амЪ... пРОСТО му се искаше , но дали е разбрал обаче , че желанието му е много по-голямо , от възможностите !
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не знае : Българските военни заводи ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ , НА ПОВЕЧЕ ОТ 10 СТРАНИ , СЪЩО И НА РУСИЯ ...
80
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тия 10 екс министри да мятат на рамо калашник и да заминават там на първа линия да трепят лошите руснаци. Могат да вземат със себе си и всички свои роднини от мъжки пол, които геройски да се сражават, че даже и да умрат за славата на Украйна! А тия призиви за даване на оръжие да си ги заврат....те знаят къде.И между другото БГ и сега дава оръжия на фашистите в Украйна по неофициален път, даже беше показано по австрийска телевизия.
79
1
 
13
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Тези 10 бивши министри ги виждам като бъдещи затворници.
78
2
 
4
 
! Отговори
извинетИ , амЪ преди 1 година
...Даниел Митов , какъФ министър е бил ???
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога заминават за Украйна на фронта? Оръжие ще им дадем. Искаме точна дата, кога заминават. Да организираме изпращането. Ще има ядене и пиене и молебен.
76
3
 
17
 
! Отговори
Хот Нюз преди 1 година
ГЕРБ са предложили да им услужим с нашите Ф-16 до края на 2024 година. После ще си вземем чертежите пак.
75
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 5% за Възраждане.